4 noiembrie 2013

Dor de ... YouTube Music Awards 2013 (prima editie - video)


De mult asteptam sa se desfasoare un astfel de eveniment, si ma intrebam, cat va mai dura pana cand cei de la YouTube, parte din Google, sa faca acest pas. Si iata ca l-au facut!
Desi informatiile circula cu mare viteza, mass-media(cel putin cea din Romania) a acordat putina importanta acestui eveniment: YouTube Music Awards 2013! Si asta, in conditiile in care este si prima editie!!!

In fine, cert este ca in urma cu mai putin de 10 ore, s-a incheiat  Gala YouTube Music Awards 2013, inceputa la ora 23.00 GMT, si
transmisa in direct pe YouTube de la sala polivalentă Pier 36 din New York.


Actorul Jason Schwartzman, alături de actorul şi muzicianul Reggie Watt, prezentatorii acestei prime editii, i-au avut alaturi pe scena, printre alţii, pe canadienii de la Arcade Fire, ce au deschis gala cu noua lor piesă, "Afterlife" , fenomenul pop Lady Gaga, rapperul Eminem şi trupele M.I.A. şi Walk Off the Earth


Potrivit agentiei de presa Agerpres, particularitatea acestor premii a ţinut de modul de selecţionare a nominalizaţilor, acestea ţinand cont de videoclipurile pe care noi, internauţii le-am vizionat, partajat şi plăcut de cele mai multe ori în cursul anului trecut. Si tot potrivit acestei agentii, ama aflat ca  Khaled Mokhtar (director de imagine) și Matei Dima (regizor) au fost primii români nominalizați în competiția internațională YouTube Music Awards cu videoclipul realizat pentru rapper-ul Destorm - See Me Standing.

Faptul ca, câştigătorii au fost votaţi de internauţi face dovada a cat de mult accent se pune pe opiniile publicului larg, dar mai ales, cel consumator de Internet. Iar pasul facut de Google si YouTube prin transmisiunea LIVE pe propriul canal, eu il vad ca pe o dorinta de a arata si "orbilor" cam cine va fi leaderul Internetului!

Cele şase categorii pentru care sau vor oferit premii au fost: 
  • cel mai bun videoclip al anului, 
  • cel mai bun artist al anului, 
  • cel mai bun răspuns din partea unui fan, 
  • fenomenul YouTube, 
  • cel mai bun artist nou şi 
  • inovaţia anului. 

Alături de artiştii obişnuiţi ai decernărilor de premii muzicale precum Miley Cyrus, PSY, Lady Gaga sau Justin Bieber, cântăreţi mai puţin cunoscuţi precum Demi Lovato sau Girls' Generation si-au disputat cel mai dorit premiu, pentru cel mai bun videoclip al anului.

Premiul pentru cel mai bun debutant a fost primit de Macklemore&Ryan Lewis, al cărui videoclip a fost realizat cu un buget de 5.000 dolari şi care s-a bucurat de mare succes pe Youtube.


Cel mai râvnit trofeu al galei, pentru cel mai bun videoclip al anului, a fost câştigat de grupul sud-corean Girls Generation pentru piesa "I got a baby", depăşindu-i la această categorie pe Miley Cyrus, PSY, Lady Gaga sau Justin Bieber. Videoclipurile nominalizate au fost văzute de 1,9 miliarde de ori înaintea ceremoniei de duminică, potrivit blogului Youtube.



Rapperul american Eminem a obţinut premiul pentru cel mai bun artist al anului pentru "Rap God", iar cântăreaţa Taylor Swift a câştigat trofeul pentru "fenomen Youtube", cu videoclipul 'I knew you were trouble'.


YouTube a reuşit să atragă la aceasta ceremonie un număr record de capete de afiş pentru că site-ul a devenit indispensabil în domeniul muzical, în detrimentul MTV, binecunoscutul post de muzica tv, care, a crescut rapid odata  cu apariţia videoclipurilor, la începutul anilor '80, iar in prezent pierde teren vizibil. Printre cele mai bune 10 momente ale evenimentului le puteti urmari aici

Intreaga lista a castigatorilor, mai jos:

1. Video Of The Year:

Epic Rap Battles Of History – “Barack Obama Vs Mitt Romney”
Demi Lovato – “Heart Attack”
Girls’ Generation ­- “I Got A Boy” (winner)
Justin Bieber (Feat. Nicki Minaj) – “Beauty And A Beat”
Lady Gaga ­- “Applause”
Macklemore & Ryan Lewis (Feat. Mary Lambert) – “Same Love”
Miley Cyrus ­ – “We Can’t Stop”
One Direction ­- “Best Song Ever”
PSY ­- “Gentleman”
Selena Gomez ­- “Come & Get It”


2. Artist Of The Year:

Eminem (winner)
Epic Rap Battles
Justin Bieber
Katy Perry
Macklemore & Ryan Lewis
Nicki Minaj
One Direction
PSY
Rihanna
Taylor Swift


3. Response Of The Year:

Boyce Avenue (Feat. Fifth Harmony) ­- “Mirrors
Jayesslee ­- “Gangnam Style”
Lindsey Stirling And Pentatonix ­- “Radioactive” (winner)
ThePianoGuys ­- “Titanium / Pavane”
Walk Off The Earth (Feat. KRNFX) – “I Knew You Were Trouble”


4. YouTube Phenomenon:

“Diamonds”
“Gangnam Style”
“Harlem Shake”
“I Knew You Were Trouble” (winner)
“Thrift Shop”


5.YouTube Breakthrough:

Kendrick Lamar
Macklemore & Ryan Lewis (winner)
Naughty Boy
Passenger
Rudimental


6. Innovation Of The Year:

Anamanaguchi ­- “ENDLESS FANTASY”
Atoms For Peace ­- “Ingenue”
Bat For Lashes ­- “Lilies”
DeStorm ­- “See Me Standing” (winner)
Toro Y Moi – “Say That”


În luna august, agenţia Nielsen a publicat un sondaj potrivit căruia 64% din adolescenţii americani spuneau că ascultă muzică pe Youtube şi numai 56% la radio. Nu stiu care este situatia in Romania, dar cu siguranta raportul este mult mai crescut.

Ce ne va rezerva viitorul? 
Va inlocui YouTube Music Awards competitii, deja cu renume ca MTV Music Awards sau chiar World Music Awords, asa cum se vehiculeaza?
Voi ce parere aveti?

M-as bucura sa aflu si parerea voastra, printr-un comentariu, mai jos!
Va multumesc!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu