3 iunie 2012

Dor de Un Nou Record pentru ... Guinnes Book! Lansare de Lampioane - IASI, PALAS(video)

Pentru a intra in Cartea Recordurilor, iesenii au lansat simultan, sambata 2 iunie, 12.740 de lampioane, record omologat de reprezentantul Guiness Book World Records, Anna Orford





     Tot timpul am sustinut si continui sa sustin ca orice lucru maret si frumos trebuie admirat si laudat. Iar ceea ce a reusit sa faca un dezvoltator imobiliar in centrul Iasului, in apropierea Palatului Culturii, ansamblul arhitectural PALAS, un "oras in inima orasului", este un lucru demn de laudat.
     Imbinand vestigiile trecutului cu necesitatile societatii moderne, vizitatorii complexului PALAS au ocazia sa descopere istoria medievala a Iasului printr-un veritabil circuit turistic al descoperirilor. Avand ca ancora o gradina publica situata pe spatiul fostei gradini a Curtii Domnesti ce pastreaza elemente din timpul amenajarilor facute de domnitorul Vasile Lupu, cum ar fi lacul si un ponton inchis cu foisor, a fost conceput un ansamblu arhitectural dupa modelul faimoaselor gradini Schonbrunn si Versailles creand o frumoasa panorama Palatului Culturii.


     Ansamblu PALAS a reusit sa mobilizeze in jur de 13.000 de concetateni care in jurul orei 20,00 au lansat simultan 12.740 de lampioane intr-o atmosfera incantatoare! Luminoasele felinare s-au înălţat traversând intreg ansamblul PALAS, ansamblu ce se intinde pe o suprafata construita de 320.000 mp si care integreaza: magazine, birouri clasa A, hoteluri 4*, gradina publica, parcare subterana cu aproximativ 2.500 locuri, apartamente, centru sportiv si spa.
     Recordul mondial a fost omologat de Anna Orford, reprezentantul Guinness Book World Records, astfel că Iaşul deţine un nou titlu, beneficiind de notorietate la nivel internaţional.
      Lampioanele zburatoare sunt un simbol al sperantei, lansarea lor fiind insotita de punerea unei dorinte de noroc, longevitate şi fericire. Astfel organizatorii prin prezentatorul Lucian Maruta au invitat toti participantii  ca la lansare sa isi puna o dorinţă înainte de a lansa „felinarele zburătoare”.
    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu