8 februarie 2011

Pasionat de viata...cu Mihai Petrea!

Ca si fiinte umane ne deosebim fiziologic din multe puncte de vedere, insa deosebirea fundamentala vine din felul in care gandim fiecare. Felul in care gandim influenteaza in cea mai mare masura calitatea vietii pe care o avem. Desigur sunt cativa factori care ne pot influenta viata intr-o directie sau alta indiferent de vointa noastra, cum ar fi un razboi sau un dezastru climatic. Din fericire acei factori se manifesta foarte rar, ceilalti factori ne pot influenta doar in masura in care le permitem prin felul in care gandim. Multa lume se resemneaza descurajata de conditiile din ce in ce mai grele de trai. Institutiile care in trecut au fost create pentru a usura viata cetatenilor, par acum a se fi coalizat impotriva acestora. In permanenta se simte o stare de razboi psihologic. De ani buni incoace, toate decretele, legile si hotararile care se iau la nivel inalt par a fi impotriva cetatenilor, deoarece prin ele doar se intareste sau se multiplica puterea institutionala. Cu orice noua lege emisa, scade cate putin puterea sau libertatea cetateanului. Pentru a fi bine primita legea, se evidenteaza un avantaj pe care il aduce cetatenilor, insa sunt trecute cu vederea in mod intentionat dezavantajele pe termen lung. Ce putem face?
O varianta ar fi sa ne resemnam. O alta ar fi sa ne revoltam. Personal nu agreez nici una dintre ele si in consecinta o aleg pe a treia si anume, sa-mi creez un brand personal al gandirii. Doar felul in care gandesc, actionez sau reactionez la factorii exteriori, ma poate ajuta cu adevarat. Poate ca acum am dat nastere in mintea ta la doua noi intrebari, de ce gandirea este chiar atat de importanta si de ce un brand personal al gandirii.
- De ce gandirea? Nu vreau sa caut prea multe argumente in sensul acesta, deci am sa iti propun doar sa te gandesti putin la urmatorul aspect. Desi conditiile si legile sunt aceleasi pentru toti, sunt unii oameni in jurul nostru care traiesc destul de bine. Dintre ei sunt cativa care nu sunt foarte cinstiti sau care au mostenit diferite forme de avere, insa ei nu sunt reprezentativi. Majoritatea traiesc bine prin forte proprii, iar cand spun forte nu ma refer la cele fizice, deoarece au trecut demult acele vremuri. Ma refer la forta intelectuala, sau cu alte cuvinte la modul in care gandesc. Daca ei traiesc diferit fata de majoritatea semenilor lor, o fac deoarece gandesc diferit, nimic mai simplu. Daca si tu iti doresti sa traiesti altfel, singura metoda care sta doar in puterea ta este sa-ti schimbi modul in care gandesti. Daca ei au putut, si tu o poti face!
     
     Iata un cadou pe care ni l-a facut dl.Mihai Petrea(initiator al comunitatii de dezvoltare personala Umbrela si autor in cadrul Avantaj la Start Online) in preajma Craciunului, mai exact pe 20.12.2010. El a vorbit in cadrul unui webinar despre o tema foarte interesanta din domeniul dezvoltarii personale: pasiunea de a trai. 
     Titlul webinarului: Pasionat de viata!

          Auditie placuta:                         
 Vezi mai multe video din diverse

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu