25 mai 2011

Dor de... Puterea cuvintelor!


De câte ori te-ai surprins că răspunzi întrebării banale "Ce mai faci?" cam aşa...:

''Nu aşa bine ca tine''...
''Aşa şi aşa...''
''Se poate şi mai bine...''
''Binişor...''

...sau şi mai deosebit, cum ar fi...

''Prost, mulţumesc!...''
''Mai bine nu mă întreba...''
''Mă lupt cu viaţa asta...'' etc. etc...

Este dovedit faptul că vorbele/cuvintele au putere asupra ''realitaţii''. Ceea ce s-a demonstrat este că vorbele/cuvintele creeză realitatea si nu invers.

Un alt fapt dovedit este acela că în mintea omului poate exista un singur gând în aceeaşi fracţiune de timp. Cu alte cuvinte, nu putem gândi la ''mai multe'' în acelaşi timp.

Mai ştim că am primit fiecare dintre noi un cadou magnific de la Creatorul nostru. Acest cadou se numeşte ''Liberul arbitru'' sau, altfel spus, capacitatea si puterea de a alege. Poţi, dacă vrei, să compari asta cu un fel de întrerupător care există în mintea fiecaruia pe care îl poţi acţiona după cum pofteşti. Închis-deschis, pornit-oprit, bun-rău, vreau-nu vreau, îmi place-nu-mi place, pot-nu pot, cred-nu cred, reuşesc-mă dau batut... etc. Frumuseţea este că ''acest întrerupator'' există pentru a fi folosit. Foarte puţini oameni ştiu ca există. Şi mai puţini îl folosesc.

Primul pas spre a folosi această unealtă ar fi să începi a-ţi asculta gândurile. Adică, să fii atent la ceea ce spui pentru că ceea ce spui este ceea ce ai gândit cu o fracţiune înainte. Ceea ce spui prin vorbe - vorbe care vin din gândurile tale - devine o unealta foarte puternică de programare a realităţii, a ceea ce te înconjoară ''la exterior''. Şi, te rog, nu te mira că spunând ''aşa şi aşa...'' va face ca treburile să-ţi meargă mai ''cu greu''! Pentru că tocmai asta ai cerut: aşa şi aşa!!

În cursul de bază 1 (CB1) învăţăm cum să luăm în control şi să folosim spre beneficiul nostru această unealtă extraordinară.

Cuvintele au putere. Noi raspundem ''Din ce în ce mai bine!''. Asta nu contravine cu nimic nici unei stări sau situaţii în care te afli, oricare ar fi aceea. Pentru că ''este loc'' de mai bine, mereu şi mereu...

Îţi dorim ''DIN CE ÎN CE MAI BINE!''.
Articolul original, publicat de Cristi Lazar in Metoda Silva

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Primeste articolele noi introducand adresa de E-mail!

FREE Program from Tony Robbins

Motivatie pentru SUCCES!

My Daily Afirmations