30 octombrie 2012

Dor De Idei....De Milioane De Dolari!

20 De Modalitati De A Crea Idei De Care Sa-ti Aduca Milioane De Dolari


Mari companii cum este Aple, super-platforme de socializare cum este Facebook sau best seller-uri precum The 4-Hour Workweek (Saptamana de lucru de 4 ore),  desi nu ar parea, au toate totusi, un lucru in comun: Fiecare a inceput cu o inceput cu o idee de un milion de dolari!

Marea intrebare care se pune este:  
Cum de le-a venit creatorilor tocmai asemenea idei?
Sau, 
credeti ca au stat si au asteptat sa le vina inspiratia din cer sau au sperat intr-o clipa de noroc?

Raspunsul dragii mei este: spontaneitatea sau norocul, au avut un rol foarte, foarte mic!

In acest articol (ca tot ne apropiem de sfarsitul de an - moment al bilantului), am adunat si am facut o trecere in revista asupra a 20 de tehnici, strategii si incercari ale unor antreprenori de succes care au generat idei de milioane de dolari, pe baza cartilor, articolelor de pe alte bloguri, precum si din invataturile si experienta acumulata la traininguri, Seminarii si Conferinte.

"You don’t need to have a 100-person company
to develop and execute a good idea."-
Larry Page

1. Genereaza cat mai multe idei. 
Cu cat creezi mai multe idei, cu atat mai multe  sanse ai sa generezi o idee de un milion de dolari. (Afla cum poti face asta citind cartea lui Scott Belsky - Making Ideas Happen)
To have a great idea, have a lot of them. (Ca sa ai o idee grozava, trebuie sa ai multe idei) ne indemna Thomas Alva Edison(1843-1931).

2. Chiar daca dai chix, continua.
Toate incercarile care esueaza sunt pasi siguri care te apropie de acea idee de milioane! Uneori s-ar putea sa esuezi de zeci, sute sau mii de ori! Nu conteaza de cate ori gresesti, sau cat de lent avansezi, fii constient ca urmezi o cale pe care putini se bizuie sa o urmeze! Un
vechi proberb din Texas suna astfel: “Nu conteaza cat de mult lapte versi atata timp cat nu pierzi vaca” iar John Maxwell spunea ca "Esecurile POT conduce la Succes", atat timp cat iti schimbi perspectiva asupra esecului!!! Aminteste-ti in permanenta cuvintele lui Edison care a incercat peste 10.000 de idei in cautarea filamentului electric:  I have not failed. I’ve just found 10,000 ways that won’t work. (Nu am esuat. Doar am observat in 10.000 de moduri ce nu mergea bine)

3. Citeste si informeaza-te frecvent.
Multi dintre prieteni considera  cititul cartilor si blogurilor sau participarea la diverse Seminarii si Conferinte, drept o pierdere de timp. Este treaba lor! Pentru mine constituie un avantaj caci aflu informatii si experimentez mereu idei noi. Networkingul si informatiile de calitate te apropie intotdeauna de telul pe care ti-l propui. Exista milioane de idei de milioane (sau cel putin, cateva idei de valoare), pe care toata lumea asteapta sa le descopere.

4. Concentreaza-te pe idei si nevoi care servesc piete largi de desfacere.
Un milion de dolari nu este o suma atat de mare pentru un plan maret, dar cu siguranta poate fi, intr-o piata mica cu posibilitati si oportunitati limitate. Chiar daca l-ai pune pe Steve Jobs pe post de CEO intr-un star-up cu o piata de maxim 100 de persoane, cu toata

27 octombrie 2012

Dor De Idei Si Oportunitati de Afaceri. O Lectie ... De Succes De La Ray Kroc! (video)

Povestea De Succes A Lui Ray Kroc - Pionierul Francizelor Fast-Food

Cum Sa Iti Creezi O Retea De Restaurante Care Sa Aiba Succes Peste Noapte La Varsta De 52 De Ani? Asa Cum Spunea Si RAY KROC, "Am obtinut succesul peste noapte, dar 30 de ani a fost o noapte tare lunga"

If I had a brick for every time I’ve repeated the phrase Quality, Service, Cleanliness and Value, I think I’d probably be able to bridge the Atlantic Ocean with them.”  — Ray Kroc

"Daca as avea cate o caramida pentru fiecare data cat am repetat fraza "Calitate, Serviabilitate, Curatenie si Valoare", cred probabil ca as putea construi un pod peste Atlantic." -  Ray Kroc

Raymond Albert "Ray Kroc" a fost un vestit antreprenor si om de afaceri american, care a fost inclus de revista TIME in Top 100: Cei Mai Importanti Oameni Ai Secolului Care S-au Imbogatit In Timpul Vietii
La 15 ani, in 1917, isi ascunndea varsta reala pentru a se inrola ca sofer de salvare la Crucea Rosie, dar razboiul s-a incheiat inainte de a-si termina antrenamentul. Ulterior a cantat la pian prin localuri, apoi a vandut din usa in usa mixere de bucatarie.
In 1945,  a fost surprins de o comanda de 15 mixere, pentru un restaurant din San Bernardino, California. Acolo, a gasit un local mic, dar de succes, condus de fratii Dick si Mac McDonald, care aveau un meniu limitat dar eficient, compus din burgeri, cartofi prajiti si racoritoare. Desi parea un inconvenient, acest lucru permitea concentrarea pe calitate, la fiecare pas.
In 1955, a reusit sa impuna o viziune proprie, fratilor McDonald, care prevedea un lant de restaurante pe toata suprafata Statelor Unite, tot atunci luand nastere Corporatia McDonald, iar cinci ani mai tarziu cumparand drepturile de exclusivitate pentru McDonalds. Statisticile estimeaza ca din 1958,  McDonalds a vandut peste 150 de milioane de hamburgeri!

O filozofie unica!
Viziunea lui Ray Kroc era sa construiasca un sistem de restaurante a carui faima sa vina din metodele unice de preparare si din calitatea inalta si constanta a burgerilor, cartofilor prajiti si racoritoarelor.

“In business for yourself, but not by yourself.”

 Pentru a realiza acest lucru, el a ales o cale unica: convingerea, atat a francizorilor cat si a francizatilor, sa-i adopte viziunea proprie, adica, sa nu lucreze pentru McDonalds, ci pentru ei, impreuna cu McDonalds! El a promovat sloganul, "In afaceri pentru tine, dar nu de unul singur.", filosofia lui bazandu-se pe principiul simplu al unui scaun cu 3-picioare: un picior era a lui McDonald, al doilea, al francizatilor, si al treilea, al  furnizorilor McDonald. Scaunul este puternic, atat timp cat picioarele ii sunt puternice!

Ce trebuie de remarcat este faptul ca similar fondatorului unui alt gigant lant de fast-fooduri, KFC, colonelul Harlan Sanders , succesul in afaceri a lui Kroc a venit tarziu, dupa ce a trecut de varsta de 50 de ani.

Va invit sa urmariti documentarul de mai jos, de aprox.10 min., despre o poveste de succes din care, cu siguranta, fiecare va avea ceva de invatat.


Dor De O Analiza A Sanatatii ... Sonore. In 8 Pasi! (video)


La inceputul saptamanii, v-am prezentat o conferinta cu prof. Virgiliu Gheorghe, care evidentia intr-un mod punctual influenta pe care o au o serie de factori externi cu care interactionam, atat noi, dar mai ales copiii nostri. Pornind de la premisa ca dezvoltarea si educarea copiilor nostri ar trebui sa fie un deziderat principal, prof. Gheorghe (in urma a peste opt ani de cercetari in acest domeniu), oferea cateva solutii simple, gratuite si la indemana tuturor, pentru a ajuta si inlesni o crestere si dezvoltare armonioasa a creierului copiilor si tinerilor nostri.

Astazi, va propun o o prezentare facuta in cadrul conferintelor Ted Talks de catre Julian Treasure, conferinta ce priveste analiza functiilor si rolului unui alt organ important de simt: urechea, organul cu care percepem sunetele din jur!

Julian Treasure este expert si autor al cartii Sound Business, o carte primita cu foarte mult interes de catre oanmenii de afaceri si cu multe aprecieri in lumea mass-media, inclusiv de revistele TIME Magazine, The Economist, The Times etc. Cele  3 interventii ale sale au fost urmarite intr-o medie estimata de 4 milioane de ori!!!

Ce poate fi atat de important la o prezentare despre ureche, veti spune?
Eu raspund ca trebuie sa fie, si este, si chiar daca afirmi ca tu esti "intr-o ureche"-cum se spune in popor- si nu iti pasa, nu ai ce pierde daca acorzi 10 min. vizionarii acestei prezentari!



Hinduşii spun: "Nada brahma", care în traducere înseamnă: "Lumea e sunet". Şi, într-un fel, asta-i adevărat, pentru că totul vibrează. De fapt, voi toţi cei care staţi acolo vibraţi chiar acum. Fiecare parte a corpului vostru vibrează la frecvenţe diferite. Deci sunteţi, de fapt, o coardă, fiecare dintre voi, o coardă individuală. O definiţie a sănătăţii poate fi că acea coardă e în deplină armonie. Urechile noastre nu pot auzi

26 octombrie 2012

Dor De O Provocare, Dar Si De Un Corp De ... Milioane De $1,000,000!

The 4-Hour Body Million-Pound March (and $1,000,000 Pot) - 4 Ore Pentru Un Corp De  Milioane ( Plus Un Pot De Un Milion De Dolari $$$)

                     
Titlul de mai sus este al ultimului articol scris de Tim Ferris pe blogul personal, ww.fourhourworkweek.com/.  Tim Ferris este autorul best seller-lor Saptamana de lucru de 4 ore, si 
... The 4-Hour Body:An Uncommon Guide to Rapid Fat-Loss, Incredible Sex, and Becoming Superhuman, (din pacate, netradusa in limba romana, dar a carei traducere este: Corpul de 4 Ore: Un Ghid Neobisnuit pentru O Slabire Rapida, pentru A Deveni Un Superman si Un Partener De Sex Icredibil).

Dupa cum se poate vedea in exemplul de mai sus, sunt persoane care au folosit Dieta Slow-Carbo si au reusit sa slabeasca pana la ~ 70 de Kg!

Acum, socant cum este prin toate actiunile sale, autorul vine cu o noua provocare in sprijinul celor care au cu adevarat dorinta de a-si elibera corpul de kilogramele in plus care, pe langa aspectul inestetic, vin si acompaniate de o serie de probleme de sanatate. Si iata cum suna provocarea, lansata de insusi Tim Ferris:

"Ce-ar fi daca as putea face chiar eu dovada acestei Diete Slow-Carbo? Ce s-ar intampla daca  as putea GARANTA ca poti pierde si tu ultimul centimentu de grasime de  la brate sau de pe burta?

Ziua de astazi (acest anunt a fost facut pe 23.10.2012, n.a.) marcheaza cel mai potrivit moment pentru a face asta. Obiectivul meu este sa pierdem impreuna 1,000,000 pounds( aprox. 4.500 kg)

22 octombrie 2012

Dor De ... Solutii Pentru Dezvoltarea Si Funcţionarea Creierului Copiilor Si Tinerilor In Lumea De Azi! (video)


Cat de importanta este dezvoltarea si educarea copiilor si tinerilor, astazi, in anul 2013, printre atatea ispite si provocari?
Cum raspundem ca profesori, cum ar trebui sa procedam ca parinti, pentru a induce copiilor si tinerilor o educatie sanatoasa si armonioasa care sa dezvolte atat mintea, cat si trupul si spiritul?


     La aceste intrebari, precum si la altele cateva de importanta majora, precum: Ce este, si cum poate fi combatuta pornografia? sau Care sunt efectele televiziunii si Internetului asupra sanatatii mentale, mai ales in randul copiilor si tinerilor?, ne va ajuta sa aflam raspuns,  biofizicianul dr.VIRGILIU GHEORGHE, doctor în bioetica al Universitatii Aristotel din Tesalonic si coordonatorul secţiunii stiintifice a revistei Familia Ortodoxa. Fiind foarte preocupat de studierea efectelor pe care presiunea culturii și tehnologiei media le exercită asupra omului contemporan, el face cunoscute riscurile pe care acestea le comportă pentru sanatatea mentala a oamenilor, pentru succesul şcolar şi profesional al tinerilor noii generaţii, pentru viaţa familiilor din societatea romanească. La fel ca si prof.Florin Colceag, in carţile şi conferintele sale, dr. Gheorghe incearca totodata sa ofere si soluţii practice la problemele constatate.
     Dintre cartile dr. Virgiliu Gheorhe pe care le recomand cu caldura sunt: Revrajirea Lumii, sau de ce nu mai vrem sa ne desprindem de televizor, Stiinta si razboiul sfarsitului lumii. Fata nevazuta a televiziunii, Pornografia, maladia secolului XXI si Efectele televizorului asupra mintii umane, carte in 4 volume, unul dintre ele putandu-l citi si downloada in format PDF de mai jos!




Virgiliu Gheorghe - Efectele televiziunii asupra minţii umane

Dor De ... "Ziua In Care M-am Iubit Cu Adevarat", De Charlie Chaplin


Ziua In Care M-am Iubit Cu Adevarat, Charlie Chaplin

Acest sensibil poem a fost scris de regretatul si simpaticul "Vagabond"-Charlie Chaplin, si citit in anul 1959 cu ocazia aniversarii varstei de 70 de ani. Este admirabil de remarcat cum marele actor reuseste sa accentueze cu o simplitate debordanta virtutile si valorile principale ce caracterizeaza si se regasesc in fiecare persoana. Lucrul care mi se pare trist este ca, multi oameni reusesc cu greu sa si le regaseasca...
 

"In ziua in care m-am iubit cu adevarat,
am inteles ca in toate imprejurarile, ma aflam la locul potrivit, in momentul potrivit.
Si atunci, am putut sa ma linistesc...

Astazi, stiu ca aceasta se numeste … Stima de sine.

In ziua in care m-am iubit cu adevarat,
am realizat ca nelinistea si suferinta mea emotionala, nu erau nimic altceva decat semnalul ca merg impotriva convingerilor mele.

Astazi, stiu ca aceasta se numeste … Autenticitate

In ziua in care m-am iubit cu adevarat,
am incetat sa doresc o viata diferita si am inceput sa inteleg ca tot ceea ce mi se intampla, contribuie la dezvoltarea mea personala.

Astazi, stiu ca aceasta se numeste … Maturitate.

In ziua in care m-am iubit cu adevarat,
am inceput sa realizez ca este o greseala sa fortez o situatie sau o persoana, cu singurul scop de a obtine ceea ce doresc, stiind foarte bine ca nici acea persoana, nici eu insumi nu suntem pregatiti si ca nu este momentul …

Astazi, stiu ca aceasta se numeste … Respect.

In ziua in care m-am iubit cu adevarat,
am inceput sa ma eliberez de tot ceea ce nu era benefic … persoane, situatii, tot ceea ce imi consuma energia.
La inceput, ratiunea mea numea asta egoism.

Astazi, stiu ca aceasta se numeste … Iubire de sine.

In ziua in care m-am iubit cu adevarat,
am incetat sa-mi mai fie teama de timpul liber si am renuntat sa mai fac planuri mari, am abandonat Mega-proiectele de viitor.
Astazi fac ceea ce este corect, ceea ce imi place, cand imi place si in ritmul meu.

Astazi, stiu ca aceasta se numeste … Simplitate.

In ziua in care m-am iubit cu adevarat,
am incetat sa mai caut sa am intotdeauna dreptate şi mi-am dat seama de cat de multe ori m-am inselat.

Astazi, am descoperit … Modestia.

In ziua in care m-am iubit cu adevarat,
am incetat sa retraiesc trecutul şi sa ma preocup de viitor. Astazi, traiesc prezentul, acolo unde se petrece intreaga viata.
Astazi traiesc clipa fiecarei zile.

Si aceasta se numeste … Plenitudine.

In ziua in care m-am iubit cu adevarat,
am inteles ca ratiunea ma poate insela si dezamagi.
Dar daca o pun in slujba inimii mele, ea devine un aliat foarte pretios.

si toate acestea inseamna … Sa stii sa traiesti cu adevarat.



19 octombrie 2012

Dor De ... Fericire! Paradoxurile Fericirii!

- Paradoxurile Fericirii -

The Happiness Project: Or, Why I Spent a Year Trying to Sing in the Morning, Clean My Closets, Fight Right, Read Aristotle, and Generally Have More Fun 

(Proiectul "FERICIREA": Sau De Ce Mi-am Petrecut Diminetile Cantand Dimineata, Facandu-mi Curatenie Prin Dulapuri, Luptand Cinstit, Citindu-l Pe Aristotel Si In General Distrandu-ma)

“The opposite of a trivial truth is plainly false. 

The opposite of a great truth is also true.” —Niels Bohr

Accomplish more by working less. Keep an empty shelf, and keep a junk drawer.
Realizeaza mai mult, lucrand mai putin! Pastreaza un raft gol si un sertar toxic!

Strive to be emotionally self-sufficient so you can draw closer to other people.
Straduieste-te sa fii cat mai stabil emotional, astfel incat sa iti poti apropia alte persoane.

Accept yourself, and expect more of yourself. Everything matters. Nothing matters.
Accepta-te si ai asteptari marete de la tine. Fiecare lucru conteaza. Nimic nu este important!

Trying to be more virtuous can undermine your sense of virtue.
Incercarea da a fi mai virtuos iti poate subestima sentimentul de virtute!



Hell is other people. Heaven is other people. Silence is sometimes the best reply.
Iadul este reprezentat de "ceilalti oameni". Raiul este reprezentat de "alti oameni". Tacerea este uneori, cel mai bun raspuns!

Flawed can be more perfect than perfection.
Imperfectiunea poate fi mult mai perfecta decat perfectiunea.

Make people happier by acknowledging that they’re not feeling happy.
Recunoscand ca ii faci pe oameni fericiti, nu te face fericit!


14 octombrie 2012

Dor De Un ... Top Al Celor Mai Motivationale Si Inspirationale Persoane De SUCCES Care Pot Fi Urmarite Pe Internet!

     Admirand initiativa colegilor de la StartEvo, care au avut fericita inspiratie de a alcatui un Top al Romanilor Inspirationali, m-am gandit  ca si acesti romani inspirationali trebuie sa aiba la randul lor nevoie de ... Inspiratie! Si unde o gasesc, unde o putem afla si noi?
     Astfel ca, am pornit in cautarea unui astfel de Top al Celor Mai Motivationali si Inspirationali Oameni din lumea anilor 2011-2012, determinat in mare parte si de o idee care a luat nastere in mintea mea la unul din work-shopurile la care am participat la Iasi Business Days, dar si de sfatul primit in urma cu aproximativ un an in urma, de la Andy Szekely, care suna cam asa: Esti media celor 5 persoane din viata ta cu care iti petreci 80% din timp! Cauta oameni care au avut si au succees in domeniul care te pasioneaza, stai prin preajma lor, citeste-i, inspira-te si fa ce fac si ei. Iar succesul, nu va intarzia sa apara!


Motivation is like showering; you need it everyday.” - Zig Ziglar
  ( Motivatia este ca un dus; ai nevoie de ea in fiecare zi.)

     Printre incercari, probleme si provocari la care sunt supusi zi de zi, antreprenorii cauta si gasesc cai sa se automotiveze ascultand si urmand sfaturile celor care au reusit mai repede ca ei. Chiar daca uneori sunt mai tineri sau sunt de sex feminin! Intr-un mod care nu poate fi decat benefic pentru noi, unii dintre cei mai mari lideri ai lumii, au inteles rapid cat de important si cat de viral poate fi un mesaj adresat in mediul on-line, astfel ca, impartasesc si pe aceasta cale continut de calitate, in intentia de a ne inspira zi de zi. Urmatoarea lista am gasit-o aici, si a fost alcatuita la sfarsitul anului 2011 de catre Matt Wilson  Co-founder of Under30CEO.com. Lista nu contine doar nume "grele" ale unor oameni care au influentat viata si activitatea altor milioane de semeni, dar si scurte descrieri si trimiteri la video-blogurile sau site-urile proprii, mai specific, la ultimele articole sau declaratii inspirationale.  Adevarate provocari, ce mai! 

     Sper sa regasiti si voi in aceast Top al Celor mai Motivationale si Inspirationale Persoane de SUCCES de pe Internet, cel putin 5 persoane care  sa va Inspire si sa va Motiveze, zi de zi... 

1.) Oprah Winfrey: realizatoare de televiziune americană, cunoscută mai ales pentru talk-showul care îi poartă numele. In prezent, conform revistei Forbes, este cea mai bogată femeie de culoare din lume, dar si cea care indeamna pe fiecare :“Live Your Best Life”!
Ultima recomandare a lui Oprah este:  Fill in the blank – the one thing I wished I had become is __. The one thing I will become is __.
(Completeaza spatiile libere - Singurul lucru pe care mi l-as fi dorit este ____ . Singurul lucru pe care mi-l doresc sa-l realizez este ___. 

2.) Tony Robbins: autor al cartii Putere Nemarginita si speaker motivational, coach de inalta performanta, care probabil, nu mai are nevoie de nici o prezentare. Ultimul post: 100 yr old Marathoner breaks record + 80 yr old champion takes to a new level watch: http://bit.ly/pjS5kO What limit can you break now?
(Un batran de 100 de ani doboara un record + un campion de 80 de ani la o noua provocare - Tu ce limite poti sa iti depasesti?)

3.) Tim Ferriss
: autorul cartilor The 4-Hour Workweek (Saptamana de lucru de 4 Ore) si The 4-Hour Body, 2 carti anuntate de New York Time drept best-seller, nascut in 1977, actualmente antreprenor on-line. Ultimul articol scris de Tim este o provocare: How to Create a Million-Dollar Business This