31 iulie 2012

Dor De O Poveste de Viata Extraordinara. ... Povestea lui Morrie Schwartz! - video


Tuesdays with Morrie , de Mitch Albom

 


"Do I wither up and disappear, or do I make the best of my time left?"                                                                                                             Morrie Schwartz

     Nu stiu cati dintre voi a-ti auzit de Morrie Schwartz? Probabil nu foarte multi, cel putin eu nu am auzit pana mai de curand, cand, cautand niste citate inspirationale, am descoperit un citat in limba engleza, care a avut asupra mea efectul unei lovituri de ciocan in moalele capului: Do I wither up and disappear, or do I make the best of my time left? – (Ma vestejesc si dispar, sau dau tot ce e mai bun in timpul care mi-a mai ramas?)- Morrie Schwartz!
     Nu auzisem niciodata acest nume, asa ca avand abonament! la prietenul Google, am decis ca trebuie sa fac cateva investigatii. Ce am aflat, las la aprecierea voastra sa apreciati si sa catalogati…

     Născut dintr-un tată rus (despre originea mamei nu am aflat nimic, dar probabil era evreica), Morrie Schwartz a crescut in locuintele dintr-un cartier evreiesc din New York. Dupa ce a obtinut diploma de licenţă la City College din New York, si-a obţinut luat masteratul şi doctoratul in sociologie la Universitatea din Chicago in 1946 şi respectiv 1951.
     A scris trei cărţi de sociologie intre anii 1950 şi 1960. Apoi a început sa predea la Universitatea Brandeis, catedra de sociologie. Unul dintre studentii sai, Mitch Albom, a devenit gazetar sportiv şi gazda a unui renumit show de televiziune.  
     Continua sa predea la Brandeis, la 70 de ani, cand, a fost diagnosticat cu o boala neuronala rara, ALS

30 iulie 2012

Dor De ... Dezvoltare Personala - 11 Lucruri Importante Pe Care Ar Trebui Sa Le Stii Inainte De A Spune: NU STIU!: !







11 Lucruri Importante Pe Care Ar Fi Bine Sa Le Stii Despre Tine Si Pentru Tine!

   
     Deseori a renunta nu are nimic de-a face cu o slăbiciune sau cu puterea. Am ajuns atat de departe, nu pentru ca am dori ca Universul să realizeze valoarea pe care o avem, ci pentru că e bine sa ne constientizam noi, în cele din urmă propria valoare. Si sa cautam in permanenta sa ne-o depasim si s-o imbunatatim. 
     In urma cu doi ani, aflam pentru prima oara despre dezvoltare personala, motivatie sau educatie financiara, termeni, complet neconuscuti pentru mine pana la vremea aceea. Din acel moment am realizat care este menirea mea in viata, si anume, acela de a da sansa cat mai multor tineri sa nu faca greseala de a ajunge la o anumita varsta cand, intalnind o anumita persoana care-i intreaba: "Care este rostul tau pe lumea aceasta? Care este VISUL pe care vrei sa il realizezi? Daca astazi ti s-ar taia toate veniturile, cate luni ai putea trai din rezervele pe care le ai ACUM?", sa nu trebuiasca sa plece capul in pamant si sa ingane abia perceptibil: "NU STIU!".

     
Acest tip de om am fost si eu, pana acum doi ani, cand, raspundeam cu: Nu stiu! la acest tip de intrebari. De atunci am inceput sa citesc mult, sa cunosc si sa intalnesc oameni care cred, au invatat si invata si pe altii lucruri care nu fac altceva decat sa aduca o gandire sanatoasa, bogatie si prosperitate, celor care aleg sa-si deschida urechile si mintea.
     In  articolul de astazi mi-am propus sa vorbesc  despre constientizarea propriei valori precum şi valorificarea acestora, despre identificarea ideile negative, a obiceiurilor, cat şi a oamenilor din viata ta la care ar trebui sa renunti. Sunt lucruri deprinse de la oameni dragi de la care oricine si oricand va avea ceva de invatat: Alex Tita, AndySzekely, Lorand Szass, Laslo Pacso, Eusebiu Burcas. Asta inainte, de a afla de marii giganti ai literaturii de dezvoltare personala  pe care i-am citit ulterior!
     Iată cateva generalitati extrase, demne  de a fi luate în consideratie:

    
1. Trecutul iti poate fura prezentul, daca-i dai voie!
Poti petrece ore, zile, săptămâni, luni sau chiar ani, stand singur într-o cameră întunecată, supra-analiza o situaţie din trecut, incercand si cautand justificari la ceea ce s-ar fi putut, sau nu s-ar fi putut întâmpla.
Sau te poti „curata” si lasa balta toate gandurile, si sa iesi pe uşa afara, in lumina soarelui pentru a lua o gura de aer proaspat.
    
     2. Nimeni si nimic, nu are menirea sa dureze o vesnicie!
Sunt lucruri care nu vrei sa se întâmple, dar trebuie sa le accepti, lucruri pe care vrei să le stii, dar trebuie sa le inveti, deoarece oamenii nu pot trai fara acestea, doar spunand: nu am nevoie sau renunt!
Anumite circumstante si anumite persoane, vin în viaţa ta doar pentru a te  intari si a-ti da putere, asa ca nu

28 iulie 2012

Dor De O ... Dorinta Mare!

DORINTA -  Motorul Turbo Al Succesului!!!


      Este uimitor, ca dintre milioanele de oameni de pe aceasta planeta care doresc sa aiba SUCCES, doar cativa inteleg ca SUCCESUL este o suma de dorinte mari si succesive care au menirea sa aduca un strop de beneficiu si altora din jur! Dorintele cu adevarat mari te propulseaza spre SUCCES, in timp ce dorintele mici conduc intr-un curent de evenimente mici si asteptari mici.
     Cand intalnesti o persoana care are ceva de spus in lume, este de  obicei de o persoana ce tinde intens spre cele mai inalte idealuri si spre ceea ce este mai bun in viata. 
     Dorinta adevarata nu are nimic in ea slab sau caldut. Este intensa si puternica. Daca este dezvoltata si exprimata adecvat, o dorinta puternica, intotdeauna poarta in ea puterea de a trage SUCCESUL. Cu cat doresti mai puternic binele, dorinta v-a avea o putere mai mare de a-ti aduce binele.


     O afirmatie fundamentala recomandata oamenilor pentru a-i ajuta sa-si manifeste constructiv dorintele, este

26 iulie 2012

Dor De Un VIS...Care Sa Devina Realitate!

 Cele 10 Semne Dupa Care Iti Vei Da Seama Singur Ca VISUL Tau Este La Un Pas De A deveni Realitate!


     O casa mai mare cu piscina in curte, independenta financiara, o masina ultimul racnet, o vacanta intr-un loc mult dorit si cate si mai cate nu viseaza omul!!!!
Unii oameni reusesc sa-si vada visul cu ochii, altii nu. Intrebarea logica, de ce unii da si ceilati, nu?

     Raspunsul ar trebui sa vina logic prin comparatie cu ...o intrecere sportiva, sau orice alt tip de activitate comuna in care sunt angajati minim doua persoane. Va exista in permanenta cel putin un individ care v-a face lucrurile mai bine decat restul lumii si astfel v-a fi recompensat cu un premiu, cu vre-o prima sau cu un bonus oferit! Ceilalti, ori nu s-au angajat in activitate, mutumindu-se cu statutul de ...privitor-suporter, ori s-au angajat in competitie dar nu s-au concentrat si nu au dat 100% din tot ce se putea da, pentru a ...reusi! Sau nu au crezut suficient de mult in sansa lor! Sau nu s-au pregatit suficient pentru provocarea la care s-au bagat!

     La fel se intampla si cu visele: unii spun ca mi-as dori..., sau visez sa...! Altii, viseaza, isi fac un plan informandu-se in stanga si in dreapta cum, in ce masura si cu ce costuri si-ar putea materializa VISUL!
Iar altiii....nici macar nu indraznesc sa viseze preferand confortul unor scuze ieftine si lamentabile de genul: NU POT, NU MERIT si NU EXISTA pentru MINE. Andy Szekely, le prezinta intr-un mod uimitor intr-un scurt filmulet, iar Dan Luca, intr-un articol exceptional aceast topic sensibil al "scuzelor si povestilor" pe care ni le spunem pentru a inlocui actiunea si pentru a trimite curajul "la plimbare".

     In articolul de astazi, voi ignora  pe cei care nu "indraznesc" sa viseze, voi face referire doar la ceilalti care viseaza, cred in VISUL lor si nu se lasa pana nu reusesc si ....isi vad VISUL cu ochii implinit!
Lor le voi dezvalui 10 Semne Dupa Care Iti Vei Da Seama Singur Ca VISUL Tau Este La Un Pas De A

25 iulie 2012

Change your Brain, Change your Life - Schimba-ti Creierul, Schimba-ti Viata! (video)

Un Video Foarte Inspirat Publicat pe TEDx Despre Cum Schimbarea Modului de Gandire In Creier Ne Poate Schimba Viata!

Va invit sa urmariti o prezentare foarte inspirata si bine documentata facuta de medicul psihiatru Daniel Amen in cadrul conferintelor prezentate de TedxTalks.


Revelatia care a condus la elaborarea acestei concluzii precum ca modificarea creierului iti poate schimba viaţa, dar si a Programului de progres pentru a invinge anxietatea, depresia, obsesia, furia, şi impulsivitatea, se bazează pe studiul si analiza a 63.000 de imagini ale creierului provenind dinn 90 de ţări, de-a lungul a peste 20 de ani.  
Urmarind acest video veti afla cum imagistica creierului ne poate schimba paradigma şi înţelegerea unui mod de viata sănătos si fericit, indiferent de locul unde trăim.  
Medic psihiatru, şi profesor, Daniel Amen, MD, este unul dintre experţii mondiali de seamă specializat in aplicarea ştiinţei imagistica a creierului in clinicile de  psihiatrie. Este considerat ca un profesor talentat, explicand  conceptele complexe ale creierului intr-un mod uşor accesibil pentru alţi profesionişti şi pentru publicul larg.  
Daniel Amen este de asemeni, autorul a 42 de articole profesionale şi 28 de cărţi, inclusiv patru bestseller-uri conform publicatiei New York Times .
Daniel este directorul medical al grupuli de clinici private Amen Clinics, Inc, care detine cea mai mare baza de date din lume cu imagini scanate ale creierului.




24 iulie 2012

Dor de ...Sfaturi Pentru Generatia Tanara. De la Tata!



     Imi amintesc ca acum aproximativ 25 de ani, elev în anul II de liceu, am primit de la profesoara de romana care ne era si diriginte, o temă pentru acasă intitulata, "Sfaturi pentru generatia tanara."
Conceptul de atribuire a temei era unul simplu: fiecare elev urma sa „intervieveze” un adult – parinte sau ruda, astfel incat sa adune suficiente informaţii pentru a scrie o mini-biografie a acestuia şi din care sa poata fi extrase cele mai importante sfaturi si invataminte adresate  generaţiilor tinere. Mi-amintesc ca l-am luat la descusut pe ... taica’miu. Avea pe-atunci 45 de ani dar mi-a dat o groaza de sfaturi de care, bineinteles, nu le-am ascultat atunci ..

      Am uitat complet despre toate acestea, până săptămâna trecută când am fost într-o vizită la părinţii mei. Mama mea cauta niste hartii intr-o valiza cu documente si facturi de pe vremea lui Pazvante, cand a dat si de caietul meu de teme la dirigintie.L-am luat, si rasfoindu-l nostalgic, am dat si peste originalul temei "Sfaturi pentru generatia tanara", datata 22 aprilie 1985. Recitind-o, am ramas complet uimit de veridicitatea si valoarea sfaturilor asternute in acel caiet. Dandu-mi  seama ca sfaturile tatului meu aveau relevanta pentru orice persoana, indiferent de varsta care ar fi avut-o, acum, cand eu ajunsesem la 40 de ani, am exclamat: Cata dreptate ai avut tata!!!

      Iata aici sunt Cele 15 sfaturi pentru o generaţie mai tânără, transcrise asa cum erau in caiet, adevarata lectie de dezvoltare personala.

   1. Cei 30, 40 şi 50 de ani pe care-i vei avea, aproape ca nu ii vei simţi ca fiind de … 30, 40 şi 50!!!
Adulţii nu sunt altceva decat niste copii mai mari. Cand imbatranesti nu te simti atat de batran pe cat iti imaginezi ca vei fi! Cei mai multi se vor simti exact in modul in care se simt acum, doar ... un pic

20 iulie 2012

11 Temeri Ce pot Fi Identificate Prin Metoda Grafolologica(Analiza Scrisului De Mana) - video

“Change Your Handwriting, Change Your Life " - Schimba-ti Scrisul De Mana Pentru A-ti schimba Viata


Citeam un articol in dimineata aceasta despre cum refuzam sa facem multe lucruri, care de altfel ne-ar place sa le facem, dar nu le facem de ....FRICA!
Apropo, stiati ca frica este o paralizie a sufletului si ca tot frica poate produce paralizia intregului corp?

Frica este acea care impiedica oamenii sa ia masuri pentru a ...actiona in directia dorintelor care le-ar putea tranforma viata. Mi-am amintit de o inregistrare video din 2010 facuta cu ocazia Conferintei de Grafologie din Las Vegas, in care Bart Baggett (Handwriting Wizard) oferea o prezentare ampla a 11 Temeri majore in comportamentul uman si modul in care schimbarea scrierii de mână paote conduce la modificarea registrului de lucru de si de viaţă atat pentru adulţi cat şi la copii!


Ce mai aflam de la Bart Baggett autorul  best seller-ului "Succes Secrets of the Rich & Happy", este ca avand un instrument pentru a-ti invinge frica este ca si cum ai avea o bagheta magica la tine in orice moment.  Puterea de a-ti schimba viaţa este literalmente în mâinile tale şi atunci când spun în mâinile tale vreau să spun în modul cum scrii de mana. Iar acest lucru se poate realiza prin intermediul unei dintre cele mai noi metode de terapie numita, grafo-terapie.
Aparuta in urma descoperirilor facute de grafologie, care a demonstrat ca scrisul de mana al unei persoane dezvaluie cu fidelitate trasaturile personalitatii sale, grafoterapia face un pas mai departe, sustinand ca prin modificarea scrisului se poate transforma personalitatea si comportamentul persoanei in cauza. Se trece astfel

19 iulie 2012

Dor de ... Disciplina versus Libertate!

Pledoarie pentru disciplina!

"Disciplina este o forma de libertate. Este eliberarea de lene si letargie, eliberarea de asteptarile si cererile celorlalti, eliberarea de slabiciune, frica si indoiala.
Disciplina da posibilitatea unei persoane sa isi descopere individualitatea, puterea interioara si talentul innascut. Si din acel moment, fiecare devine stapanul, mai mult decat sclavul, propriilor ganduri si emotii."
H.A Dorfman
     Ceea ce urmeaza mai jos nu este un articol, ci un mesaj de la un prieten, Dan Luca, auditor financiar caruia i-a venit mintea la cap, si initiatorul unui program foarte temerar intitulat 5a.m.- wake up and live (trezeste-te si traieste). Spune-am ca este un program temerar, deoarece in vreme ce toata lumea indeamna la confort si buna dispozitie, vine acest domn si afirma ca ... trebuie sa te trezesti zilnic la 5 a.m. pentru a te simti si mai bine. Ceea ce tinde sa demoleze una din teoriile care spune ca "somnul cel mai dulce este ... dimineata! Si pentru a ne convinge de adevarul spuselor sale ne mai da si 50!!!, nu unul, doua sau zece, ci 50 de motive pentru care sa te trezesti la ora 5 dimineata!
      Dar nu despre trezitul la ora 5 vreau sa va vorbesc acum ci despre mesajul transmis in e-mailul primit, si care mi s-a parut scris cu atata suflet si credinta, incat l-am intitulat "Pledoarie pentru Disciplina". Iata mesajul de la Dan:

"Astept de mult ocazia potrivita sa aduc un pic de lumina in aceasta discutie intre cei care iubesc libertatea si cei care iubesc disciplina.

Eu sunt unul dintre cei care iubesc disciplina, desi marturisesc nu am fost asa de la inceput.

La prima vedere de ce ar iubi cineva disciplina?… Pare, cel putin la prima vedere, ca este o limitare, o conditionare autoimpusa…

Si totusi... daca te uiti mai atent, oamenii disciplinati sunt cei cu adevarat liberi, iar cei care cauta cu orice pret libertatea sunt cei

18 iulie 2012

Dor de ...Bob Proctor. In Romania!

Thinking Into Results. Reinvent Yourself for Success! Gandind prin prisma rezultatelor

Pe 25 septembrie 2012 Bob Proctor va sustine o conferinta la Crystal Palace Ballrooms in Bucuresti.

Toti cei care au urmarit filmul Secretul l-au vazut l-au remarcat pe Bob Proctor. este cel care duce mai departe mesajul lui Napoleon Hill: "Mintea omenească poate realiza orice obiectiv pe care îl poate concepe şi în care crede"!
Doug Wead, fost Asistent Special al Preşedintelui Statelor Unite, afirma despre Bob: Zig Ziglar poate fi considerat maestru în motivaţie, Mark Victor Hansen şi Jack Canfield, autorii “Supă de pui pentru suflet” pot fi consideraţi maeştrii în spunerea poveştilor, Anthony Robbins, poate fi considerat maestru în dezvoltarea persoanală, însă Bob Proctor este maestru în ceea ce priveşte gândirea. Când vine vorba de a sistematiza viaţa, nimeni nu îl poate întrece.
De peste 45 de ani, Bob Proctor şi-a focusat munca şi învăţăturile pentru a ajuta oamenii să îşi folosească puterea minţii pentru a atinge rezultate spectaculoase, afaceri de success, relaţii personale înfloritoare şi nu în ultimul rând prosperitate.

Detalii despre program si inregistrare AICI.

Bob Proctor lucrează cu companii şi industrii din întreaga lume, furnizând seminarii şi programe care cresc performanţa companiilor şi ajută angajaţii să obţină rezultate pe care le credeau imposibile. El învaţă lideri de afaceri, de la toate nivelurile, cum să “descătuseze” potenţialul lor cel mai mare – OAMENII. Credinţa lui

16 iulie 2012

Dor De O Negociere....Cu Viata!

My Wage (Salariul meu)


I bargain with life for a penny.
And life would pay no more
However I begged at evening
When I counted my scanty store.

For life is a just employer
He gives you what you ask.
But once you have set the wages,
Why you must bear the task.

I worked for a menial’s hire.
Only to learn dismayed,
That any wage I had asked of life
Life would have willingly paid.

******

Ma targui cu viata pentru un penny(ban).
Si viata nu ar plati mai mult
Cu toate astea, am cersit in seara
Cand mi-am numarat magazinul saracit/rar/imputinat.


Pentru ca viata este doar un angajator,
iti da ceea ce ceri.
Dar de indata ce ai stabilit salariul,
atunci trebuie sa suporti sarcinile.


Am muncit pentru o angajare de servitor,
doar pentru a invata consternat,
ca ... orice salariu cer de la viata,
viata il va plati cu placere!

JESSIE B. RITTENHOUSE, “My Wage,” The Door of Dreams, p. 25 (1918)


     Citeste-acum din nou, si-incearca sa inlocuiesti sensul cuvantului "penny"(ban) cu totul alceva din viata: relatii, succes, prietenie, sport etc, si vei vedea ce sens interesant va capata acest poem!

     Te rog, lasa-ma sa aflu si parerea ta. Comentariul tau este important pentru mine!

14 iulie 2012

Dor de ... Invataminte! De La Copii! - video

Care Sunt Cele 3 Lucruri Importante Pe Care Le Putem Invata De La Un Copil?


De cate ori ai auzit replica "Ma inveti tu pe mine?" folosita de adulti catre cei mici? Poate ca si tu ai folosit-o, sau ai fost inclinat sa o folosesti!
Ei bine, se pare ca proverbul "puiul invata pe gaina" s-a nascut din intelepciunea bunilor nostri stramosi care au observat si inteles ca atunci cand esti deschis catre cunoastere si invatatura poti invata multe chiar si de la ...copiii!
Si asta o spun in cunostinta de cauza, deoarece am o fetita , alaturi de care am fost si sunt zi de zi,  urmarindu-i cresterea si evolutia si ... DA, observand si invatand multe lucruri interesante. Si asta deoarece un copil nu are atitudini negative. Un copil nu stie sa spuna: "Eu nu pot!". Un copil este un ... pic mai optimist fiind un exemplu de lumina care ne aduce in viata multe bucurii si implinire.

1. Un copil stie sa fie fericit fara nici un motiv! Un copil este naiv de pozitiv, as putea spune, si plin de incredere! Este foarte generos in a darui zambete in stanga si in dreapta, fara a astepta ceva in schimb. Chiar am citit de curand o statistica care spunea ca un copil zambeste in medie de 500 de ori pe zi, in vreme ce adultii nu ajung sa mai zambeasca decat de vreo...10 ori!!! (nu am contabilizat, dar cunosc oameni care parca toata ziua le tuna si le fulgera). Acum, lasand la o parte statistica, realitatea este ca marea majoritate a copiilor sunt delicios de zambitori in primii ani de viata. Iar daca exista cate o exceptie din pacate, acel copil a fost crescut cu certitudine intr-un mediu negativist preluind obiceiurile adultilor. Trezeste-te si TU maine dimineata si apoi si in diminetile urmatoare ... ca un copil. Decide chiar ACUM sa iti dezvolti obiceiul de a fi fericit fara a avea vreun motiv!

2. Un copil este preocupat tot timpul de ceva!  Spre deosebire de adulti, un copil nu stie ce este ... lenea! El este ocupat tot timpul de ceva din care, sau de la care, invata ceva. "Invatarea" este ocupatia

7 iulie 2012

Dor De O Intrebare: De Ce Suntem ... Fericiti? (video)

De ce suntem fericiti???


 "Natural happiness is what we get when we get what we wanted, and synthetic happiness is what we make when we don’t get what we wanted. In our society, we have a strong belief that synthetic happiness is of an inferior kind.”  - Dan Gilbert
      Zilele trecute va aduce-am la cunostinta printr-un articol despre ... Cum sa cumperi ...fericire?
Astazi va invit sa vizionati  o interventie de 21 de minute la binecunoscuta emisiune Ted Talks, a lui Dan Gilbert, profesor de psihologie de la Harvard si autor al best seller-ului "Stumbling on Happiness"(Impiedicati in fericire, intr-o traducere aproximativa).
     Astfel, prof. Dan Gilbert, plecand de la intrebarea "Are we just too stupid to be happy?"( Suntem doar prea prosti pentru a fi fericiti?) contestă ideea precum că vom fi nefericiţi dacă nu obţinem ceea ce ne dorim. "Sistemul imunitar" al psihicului nostru, afirma autorul,  ne permite să fim cu adevărat fericiţi chiar şi atunci când lucrurile nu merg aşa cum le-am plănuit.

      Va invit sa urmariti si sa va desfatati cu aceasta pledoarie  din care  aflam ca ..." trebuie să avem preferinţe care să ne conducă într-un viitor şi nu într-altul. Dar când aceste preferinţe ne propulsează prea tare şi prea repede fiindcă am supraestimat diferenţa între acele viitoruri, suntem în primejdie. Când ambiţia noastră este ţinută în frâu, ea ne determină să muncim bucuroşi. Când ambiţia noastră scapă din frâu, ne face să minţim, să trişăm, să furăm, să facem rău altora, să sacrificăm lucruri cu adevărat valoroase. Când fricile noastre sunt ţinute în frâu, suntem prudenţi, atenţi, cugetaţi. Când fricile noastre scapă din frâu şi explodează, suntem nesăbuiţi şi laşi."

     Concluzia trasa la final că dorinţele şi grijile noastre sunt toate exagerate într-un anumit grad, fiindcă avem în noi înşine capacitatea de a fabrica chiar lucrul după care alergăm când alegem experienţa.

 
                                                         Subtitrarea in limba romana:

Când ai doar 21 de minute să vorbeşti, două milioane de ani par foarte mult timp. Dar din perspectiva evoluţiei, două milioane de ani nu înseamnă nimic. Cu toate acestea, în ultimele două milioane de ani creierul uman aproape şi-a triplat masa, pornind de la cele şase sute de grame ale acestui strămoş al nostru, Habilis,

4 iulie 2012

Dor de o tehnica complementara...Tehnica Rolfing!

   
     Ca in fiecare dimineata, de vreo doua luni de zile, urmaresc, Minutul cu John Maxwell care soseste cu o precizie de ceas elvetian, fix la orele 7:00!
     Cuvantul despre care in aceasta dimineata a vorbit John a fost: ALINIERE!  La un moment dat, John a spus ca "...chiar acum fac asupra corpului meu rolfing", ceva despre care nici el nu stia nimic pana in urma cu cateva luni, dar despre care a aflat ca este calificata drept "alinierea corecta a corpului". Lucrul surprinzator este ca dupa doar cateva sesiuni "ma simt mult mai bine si merg mult mai bine!".

      Mi s-a parut interesant, si cum tot ce are legatura cu sanatatea imi trezeste atentia, am zis sa fac o documentare pe Internet, si iata informatiile pe care le-am gasit:

      Notiunea de rolfing a fost introdusa in anii 1940-1950 de catre biochimista americana dr. Ida Pauline Rolf. Ea compara corpul uman cu un turn de "caramizi" care atunci cand sunt ordonate, forta gravitationala este in echilibru cu structura corpului si confera acestuia forta si vitalitate. Cand "caramizile" nu sunt ordonate, forta gravitationala nu mai poate actiona asupra corpului, echilibrul