26 decembrie 2012

Dor De Predictii Pentru 2013! ... De La Leaderi De Succes!

13 Predictii (Big Ideas) Pentru 2013 De La 13 Leaderi De Succes!


Acum ca am trecut cu bine si de "Apocalipsa" ce urma sa se intample -si  prezisa de mayasi, si ca 2013 se intrezareste la orizont ...se pare ca nu m-am lecuit de predictii (dar nu sunt singurul) si am inceput sa caut "bila de cristal" pentru a afla cum va fi anul 2013?  Din punct de vedere economic, al trendurilor de afaceri si de marketing! Negasind bila de cristal, am zis sa apelez la studii de specialitate, facute de oameni mai apropiati timpurilor noastre, si care au depasit de-a lungul carierei multe cataclisme, dar au reusit.

In data de 10 decembrie, reteaua de socializare profesionala LinkedIN a lansat  Big Ideas 2013 series,un proiect prin care peste 60 de leaderi din diverse domenii (antreprenoriat, finante, IT, media) si-au oferit propria perspectiva asupra  ceea ce se asteapta ca vor fi tendințele cu impact major asupra lumii  afacerilor si a carierei oamenilor în anul următor si care, afirma ei,  va schimba lumea in 2013.


1) Richard Branson: In 2013, razboiul drogurilor v-a lua sfarsit!
De departe unul dintre personajele cele mai influente pe LinkedIn, Richard Branson (de la care am mai scris 18 sfaturi de afaceri aici), estimeaza ca razboiul vechi de 40 de ani impotriva drogurilor va lua sfarsit. El afirma acest lucru in ultimul post, pe blog-ul său, intitulat, "This Year, the War on Drugs Ends": ("In acest an, războiul drogurilor va lua sfarsit")

"...As vrea ca intreaga comunitate de afaceri sa analizeze bine esecurile in razboiul drogurilor si sa adopte solutii umane, concentrate asupra educatiei si sanatatii, nu a criminalizarii si incarcerarii. Haideti sa facem din 2013 anul in care vom sparge gheata..." ~ Richard Branson, fondator al Virgin Group.

2) Sallie Krawcheck: In 2013 Vom miza pe flexibilitate!

 In postul intitulat "Flexibility Without Shame"("Flexibilitate fara rusine")  Sallie
prevede ca, pentru a face progrese semnificative, companiile inteligente vor facilita construirea unor culturi si  oportunitati de carieră, ce vor merge dincolo de abordările rigide practicate azi. Acest fenomen("o flexibilitate fără rușine.") este creat deja, si o parte dintre companiile mai "istete" le-au si implementat!

"Companiile inteligente vor permite migrarea intre diferite stiluri de munca, in timpul carierei unui angajat, fara sa-l penalizeze pentru alegerile sale. Angajatorii vor recunoaste faptul ca tehnologia permite flexibilitatea, productivitate si formarea de echipe in moduri total inedite, la care nici nu speram in urma cu cativa ani... Mai mult, companiile inteligente vor descoperi ca adoptarea "fara jena" a flexibilitatii reprezinta o investitie pe termen lung". ~ Sallie Krawcheck, ex-presedinte al Merrill Lynch, US Trust, Smith Barney.
 
3. Boone Pickens: In 2013, guvernele vor "lua in maini fraiele" resurselor de energie!

Dezvoltarea de noi surse de energie - la nivel de stat - va o idee prioritar cautata si dezvoltata in 2013.
 

"Goana dupa aur in secolul 21 s-a transformat in goana dupa petrol si gaze naturale. In SUA, au fost descoperite depozite uriase, care au generat imediat joburi... Acum, trebuie sa generam cerere. Cea mai eficienta modalitate pentru a genera cerere este sa alimentam camioanele noastre uriase nu cu motorina de la OPEC, ci cu gaze naturale, produse in America de Nord... Migrarea catre energia intelectuala si cea fosila de la Washington catre state - alimentata de gazele naturale - va fi marea provocare a lui 2013". ~ T. Boone Pickens, fondatorul, presedintele si CEO-ul BP Capital si TBP Investments Management.
 
4. Brad Smith: In 2013 antreprenorii mici si mijlocii vor dispune de informatii complexe!
 

"In 2013 inovatiile in zona informatiilor complexe le vor permite chiar si IMM-urilor si antreprenorilor mici sa obtina analize si statistici disponibile candva doar companiilor de milioane de dolari... Traversam o revolutie. Informatia este materia prima in era inovatiei".  ~ Brad Smith, presedintele si CEO Intuit.
Pentru toti cei interesati de modul cum  o baza de date va revolutiona viata intreprinderilor mici dar si a consumatorilor, studiul Raportului de mai jos ii va fi de un real folos:

 
5. Bill Gross: O sa ne schimbam opinia despre schimbarile climatice!

 "In acest secol, o sa ramanem fara combustibili fosili si ne vom folosi de energia regenerabila. Putem ajunge acolo cu multa stradanie sau chibzuinta. Cred ca acest deceniu, si 2013 in special, vor reprezenta momentele cheie in care am actionat; ele vor fi consemnate de istorie".Bill Gross, fondator si CEO Idealab.

6. James Caan: 2013 va fi anul in care tinerii vor salva mediul antreprenorial!
 In cadrul postului ce cuprinde Urarea de Craciun, Wishng you all a fantastic Christmas break, James  Caan vede ca pe o perspectiva interesanta implicarea in special a tinerilor in antreprenoriat.

"Antreprenorii de azi sunt adevarate modele. In consecinta, vedem tot mai multi tineri care vor sa-si infiinteze propria afacere. Asadar, cred ca daca vrem ca economia sa prospere din nou, trebuie sa ne concentram asupra antreprenoriatului tanar". James Caan, CEO Hamilton Bradshaw.
 
