30 mai 2011

Dor de o pledoarie cu... Robert Kiyosaki!


26 mai 2011

SECRETUL SUCCESULUI...lui Benjamin Franklin!



       Parcurgeţi paşii de la eşec la succes!

"Cum am devenit expert în vânzări" este cea mai utilă şi mai instructivă carte despre vânzări. Lectura ei îţi va dezvălui paşii pe care autorul i-a parcurs de la un novice până la unul dintre cei mai de succes oameni de afaceri. Povestea lui este cu atât mai interesantă cu cât, datorită unei situaţii familiale foarte precare, a fost nevoit să renunţe la şcoală de la vârsta de 14 ani.
Frank Bettger ne spune exact ce a făcut pentru a scăpa de eşec şi disperare. Sfaturile sale transformă orice începător într-un expert în vânzări. Puteţi să-i urmaţi exemplul orice aţi avea de vândut, învăţând cum să deveniţi mai organizat, cum să câştigaţi clienţi noi şi care sunt motivele pentru care se pierd afacerile.
,,Am citit fiecare pagină a acestei cărţi. O recomand cu entuziasm oricui. Aidoma unui fumător în stare să meargă pe jos doi kilometri pentru o ţigară, şi eu aş fi bătut bucuros drumul de la Chicago la New York ca să cumpăr un exemplar din această carte.“
Dale Carnegie

25 mai 2011

Dor de... Puterea cuvintelor!


De câte ori te-ai surprins că răspunzi întrebării banale "Ce mai faci?" cam aşa...:

''Nu aşa bine ca tine''...
''Aşa şi aşa...''
''Se poate şi mai bine...''
''Binişor...''

...sau şi mai deosebit, cum ar fi...

''Prost, mulţumesc!...''
''Mai bine nu mă întreba...''
''Mă lupt cu viaţa asta...'' etc. etc...

Este dovedit faptul că vorbele/cuvintele au putere asupra ''realitaţii''. Ceea ce s-a demonstrat este că vorbele/cuvintele creeză realitatea si nu invers.

Un alt fapt dovedit este acela că în mintea omului poate exista un singur gând în aceeaşi fracţiune de timp. Cu alte cuvinte, nu putem gândi la ''mai multe'' în acelaşi timp.

Mai ştim că am primit fiecare dintre noi un cadou magnific de la Creatorul nostru. Acest cadou se numeşte ''Liberul arbitru'' sau, altfel spus, capacitatea si puterea de a alege. Poţi, dacă vrei, să compari asta cu un fel de întrerupător care există în mintea fiecaruia pe care îl poţi acţiona după cum pofteşti. Închis-deschis, pornit-oprit, bun-rău, vreau-nu vreau, îmi place-nu-mi place, pot-nu pot, cred-nu cred, reuşesc-mă dau batut... etc. Frumuseţea este că ''acest întrerupator'' există pentru a fi folosit. Foarte puţini oameni ştiu ca există. Şi mai puţini îl folosesc.

Primul pas spre a folosi această unealtă ar fi să începi a-ţi asculta gândurile. Adică, să fii atent la ceea ce spui pentru că ceea ce spui este ceea ce ai gândit cu o fracţiune înainte. Ceea ce spui prin vorbe - vorbe care vin din gândurile tale - devine o unealta foarte puternică de programare a realităţii, a ceea ce te înconjoară ''la exterior''. Şi, te rog, nu te mira că spunând ''aşa şi aşa...'' va face ca treburile să-ţi meargă mai ''cu greu''! Pentru că tocmai asta ai cerut: aşa şi aşa!!

În cursul de bază 1 (CB1) învăţăm cum să luăm în control şi să folosim spre beneficiul nostru această unealtă extraordinară.

Cuvintele au putere. Noi raspundem ''Din ce în ce mai bine!''. Asta nu contravine cu nimic nici unei stări sau situaţii în care te afli, oricare ar fi aceea. Pentru că ''este loc'' de mai bine, mereu şi mereu...

Îţi dorim ''DIN CE ÎN CE MAI BINE!''.
Articolul original, publicat de Cristi Lazar in Metoda Silva

22 mai 2011

Dezvoltarea personala...O calatorie mai putin obisnuita!

Te salut, 
si te invit să citești un articol nu doar metaforic, ci și practic, despre cele trei etape esentiale ale ”zborului” numit dezvoltare personală scris de Andy Szekely.
***
Stewardesa dă instrucțiunile tipice înainte de decolare. Are o voce monotonă, ca muzica de ambianta intr-un restaurant fastfood.
Te pregatesti sa decolezi. Te simti in siguranta, poate mai ales pentru simplul fapt că ești încă la sol.
Curând roțile avionului se vor desprinde de pe pistă și vei fi… in aer, ….într-o poziție ciudată, înaintând

17 mai 2011

Dor de...Cei 5 oameni care iti decid viitorul!

     Acest articol l-am primit pe mail de la Andy Szekely, renumit trainer si manager la AS Training&Coaching, si fondator al Fundatiei de Leadership Alpha.
     "...iti ofer un articol bazat pe una dintre cele mai importante descoperiri pe care le-am facut in ultimii 10 ani.
     Un articol care are potentialul sa iti schimbe felul in care privesti in acest moment relatiile cu oamenii apropiati...
     Despre ce este vorba ?
     Asa cum probabil intuiesti, este vorba despre cei 5 oameni esentiali care nu doar iti influenteaza viata, dar in buna masura ti-o si decid !

     Vestea buna in legatura cu asta este urmatoarea:
    
     Printre cei 5 oameni care iti decid viitorul...
     Nu se afla presedintele, prim ministrul, primarul...
     ... sau vreo persoana din clasa politica...

     Oamenii despre care eu vorbesc sunt cei alaturi de care iti petreci 80% din timpul tau...