30 iulie 2012

Dor De ... Dezvoltare Personala - 11 Lucruri Importante Pe Care Ar Trebui Sa Le Stii Inainte De A Spune: NU STIU!: !







11 Lucruri Importante Pe Care Ar Fi Bine Sa Le Stii Despre Tine Si Pentru Tine!

   
     Deseori a renunta nu are nimic de-a face cu o slăbiciune sau cu puterea. Am ajuns atat de departe, nu pentru ca am dori ca Universul să realizeze valoarea pe care o avem, ci pentru că e bine sa ne constientizam noi, în cele din urmă propria valoare. Si sa cautam in permanenta sa ne-o depasim si s-o imbunatatim. 
     In urma cu doi ani, aflam pentru prima oara despre dezvoltare personala, motivatie sau educatie financiara, termeni, complet neconuscuti pentru mine pana la vremea aceea. Din acel moment am realizat care este menirea mea in viata, si anume, acela de a da sansa cat mai multor tineri sa nu faca greseala de a ajunge la o anumita varsta cand, intalnind o anumita persoana care-i intreaba: "Care este rostul tau pe lumea aceasta? Care este VISUL pe care vrei sa il realizezi? Daca astazi ti s-ar taia toate veniturile, cate luni ai putea trai din rezervele pe care le ai ACUM?", sa nu trebuiasca sa plece capul in pamant si sa ingane abia perceptibil: "NU STIU!".

     
Acest tip de om am fost si eu, pana acum doi ani, cand, raspundeam cu: Nu stiu! la acest tip de intrebari. De atunci am inceput sa citesc mult, sa cunosc si sa intalnesc oameni care cred, au invatat si invata si pe altii lucruri care nu fac altceva decat sa aduca o gandire sanatoasa, bogatie si prosperitate, celor care aleg sa-si deschida urechile si mintea.
     In  articolul de astazi mi-am propus sa vorbesc  despre constientizarea propriei valori precum şi valorificarea acestora, despre identificarea ideile negative, a obiceiurilor, cat şi a oamenilor din viata ta la care ar trebui sa renunti. Sunt lucruri deprinse de la oameni dragi de la care oricine si oricand va avea ceva de invatat: Alex Tita, AndySzekely, Lorand Szass, Laslo Pacso, Eusebiu Burcas. Asta inainte, de a afla de marii giganti ai literaturii de dezvoltare personala  pe care i-am citit ulterior!
     Iată cateva generalitati extrase, demne  de a fi luate în consideratie:

    
1. Trecutul iti poate fura prezentul, daca-i dai voie!
Poti petrece ore, zile, săptămâni, luni sau chiar ani, stand singur într-o cameră întunecată, supra-analiza o situaţie din trecut, incercand si cautand justificari la ceea ce s-ar fi putut, sau nu s-ar fi putut întâmpla.
Sau te poti „curata” si lasa balta toate gandurile, si sa iesi pe uşa afara, in lumina soarelui pentru a lua o gura de aer proaspat.
    
     2. Nimeni si nimic, nu are menirea sa dureze o vesnicie!
Sunt lucruri care nu vrei sa se întâmple, dar trebuie sa le accepti, lucruri pe care vrei să le stii, dar trebuie sa le inveti, deoarece oamenii nu pot trai fara acestea, doar spunand: nu am nevoie sau renunt!
Anumite circumstante si anumite persoane, vin în viaţa ta doar pentru a te  intari si a-ti da putere, asa ca nu
poti sa le ignori, si nici nu poti trai fara ele.

    3. Fericirea nu este absenta problemelor,  ci este abilitatea de a face fata problemelor!
Imagineza-ti ca toate lucrurile minunate din mintea ta, s-ar fi putut realiza fara o lupta acerba acompaniata de temeri si slabiciuni.
Cauta intotdeauna sa te uiti la ceea ce ai, în loc sa te gandesti la ceea ce ai pierdut. Pentru ca nu ceea ce ai pierdut conteaza, ci ceea ce faci cu ce ai mai ramas!

    
4. Uneori, tot ce trebuie sa faci este, sa faci un lucru foarte bun si sa abandonezi restul!
Nu fi prea dur cu tine insuti. Exista o multime de oameni care doresc sa-ti faca rau, asa ca ai grija de tine. Spune-ti, "Eu dau totul pentru a face tot ceea ce-i mai bun cu resursele pe  care le am în acest moment. Şi asta este tot ce poti astepta de la cineva, incluzandu-ma si pe mine aici."
Iubeşte-te şi  fii mandru de tot ceea ce faci, chiar si de greselile tale. Deoarece greselile inseamnă ca ...incerci!
    
     5. Esti permanent sub controlul unei singure persoane, iar acea persoana unica esti chiar: TU!
Exista o singura cale catre fericire, iar pentru a o afla ar fi bine  sa incetezi  a te ingrijora pentru lucrurile care  sunt dincolo de puterea de ta de control. Renuntand la unii din prietenii vechi nu inseamnă ca nu iti mai pasa de acei oameni; pur şi simplu iti dai seama ca acei oameni manifesta cu adevarat un anumit control asupra ta.
    
     6. Ceea ce este potrivit pentru tine ar putea fi gresit pentru altii, şi vice-versa!
Gandeste pentru tine insuti, si acorda si altora privilegiul sa o faca.  Dansam cu totii pe aceeasi muzica, dar avem ritmuri diferite. Există cateva „bune” si „rele” absolute în lume. Trebuie sa iti traiesti  viata, si sa-ti urmezi Calea – este  lucrul cel mai bun pe care-l poti face.

    7. Unii oameni vor refuza te accepte pentru … CINE ESTI!
Alege întotdeauna sa fii sincer cu tine insuti, chiar cu riscul de a deveni ridicol in fata celorlti, decat sa fii fals si sa suporti durerea şi confuzia de a incerca sa fii cineva care  de fapt, nu eşti. Când te simti confortabil in pielea ta, nu toată lumea din această lume  te va place si va fi de acord cu tine, dar asta e în regula. Chiar daca ai fi Donald Trump sau Warren Buffet, sau chiar Aple, tot exista cineva in lume care uraste merele sau turnurile zgarie-nori.
     8. Lumea se schimbă atunci cand TU te schimbi!
Practic, vezi cu adevărat doar lucrurile la care te uiti, si ceea ce VREI TU sa vezi. Astazi, esti, acolo unde gandurile si perceptiile tale te-au adus; maine vei fi acolo unde gandurile si perceptiile tale te vor conduce.
Dacă iţi doreşti cu adevărat sa-ti schimbaţi viaţa, trebuie sa-ti modifici prima data modul de gandire. Lumea din jurul tău se va schimba, atunci cand tu te vei schimba”, spunea Ghandi.

    
9. Poţi lua decizii, sau potii cauta scuze!
Viaţa este un exerciţiu continuu de rezolvare a problemelor la modul creativ. O greşeală nu devine un eşec pana cand nu refuzi sa il corectezi. Astfel, cele mai multe eşecuri pe termen lung le intalnim la persoanele care cauta mereu scuze in loc sa  ia decizii.

    
10. De obicei, este nevoie doar cateva remarci negative sau rau intentionate, pentru a ucide visul unei persoane!
Nu ucide visele oamenilor cu afirmatii negativiste şi nici nu te alatura celor care o fac. Nu permite sa fii întrerupt din ceea ce faci şi nu lasa pe nimeni să iti spuna că nu poţi face ceva.
Dacă ai un vis de care esti pasionat, trebuie să-l protejezi. Când alţii nu pot face ceva pentru ei înşişi, iti vor spune si tie ca ori ca nu se poate face, ori că este o minciună. Aceşti oameni, nu fac altceva dacat sa vorbeasca pur şi simplu prin intermediul fricilor si frustarilor si limitarilor proprii.

    11 (Bonus pentru copilul meu). Uneori, mersul pe jos cu pasi marunti este singura cale de a reusi!
NICIODATA, nu-ti pierde timpul încercând sa-ti explici de ce unii oameni nu te inteleg!  Cu alte cuvinte, nu-ti defini inteligenţa prin numărul de argumente care le-ai putea aduce pro’, dar repeta-ti mereu ca  "un nonsens inutil nu este sanatos, si este mult mai sanatos si mai valoros pentru tine".

 Si pentru ca ai ajuns pe blogul Dor De Naivitate, primeste GRATUIT  din partea mea, de aici Raportul C.O.N.S.I.D.E.R. ce contine un Plan Detaliat in 8 Pasi care te va ajuta sa Obtii $UCCE$UL in Viata Ta!

Iti doresc sa AI $UCCE$!

 
Sursa foto Lumatic

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu