27 martie 2011

Cum ca-ti alegi prietenii, sau despre rolul anturajului prin analiza Legii Paretto!

     Rolul prietenilor in viata fiecaruia este un lucru deja demonstrat. Cum pot exercita prietenii o influenta benefica sau malefica vom vedea mai departe.

     Sunt oameni in preajma carora putem sa petrecem cateva minute, dar nu cateva ore. Cu altii putem petrece cateva ore, dar nu cateva zile. NU atunci cand in joc se afla visurile noastre, caci o influenta excesiva este o influenta negativa!

     In viata personala, cat si in lumea afacerilor, aproape 80% dintre oamanii cu care venim in contact sunt responsabili pentru 20% din rezultatele pe care le le obtinem. Bun, de asta mai auzit nu?-Legea Paretto. Dar haide-ti sa ne jucam un pic: am aflat de un raport invers, doar 20% dintre oamenii care ne inconjoara poarta responsabilitatea pentru procentul de 80% din totalul rezultatelor perfecte.

     Iata un fapt interesant: grupul procentului de 80%(care genereaza doar 20% dintre rezultatele bune) incearca sa ne capteze atentia 80% din timp, in vreme ce grupul de 20%(care genereaza 80% din rezultatele bune) se bucura doar de 20% din timpul nostru.

23 martie 2011

Cum sa faci afaceri cu Donald Trump - interviu


Mike Costache este un antreprenor cu peste 14 ani de experienta in sales, investment banking si consultanta. La 20 de ani si-a propus sa faca afaceri cu Donald Trump pana la 30. Mike este President & Executive Producer a Miss Universe Romania afacere in care este partener cu Donald Trump. Pe langa asta a condus si initiat si alte afaceri in Romania. Mai multe detalii pe profilul lui de Linkedin.
Cum sa faci afaceri cu Donald Trump pana la 30 ani from Vlad Stan on Vimeo.

20 martie 2011

Pretul Succesului? - Tributul viitorului!

     "Atitudinea pe care o adoptam fata de viitor depinde de capacitatea noastra de a vedea viitorul. Fiecare poate sa viseze, sa contureze si sa traiasca viitorul prin puterea ochiului mintii. Tot ceea ce mintea umana poate sa-si imagineze reuseste si sa creeze!"    
     Toti alergam dupa succes, toti cautam succesul, intr-o forma sau alta, dar Marea Majoritate ignoram sau incercam sa trisam cand vine vorba de a plati un pret pentru succesul personal. Ne furam caciula singuri cu buna stiinta si mai avem si tupeul de a tipa: De ce Ala, si nu si Eu?

13 martie 2011

Dor de ...Stimuli mentali - Buni nu Rai!

     Mintea omului reactioneaza la stimuli, prin care poate fi "conectata" la cote inalte de vibratie, cunoscute sub numele de entuziasm, imaginatie creatoare, dorinta intensa etc. Napoleon Hill, in cartea sa De la Idee la Bani, identifica 10 stimuli la care reactioneaza mintea cu cea mai mare usurinta. Acestia sunt, in ordinea descrisa de Napoleon Hill:
  1. Dorinta de manifestare sexuala.
  2. Dragostea.
  3. O dorinta arzatoare de faima, putere, castig material sau bani.
  4. Muzica.
  5. Prietenia intre fiinte de acelasi sex sau de sexe diferite.
  6. O alianta a Mintilor Superioare care se sprijina pe armonia instaurata intre doua sau mai multe

5 martie 2011

Dor de...NOROC!

Oamenii câteodată stăpânesc al lor destin; vina, Brutus, nu-i în astre că noi suntem sclavi, ci-n noi.
                                                     William Shakespeare în Julius Caesar
     Am auzit adesea oameni vorbind despre cat sunt de norocosi unii dintre prietenii lor( ca si cand ar dori sa sublinieze faptul ca ei insisi nu au noroc). Cred ca ceea ce se intampla cu adevarat este faptul ca cei nemultumiti nu muncesc destul de mult pentru a se pune in postura in care sa aiba noroc.
      Probabil ati auzit de proverbul "Norocul vine cand se intalneste cu pregatirea". Sunt total de acord cu aceasta afirmatie si cred ca daca doresti sa ai noroc, atunci trebuie sa te pregatesti pentru ceva maret!

2 martie 2011

Dupa SECRETUL - LEGEA ATRACTIEI , The POWER!


     Dupa ce ne-a dezvaluit SECRETUL, si ne-a invatat cum sa descoperim Legea Atractiei, scriitoarea si producatoarea australiana Rhonda Byrne, vine acum sa ne dezvaluie cea mai mare Forta din Univers! THE POWER(PUTEREA)!



     La finele anului 2010, Rhonda Byrne revine cu o carte-manual,cum o numeste autoarea, a celei mai mari forte din univers :  PUTEREA DE A AVEA TOT CE VREI!!!


     Noua carte a Rhondei, THE POWER, a fost tradusa  in limba romana la editura Adevar Divin, dar s-a epuizat intr-o saptamana, totusi este disponibila aici in format audiobook,  E-book, sau editie printabila. Daca ai incercat Legea Atractiei, si daca ai vazut ca funtioneaza, trebuie neaparat sa-ti asimilezi THE POWER, de aici!


   Am aflat de curand ca deja s-a facut si filmul THE POWER, dupa carte si am gasit si trailer-ul (filmul de promovare!). Dupa cum se vede, se anunta interesant!