7. John Burns: Preturile locuintelor in 2013 vor exploda!


"Sa nu fiti surprinsi, daca preturile caselor se vor aprecia rapid. De ce? Proportia dintre costurile detinerii unei locuinte si venituri se situeaza la o limita istorica scazuta si oamenii nu vor mai inchiria case la un tarif lunar care depaseste o rata ipotecara".John Burns, CEO si proprietar John Burns Real Estate Consulting. 
























8. Olivier Fleurot: Brandurile, custozi sociali!

 

"In 2013, custodia sociala a brandurilor va deveni tot mai evidenta...Tot mai multe marci vor urma modelul inovat de Pepsi Pulse si IQ by Intel si vor infiinta platofme sociale proprii. In special, branduri precum LVMH (Nowness), Coca-Cola (Coca-Cola Journey), American Express (OpenForum), Qualcomm (Spark), Cisco (The Network) si HSBC (Business Without Borders), care sunt deja implicate in furnizarea de continut social, vor redefini propriile platforme media, prin promovarea custodiei sociale". Olivier Fleurot, CEO MSLGROUP, Publicis Group.

9. Arianna Huffington: Prioritatea numarul 1 va fi razboiul impotriva stresului!
Presedintele si editorul se al Post Media Group, The Huffington, pleaca de la o idee unanim recunoscuta, si anume aceea ca, din ce in ce mai multa lume recunoaste ca se simte suprasolicitata si ca luarea masurilor necesare poate diminua, pana la eliminare, sursele de stress.
"Filozofia din spatele conceptului Less Stress-More Living (Mai putin stress- Mai multa viata)" se bazeaza pe doua adevaruri fundamentale: cu totii avem un in noi un centru al armoniei si echilibrului, dar si posibilitatea de a-l accesa oricand. Asta este natura vietii! Daca vom intelege aceste doua adevaruri si vom invata sa prioritizam reducerea efectelor distructive in vietile noastre, 2013 poate fi anul de reconectare cu creativitatea, intelepciunea si bucuria proprie." ~ Arianna Huffington, Presedinte si Editor Sef la 
Post Media Group, The Huffington
10. Jim Kim: In 2013 vom invata sa ... invatam din greseli! 
Pornind de la un citat al lui John Dewey  “the person who really thinks learns quite as much from his failures as from his successes.”, dar si experimentand o serie de vizite facute in Africa de Sud si in China in calitate de presedinte al  World Bank Group, ca 
"... e  o munca complicat sa inveti din greseli, dar toti leaderii vor fi ascultati mai cu atentie daca vor admite ca sunt si lucruri pe care nu poti sa le stii, si daca vor invata din greselile proprii. Pentru a prinde prima pagina in Google, cine va invata ca ''daca vei esua rapid si vei invata rapid" va avea   o sansa mult mai mare pentru a pune capat saraciei extreme si pentru a-si construi prosperitate in fiecare colt din lume." ~ Jim Kim, Presedinte la Worl Bank Group

11. Tim Brown: 2013 - anul proiectelor ce privesc necesitatile vietii!
Cautand raspuns la intrebarea: Deoarece omenirea cheltuieste miliarde de dolari in proiectarea dezvoltarea si comercializarea unor lucruri noi, aceste cheltuieli sunt intr-adevar bine directionate?, Tim Brown ne ofera 5 Cai prin care putem incepe proiectarea necesitatilor vietii.
"Marii proiectanti, marii designeri, nu doar fac proiecte, ei traiesc proiectele. Ca si ei, putem invata principiile prin care ne putem proiecta gandirea, atat acasa cat si la locul de munca". ~ Tim Brown, CEO la IDEO 
12. Pete Cashmore: In 2013, urmatorul lucru maret("next big thing") va fi ... marunt!
"Vezi tu, in timp ce schimbul de stiri pe social-media a explodat in ultimii doi ani, de multe ori realizez ca doresc sa impartasesc doar o parte dintr-un articol. De exemplu, daca intalnesc un citat care imi place eu vreau sa il impartasesc pe Twitter, daca vad o imagine care imi place, o vreau pagina mea din Pinterest. Uneori vreau sa arat doar un video integrat intr-o noua poveste, nu doar stirea in sine." ~ Pete Cashmore, CEO si fondator al popularului blog Mashable, situat in Top 10 pe Technorati

13. Jeff Selingo: Regandirea viziunii despre ce ar trebui sa insemne scoala!
"Modul in care trebuie regandit viziunea despre absolvirea unei facultati v-a ave in vedere cat de mult cunosc cursantii si nu cat de mult stau in clasa." ~ Jeff Selingo, Autor, Speaker, Editor, Futurolog

Pentru toti cei interesati de trendurile  si predictiile pentru 2013 din zona marketingului din acest pdf alcatuit de 20 dintre cei mai buni oameni din domeniu si intitulat 20 MUST8KNOW MARKETING TRENDS & PREDICTIONS FOR 2013 &beyound va fi o adevarata incantare!

Sper sa (ne)va fie de folos aceste predictii si ca se vor adeveri in masura in care ne vor imbunatati viata si modul de trai. Daca  ti-a placut ceea ce ai citit,  si consideri ca aceste previziuni ar putea fi utile si altor prieteni de-ai tai, sau cunostinte, te invit sa recomanzi articolul familiei, apropiatilor, prietenilor de pe Twitter, Facebook sau unde crezi TU ca este mai oportun!
Iti MULTUMESC!

De asemeni, daca ai alte opinii, sugestii sau pareri, mi-ar face placere sa le discutam impreuna pe rubrica de ComentariiCe spui, esti de acord?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu