6 august 2011

Cele 17 Dosare ale Prosperitatii dezvaluite de T.Harv Ecker!

   
  Dupa cum am vazut din articolul anterior, oamenii bogati gandesc mult diferit fata de cei saraci sau cei din clasa de mijloc. Ei percep diferit banii, bogatia, pe ei insisi, pe ceilalti si orice alta latura a vietii. Iar pentru cel ce vrea sa gandeasca precum cei bogati, primul pas al schimbarii, de fapt al oricarei schimbari este constientizarea, iar in acest articol voi prezenta 17 moduri prin care, in urma cercetarilor lui Harv Ecker, oamenii gandesc si actioneaza diferit fata de cei saraci si fata de cei din clasa de mijloc.
    
     Primul dosar al prosperitatii
Oamenii bogati sunt de parere ca "ei isi creeaza viata". Saracii cred ca "viata li se intampla".
   - aici autorul pleaca de la ideea ca fiecare om care doreste sa faca avere, este OBLIGATORIU sa creada ca este la carma propriei vieti, mai ales la cea a vietii financiare, aceasta fiind o atitudine tintita catre Scop!

     Al doilea dosar al prosperitatii
In jocul banilor, oamenii bogati actioneaza pentru a castiga. In jocul banilor, oamenii saraci actioneaza pentru a NU pierde.
    - pentru oamenii saraci ar fi "un miracol sa aiba suficienti bani pentru plata facturilor...si la momentul potrivitr!" in timp ce marele tel al celor din clas de mijloc este doar sa traiasca "confortabil"!Scopul oamenilor bogati in schimb, este de a avea o avere mare si belsug. Nu DOAR niste bani, ci MULTI bani!

     Al treilea dosar al prosperitatii
Oamenii bogati sunt hotarati sa fie bogati. Oamenii saraci ar vrea sa fie bogati.
    -majoritatea oamenilor nu isi doresc cu adevarat sa fie bogati deoarece in subconstientul lor au anumite convingeri negative despre ce inseamna banii si bogatia. Iar principalul motiv pentru care cei mai multi oameni nu primesc ceea ce-si doresc este pentru ca NU STIU CE VOR!(Scuze pentru cine nu recunoaste acest lucru!)   

     Al patrulea dosar al prosperitatii
Oamenii bogati gandesc la scara mare. Oamenii saraci gandesc la scara redusa
    -
legea venitului stabileste ca "fiecare este platit direct proportional cu valoarea pe care o aduce in raport cu piata" Ganditi-va la asta!

     Al cincilea dosar al prosperitatii
Oamenii bogati se concentreaza asupra oportunitatilor. Oamenii saraci se concentreaza asupra obstacolelor.
    -nefiind vorba despre gandire pozitiva aici se face referire la perspectiva obisnuita asupra vietii pe care o are fiecare. Paharul este pe jumatate plin sau pe jumatate gol?

     Al saselea dosar al prosperitatii
Bogatii admira alti oameni bogati, plini de succes. Saracilor nu le plac oamenii bogati si cu succes.
     -
este de la sine inteles ca atat timp cat percepi un lucru ca fiind rau nu trebuie sa ti-l doresti. Atunci, cine isi doreste sa fie bogat? Bogatii iau facut pe saraci ...saraci?

     Al saptelea dosar al prosperitatii
Bogatii se asociaza cu oamenii pozitivi, plini de succes. Saracii se asociaza cu oamenii fara succes sau cu o atitudine negativa.
    - oamenii de succes privesc alti oameni de succes pentru a se motiva, pentru a invata din succesul lor. Spre deosebire de cei bogati, atunci cand saracii aud de succesul altora, adesea ii judeca, ii critica, isi bat joc de ei sau incearca sa-i reduca la nivelul lor. Cunoaste-ti oameni dintre acestia? Judeca-ti la fel sau aveti prieteni, rude, cunostinte care fac la fel?
     Aici se merita a fi pusa o intrebare: Cum poti fi inspirat sau cum poti invata de la o persoana pe care o pui la pamant?
     Nici un lucru nu are un alt inteles decat acela pe care il dam noi! Energia este contagioasa: fie inluentam, fie afectam oamenii. Iar acest adevar este valabil si in sens invers: oamenii ne pot influenta sau ne pot afecta!

                                           (va urma)    





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu