26 aprilie 2012

Din nou intreb: Mai ai curajul sa spui ... NU POT? (Video)

 Filozofie de viata: Philippe Croizon - omul fara extremitati pentru care nu exista "Nu se poate!"

     Philippe Croizon, un atlet din Châtellerault, FranÅ£a, a anunÅ£at planurile sale alături de partenerul său în această aventură, Arnaud Chassery, Ã®ntr-o conferinţă de presă ce a avut loc ieri la Paris, scrie descopera.ro.
"Vom stabili o legătură simbolică între continente, sperând ca doi oameni simpli să construiască altfel o punte între ele. Dorim să le aducem mai aproape, să arătăm că niciun om nu este atât de departe de celălalt pe cât crede. Chiar dacă avem păreri politice diferite, sau culoarea pielii noastre diferă, chiar şi noi cu dizabilităţile noastre, cu toţii trăim pe această planetă. Acesta este mesajul pe care dorim să-l transmitem", a spus Croizon.
     Daca Nick Vujicic a avut ghinionul sa se nasca fara maini si fara picioare iar Roger Crawford s-a nascut cu ectrodactilie, Philippe Croizon s-a nascut perpect normal si sanatos. ÃŽn 1994 insa, Croizon avea 27 de ani ÅŸi lucra ca electrician. Când  încerca să dea jos o antenă TV de pe o casă, a avut parte de un electroÅŸoc de 20.000 de volÅ£i, accident in urma caruia  medicii au fost
nevoiţi să-i amputeze toate membrele, atat bratele cat si picioarele.
     In urma cu 18 ani, pe cand statea in spital dupa accident si urmarea la televizor o emisiune despre o innotatoare care a traversat Canalul Manecii, s-a gandit ca ... si el ar putea face acest lucru. A fost scanteia unei idei care l-a determinat sa-si faca niste  proteze fixate de părÅ£ile rămase de la picioare.
     Visul i s-a implinit in septembrie 2010 cand avea 42 de ani. Dupa ce a plecat din Folkestone (Anglia) el a ajuns dupa 13 ore pe coasta franceza, în apropiere de Wissant,  terminand traversarea cu mai multe ore în avans faţă de cum era prevăzut.  


     Acum, Croizon a anuntat ca intenÅ£ionează să traverseze alături de prietenul său Arnaud Chassery cele 4 strâmtori care separă 5 continente. Acesta va înota în 6 mai între Indonezia (Asia) ÅŸi Papua Noua Guineee (Oceania), urmând ca apoi să străbată înot Marea RoÅŸie, ajungând din Iordania (Asia) în Egipt (Africa). Următorul pas va fi traversarea strâmtorii Gibraltar, adevărata provocare unde curenÅ£ii de apă sunt foarte puternici, dar ÅŸi Strâmtoarea Bering, unde temperatura apei indică puÅ£in peste 0 grade Celsius, si cand aventura v-a lua sfarsit în luna august.
      Cioturile de la braÅ£e nu-i permit să avanseze, ci să-ÅŸi menÅ£ină echilibrul ÅŸi să nu aibă rău de mare.
În medie, el avansează cu aproape trei kilometri pe oră faţă de o medie cuprinsă între patru şi cinci kilometri pe oră pentru persoanele valide. Fostul muncitor în metalurgie se antreneaza de patru ani, până la 30 de ore pe săptămână, pentru această provocare.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu