5 august 2012

Dor De ...Lucruri Uimitoare!

12 Lucruri Uimitoare Pe Care Le Poti Face Incepand Chiar De Astazi Ca Sa Fii Mai Fericit Si Sa Ai Mai Multe Satisfactii

"Ce as putea incepe sa fac de ASTAZI, pentru a aduce in viata mea mai multa fericire si mai milte satisfactii?"

Aceasta este una dintre cele mai comune intrebari pe care oamenii si le pun, pe care le auzim si la care cautam raspuns pe Facebook, Twitter sau alte retele de socializare. Este o intrebare pe care mi-am pus-o si eu deseori si la care, cred ca acum ceva vreme, am aflat raspunsul citind carti, articole, participand la conferinte, seminarii, discutii, si in urma carora am alcatuit o lista cu 12 tipuri de actiuni simple, pe care le poate face fiecare cu rolul de a aduce un nivel de satisfactie de baza de la care sa inceapa fiecare zi.(Fiecare link face trimitere la un articol original, o carte deci puteti evalua in intregime motivele care m-au determinat sa alcatuiesc aceasta lista)

Deci, incepand de ASTAZI...
  1. Zambeste! Un zambet este o sansa, nu un miracol. Nu astepta ca oamenii sa-ti zambeasca. Fa-o tu  intai! Un zambet cald si sincer daruieste atat tie , dar si celor din jur, o stare de bine si de relaxare. Simplul gest de a zambi transmite un semnal creierului tau ca esti .... fericit. Iar cand esti fericit, creierul secreta si pompeaza prin tot corpul valuri de endorfina, substanta cunoscuta sub numele de molecula fericirii! Aceste reactii au fost studiate de la inceputul anilor '80 si si-au dovedit veridicitatea de nenumarate ori. Concluzie de retinut: zambetul ne face mai fericiti! Urmariti aici ce poate face un zambet si o vorba calda!  
  2. Trateaza fiecare persoana cu bunatate si respect! Da, trateaza fiecare persoana cu bunatate si respect, chiar daca acea persoana nu iti este ruda, prieten sau iti este antipatica, ci doar pentru ca...exista. Nu exista limite sau statusuri care sa defineasca gradul de merit pe care ar trebui sa il aiba o persoana sau un grup de persoane, pentru a fi respectate. Trateaza pe fiecare la acelasi nivel de respect pe care il ai pentru parintii si bunicii tai si arata grija pe care ai purta-o unui frate mai mic. Oamenii vor remarca bunatatea si amabilitatea ta.
  3. Fa un act altruist! In viata primesti ceea ce dai. Cand vei produce un impact pozitiv in viata cuiva, vei avea parte, de asemeni, de un impact pozitiv in viata ta, chiar daca nu imediat, si chiar de nu-ti vei da seama. Fa un lucru sau un gest maret, care sa ajute cu adevarat pe altcineva sa fie maoi fericit sau sa sufere mai putin, si eu iti promit ca v-a fi o experienta plina de ... satisfactii. O experienta de care iti vei aminti intr-un mod placut toata viata!
  4. Evita dramele inutile si pe cei ce le creeaza! Nu fa niciodata din tantar armasar si nu cauta nod in papura, altfel spus, nu crea niciodata drame inutile si evita oamenii pe care ii observi ca incearca sa o faca. Alege sa-ti petreci timpul alaturi de oameni care doresc sa te cunoasca, sa afle mai multe cunostinte, sa invete de la tine si sa inveti de la ei, care te apreciaza, te iubesc si te respecta - oameni care-ti fac pur si simplu viata mai luminoasa. Nu sta prin preajma negativistilor, FUGI de ei. Viata este prea scurta pentru ca sa ti-o petreci cu oameni care-ti sug ca niste vampiri fericirea.
