19 iulie 2011

Dor de ... Puterea Entuziasmului!

     Exista oare o magie a entuziasmului? Eu cred ca DA! Si mai cred ca si functioneaza si ca entuziasmul reprezinta cel mai important factor motivator si de Succes atat in familie cat si in domeniul de activitate in care ne desfasuram fiecare activitatea!
     Am citit de curand o declaratie a lui Dale Carnegie in care, rugat fiind sa dezvaluie secretul succesului sau, a enumerat calitati precum abilitatea, capacitatea, energia, dar a adaugat ca adevaratul sau secret
era...entuziasmul! "Da, dar i-as spune mai mult decat entuziasm, a spus Carnegie. Eu l-as numi pasiune. Imi placa sa vad oamenii cum se inflacareaza. Cand ei se infierbanta, clientii devin cu adevarat interesanti si astfel se obtin contractele."
     Entuziasmul este fara indoiala cea mai bine platita calitate din lume, probabil pentru ca este una dintre cele mai rare, dar si una dintre cele mai contagioase insusiri. Daca esti o persoana entuziasta, chiar de-ti vei prezenta prost ideile, este posibil sa ii transmiti si ascultatorului aceasta stare de entuziasm. Un trainer de vanzari spunea ca fara entuziasm, conversatia pe care o purtam pentru a vinde ceva este la fel de moarta ca si porcul mancat anul trecut, de Craciun.
     Entuziasmul nu este doar o manifestare superficiala. Odata ce ai inceput sa il dobandesti, el va exista constant in fiinta ta! Chiar si atunci cand stai linistit in casa...iti va veni o idee...ideea incepe sa se dezvolte... si, in final, te va umple de entuziasm... nimic nu te poate opri.
     De multe ori entuziasmul ne ajuta sa depasim frica, sa ne infoiem in pene precum curcanii, sa avem mai mult Succes in familie, in afaceri, sa castigam mai mult, sa ne bucuram de o sanatate mai buna, sa fim mai bogati si mai fericiti.
   
     Cand putem incepe?
     Chiar ACUM!
     Haide-ti sa ne spunem, pur si simplu, urmatoarele cuvinte:" Pot sa fac acest lucru!"

     Cum putem incepe?
     Exista o singura regula: Pentru a deveni entuziast, trebuie sa actionam cu entuziasm!
     Sa incercam sa aplicam aceasta regula timp de 30 de zile si rezultatele vor fi uimitoare. Ne poate revolutiona cu usurinta intreaga viata.
     Sa ne fortam sa actionam cu entuziasm si vom deveni entuziasti!
   
"Va indemn cu caldura sa luati hotararea solemna si neclintita de a incerca in fiecare zi sa va dublati cantitatea de entuziasm pe care ati investit-o in munca si in viata dumneavoastra. Daca veti duce la indeplinire aceasta hotarare, va veti dubla, probabil, veniturile si FERICIREA" 
                                                                               Dale Carnegie
Sursa Foto: Haios.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu