13 noiembrie 2011

Dor de un ... feedback si cateva sfaturi de la Robert Kiyosaki!

    
     Traim intr-o lume a feedbackului. Cand urcam pe cantarul din baie, acesta ne da un feedback. Ca ne place sau nu ceea ce primim, tot il primim. Cand medicul ne ia tensiunea, obtine un feedback.
     Feedback-ul este important. Acesta poate fi o sursa foarte importanta de informatii cu privire la noi insine si la mediul in care traim. Numai ca, daca nu ne place pe care-l primimdintr-o parte sau alta, activitatea subconstienta poate sa respinga, sa distorsioneze, sa diminueze sau chiar sa nege importanta informatiilor obtinute prin feedback.
     Multi dintre noi totusi, lucreaza si astazi, in medii in care feedback-ul nu este permis, nu este direct si nu este sincer. Oameni, prieteni sau colegi, lucreaza si astazi in institutii, firme si multifunctionale cu teama de a-ti
da un raspuns real, pentru ca le e frica sa nu fie dati afara, sau nai rau, in judecata. Acestia te vor vorbi pe la spate, pentru ca le lipseste curajul de a-ti spune adevarul in fata. Un astfel de mediu, este in opinia lui Robert Kiyosaki, nesanatos si disfunctional.
    Un mediu sanatos este cel in care primesti feedback. Viata iti furnizeaza constant informatii nepretuite, daca esti dispus sa le receptezi, si in cea mai mare parte a timpului, feedback-ul este GRATUIT! Cand postasul iti aduce facturile, primesti un feedback gratuit, cand frimesti fluturasul cu chenzina unde vezi cat de mult iti ia statul pentru impozite, CAS, si alte fonduri, primesti un feedback gratuit. Cand copii tai consuma etnobotanice, primesti un feeback gratuit, cand sotul vine beat acasa, nevasta te inseala cu cel mai bun prieten sau vecinul asculta muzica rock cu volumul la maxim, primesti deasemeni feedback gratuit. Lumea reala incearca sa-ti trasmita ceva.
     Standardul de viata al fiecaruia e o sursa nemaipomenita de feed-back. Daca traiesti intr-o casa care te face sa te simti sarac, primesti un feedback. Cand o conduci un Logan dar ai prefera un Ferrari, primesti un feedback. Cand ai un standard de viata potrivit, te simti in largul tau. Asta nu inseamna ca standardul de viata al unui om trebuie catalogat prin formule precum: confortabil, ieftin sau compromitator. A avea un standard de viata potrivit inseamna a fi indragostit si mandru de casa, prietenii si agoniseala ta , si a nu tanji dupa standardul de viata al altcuiva. Nu trebuie sa faci datorii ca sa-ti imbunatatesti standardul de viata. Pentru asta, trebuie, in primul rand, sa descoperi un mediu in care sa inveti lucruri, sa devii mai inteligent si apoi mai bogat.
    " Nu trebuie neaparat sa mergi la scoli speciale, sa ai o slujba grozava sau sa citesti carti extrem de interesante, ca sa afli unele dintre cele nai bune informatii din lume. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa privesti lumea din jurul tau si sa vezi ce feedback iti transmite!"

- scurt  fragment din ultima carte a lui Robert Kiyosaki, "Un IQ financiar mai bun. Cum sa-ti folosesti banii mai cu cap", aparuta la editura Curtea Veche in 2011, si pe care o puteti comanda aici!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu