21 iunie 2012

Dor de O Lume ... Fara Internet!!!

V-ati imaginat vreodata cum ar fi lumea fara internet?


Am gasit de curand cateva raspunsuri posibile la o intrebare la care m-am gandit si eu in cateva randuri, dar caruia nu m-am prea grabit sa-i dau raspuns, si asta poate si datorita faptului ca in 1989 eram la varsta in care CHIAR NU EXISTA INTERNET!!! Nici macar ca termen, sau cel putin nu stiam eu! Bine, ca ulterior, incet, incet m-a prins si pe mine de "musteriu" fidel.
Am gasit insa un articol scris de un tanar  jurnalist foarte talentat, de Adrian Popa,  care a plecat de la o infografie creata de firma Online Education si a publicat in portalul de stiri, Manager.ro., cateva extrase statistice care se vor a arata cum ar fi lumea de azi fara internet. Cititi articolul integral, in cele ce urmeaza:

*****
Multi ar zice ca fara internet am trai asa cum au trait si parintii, bunicii si strabunicii nostri inainte
de inventarea web-ului. Ne-am fi gasit alte preocupari, probabil am fi citit mai mult, am fi mers mai des in parc. Insa internetul nu inseamna doar sedentarism, cultura instant si dependente. Este o expresie celebra: "Nu armele ucid oameni, ci oamenii nebuni ucid oameni." 

Internetul ne ofera practic posibilitatea sa ne conectam cu persoane din orice colt al lumii si ne ajuta sa facem economii uriase. 
Daca nu am avea internet si Wikipedia ar trebui sa platim in jur de 1.200 de dolari pentru colectia completa Encyclopedia Brittanica, iar costurile anuale ale timbrelor, necesare pentru a trimite scrisori in loc de e-mailuri s-ar ridica la 6.300 miliarde de dolari doar in SUA. 
Firma Online Education a creat o infografie in care ne arata cum ar fi lumea de azi fara internet. Am extras cele mai importante date:
- In acest moment circa 2,3 miliarde de oameni de pe planeta au accesat cel putin o data internetul.
- Exista peste 550 milioane de site-uri, dintre care peste 300 milioane au aparut in 2011. 
- Pentru orice job pe care il face depasit, internetul creaza 2,6 noi locuri de munca. 
- Site-ul Facebook a generat singur 450.000 de noi locuri de munca doar in SUA in cei 8 ani de existenta. Au aparut firme de analiza a continutului de pe platforma, firme de marketing specializate in social media, specialistii in social media s.a.
- 65% dintre internauti citesc stirile doar online. 
- Revolutiile ar fi mai greu de organizat fara internet. Egiptenilor le-a luat doar o saptamana sa scoata zeci de mii de oameni in strada cu ajutorul retelelor sociale. Dupa 18 zile de proteste au daramat o dictatura veche de 30 de ani.


  
                                                                      Autor: Adrian Popa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Primeste articolele noi introducand adresa de E-mail!

FREE Program from Tony Robbins

Motivatie pentru SUCCES!

My Daily Afirmations