  5. Gandeste pozitiv! Inceteaza sa-ti faci temeri de lucrurile care ar putea merge prost si incepe sa te gandesti la cum ai putea face ca lucrurile sa mearga mai bine. Mai mult, gandeste-te la toate lucrurile bune care exista actualmente in viata ta. fii recunoscator pentru noptile care s-au sfarsit in dimineti insorite, pentru strainii care ti-au devenit prieteni, pentru visele si obiectivele care s-au transformat in realitati. si foloseste-te de aceste realizari pozitive pentru a-ti alimenta proiectele si visele viitoare.  Citeste articolul Dor de Afirmatii Pozitive ... Cod al Vindecarii Tuturor Bolilor si Starilor de Rau! 
  6. Imprastie putina dragoste si iubire celor din jur! Fa cu pasiune ceea ce faci si iubeste ceea ce faci atunci cand faci sau ai ocazia sa faci. Iubeste locul unde te afli pana vei reusi sa ajungi in locul pe care il adori. Iubeste oamenii care te inconjoara acum pana vei putea ajunge sa iubesti oamenii pe care iti doresti sa le daruiesti iubire. Aceasta este calea prin care vei descoperi fericirea. Si prof.Dan Gilbert, care a studiat mai mult de 8 ani fericirea, a spus-o in cadrul unei prezentari pe care o puteti urmari aici intitulata: De ce suntem fericiti?
  7. Ia masuri decisive si imediate pentru lucrurile pe care le ai de facut! Nu conteaza daca ai un coeficient de inteligenta crescut sau un doctorat, nu poti schimba nimic si nici nu poti progresa in nici un fel fara a face ceea ce e de facut! Exista o mare diferenta intre A STI CUM SA FACI CEVA si ... A FACE acel ceva. Atat cunostintele cat si inteligenta sunt, ambele inutile, in lipsa actiunii. Mai simplu decat atat nu se poate. Citeste Decizii radicale pentru oameni destepti.
  8. Urmareste-ti intuitia atunci cand iei decizii! Sa iti urmezi intuitia inseamna sa faci exact ceea ce  simti, chiar daca poate parea straniu sau "fara sorti de izbanda" in ochii sau opinia unora. Asa ca, sa nu-ti pese de ce spun altii sau de ce cred altii. Tu asculta-ti chemarea si urmeaza-ti calea! 
  9. Petrece-ti timpul muncind la un lucru in care crezi! Nu renunta NICIODATA la un obiectiv care este foarte important pentru tine. Si asta nu din cauza ca nu l-ai putea amana pe maine, ci pentru ca maine s-ar putea sa nu ai timp sa faci ceva pentru el! Viata este mai scurta decat pare uneori. Urmeaza-ti chemarea inimii chiar astazi. Chiar ACUM este cel mai bun moment!
  10. Fa cunostinta cu un strain! Majoritatea oamenilor au obiceiul de a fi conservatori cand este vorba despre grupul de prieteni; dar acest lucru nu-i ajuta cu nimic in dezvoltarea cunostintelor si a relatiilor! (Nu va ganditi la PCR-Pile, Cunostinte, Pelatii!!!) Iesi din zona de confort si inter-relationeaza cunoscand mereu alti oameni. Vei fi surprins de lectiile pe care le vei invata dar si de oportunitatile ce ti se vor deschide.     
  11. Fa exercitii fizice si mananca sanatos! Sa aiba grija de propriul corp este un lucru crucial pentru o persoana care isi doreste fericirea. Daca nu esti intr-o forma fizica buna, atunci energia mentala (focusul), energia emotionala (sentimentele) si energia spirituala (rolul vietii tale) vor fi afectate in sens negativ. Cei care persevereaza vor avea in permanenta un sentiment de auto-realizare si respect de sine ridicat. Pentru acest lucru iti recomand sa citesti cartea lui Tim Ferris The 4-Hour Body.
  12. Fii un permanent invatacel! Experimenteaza, invata si integreaza toate cunostintele la care ai acces si pe care le poti asimila. Pregateste-te in permanenta pentru SUCCES, antreneaza-ti in permanenta mintea cu noi cunostinte si noi provocari.Tine minte ca atunci cand esti pregatit nu trebuie decat "sa fii gata sa pui mana " atunci cand oportunitatile vor aparea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu