16 martie 2013

Dor de bloggeri, MIB-isti si-o bere Staropremen la Social Media Summit Iasi, 2013!

Cum a decurs o zi de vineri plina de cunostinte noi si informatii de buna calitate de la bloggeri si pentru bloggeri(si nu numai!) la Social Media Summit Iasi,2013


Vineri, 15.03 ora 10,30 a.m, Iasi, Hotel Europa
Urcam scarile hotelului Europa cu nerabdare, emotie si curiozitate. Toate cele trei sentimente erau datorate faptului ca:
  • participam pentru prima oara la un eveniment ce reunea bloggeri, specialisti din agentii si companii interesate de zona digitala si comunicarea in social media, eveniment pe care anul trecut il ratasem, si despre care auzisem doar lucruri frumoase si interesante;
  • speram sa reintalnesc si sa vorbesc cu cativa colegi-bloggeri, din Iasi, pe care ii cunoscusem cu ocazia unui alt eveniment organizat de Crilia;
  • ma asteptam sa intalnesc si sa cunosc cateva persoane dragi, cu care, in ultimele trei luni am trait o frumoasa experienta virtuala prin intermediul cursului MIB Online.
Nici nu am apucat sa calc pe ultima treapta a scarii ca prima surpriza placuta aveasa apara prin
intermediul Florentinei, cea care a ales sa ne invete matematica intr-un mod extrem de interesant: prin ... jocuri si povesti! Mi-a facut cunostinta cu frumoasa Cristina care crede in Fericirea in cuplu, cu Cosmin - un tanar ambitios care scrie destul de bine pe Fii implinit! si cu Mihaela, Comunica sanatos!
Dupa cateva minute a aparut si Mirela DotSiht pe care o cunosteam mai demult din online si imi doream tare mult sa o cunosc si personal!

Inainte de a intra in sala m-am bucurat sa ii revad si pe Florin Adamache si pe Alexandra Bohan pe care ii cunoscusem la Crilia, insa  bucuria mai mare a venit odata cu reintalnirea cu Cristian China-Barta, alias Chinezu si Alex Chimu, pe care il stiu de cativa ani buni si de la care am si un articol foarte bine scris, si printre cele mai citite!

Deschiderea Summitului a facut-o Marta Usurelu, redactor-sef la revista BIZ, al carei editorial intitulat Romania mea, foarte bine scris, l-am si comentat intr-o pauza (si il recomand cu aceasta ocazie cu mare caldura). Speachul ei a avut un efect de dus rece (nu degeaba a numit-o Chinezu, Hitler :) ) dar binevenit, spun eu caci a subliniat si a incurajat actiunea dea pune si in practica a informatiilor pe care le auzim, citim sau vedem prin carti, seminarii, speachuri!
Trebuie sa recunosc ca si eu am gandit la fel in cateva randuri, recunoscandu-ma  in multe situatii, iar acum mi-am promis sa  fac o analiza si asupra cauzelor!

Dupa prestatia incantatoare a Andreei Marc ("mama bloggerilor ieseni" dar si a Belva cea rasfatata 365 de zile pe an) a venit randul lui Adrian Nechifor care a scos in evidenta 4 elemente importante pe care trebuie sa le aiba in vedere orice blogger in cazul in care are o relatie cu o companie.

Urmatorul vorbitor m-a fascinat prin imaginile pe care ni le-a prezentat si prin ideile novatoare pe care le-a transmis! Cristian Sutu, fost jurnalist care impreuna cu un prieten fotograf au dat viata frumoaselor Portrete de femeie si Taberelor de Fotografie pentru bloggeri din Apuseni si Austria, ne-a prezentat Top 10 aplicatii de editare foto pentru iPhone pe care le puteti vedea si descarca de aici dar ne-a transmis si un citat al lui Petru Cretia la care e bine sa meditam:
"Curajul este o forma a energiei psihice care se poate umple cu orice continut."
Mi-ar place sa colaboram pentru un eveniment ulterior si imi promit sa fac tot posibilul sa particip si la unul dintre evenimentele pe care le organizeaza! 

A urmat Dan Dragomir de la ComputerBlog care a prezentat cateva elemente prin care te poti diferentia oricand de concurenta dupa care a urmat Cristian Barta-China, inca ragusit dupa meciul Chelsea-Steaua de aseara dar la fel de placut, dezinvolt si original.
Pe Cristi imi doream demult sa-l cunosc personal, si din scurta discutie pe care am avut-o in pauza am tras concluzia ca este un om minunat, direct si iubitor de prietenii, calatorii si intalniri cu bloggeri.

Workshopul care a urmat in partea a 2-a a zilei cu Cristian Manafu a avut ca subiect Stategii de avansare in social-media pornind de la o fotografie-poveste cu ... pisici. In orele care au urmat am aflat:
  • de ce este important sa avem o prezenta in social media?
  • cum sa cream o strategie social-media?
  • lansarea unui produs/serviciu prin social-media.
  • ... si cateva aplicatii esentiale pentru pagina de Facebook. 
A fost exceptional!

Am plecat incantat de decizia de a participa la acest Summit intr-un alt loc unde aveam sa intalnesc alti oameni dragi si prieteni, colegii MIB. Dar despre aceasta intalnire va voi povesti cu alta ocazie.



4 comentarii:

  1. Azi am primit pe mail postarea, ca de obicei cand postezi ceva. Si mare mi-a fost surpriza sa vad ca ai participat la SMS Iasi!
    Mi-ar fi placut sa stam de vorba. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Anca, si mie mi-ar fi placut sa te cunosc insa nu e timpul pierdut.
    Cu siguranta ca vor mai fi multe ocazii!
    Apropo, mi se pare ca tu ai facut aceasta fotografie de grup, nu-i asa?
    Foarte buna initiativa!

    FELICITARI!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu eu am apasat pe buton, eu doar am venit cu ideea si am anuntat bloggerii sa nu plece ca sa putem face cu toti o poza.
      Cristian Sutu a realizat fotografia. :)
      Multumesc!

      Ștergere
  3. Asa... oricum ideea conteaza!
    Am retinut ca am vazut o fata draguta cu un aparat...!
    In rest, traiam magia momentului! Probabil din dor de naivitate, mai stii! :)

    RăspundețiȘtergere