14 decembrie 2013

Cel mai longeviv actor, Radu Beligan, sarbatoreste implinirea celor 95 de ani pe scena! (video)

LA MULTI ANI, MAESTRE RADU BELIGAN!


Nascut in ziua Sfântului Filimon, sfant considerat protectorul artiştilor, cel mai longeviv actor, Radu Beligan isi sarbatoreste astazi implinirea frumoasei varste de 95 de ani

Nu stiu cat de mult il apreciati voi, cat de mult il cunoasteti, in afara de activitatea teatrala, insa pentru mine este un model de viata, demn de urmat in toate ariile vietii. L-am urmarit de mic copil atat in piesele transmise la teatru radiofonic dar si in piesele transmise martea, la televiziune, pana in '89.
De asemeni, nu pot sa uit nici memorabilele Momente si schite adaptate dupa Caragiale dar si ecranizarile dupa pisele marelui autor: O noapte
furtunoasa, O scrisoare pierduta dar si multe altele. Pentru toti cei care vor sa afle mai multe, recomand informatiile aparute pe Wikipedia, destul de complete, insa pentru a-l cunoaste mai bine, si in modul de a gandi in afara scenei, recomand lecturarea cartii scrise de marele Maestru, "Intre acte"" , o culegere de însemnări, cugetări, rememorări și comemorări care constituie de altfel, si adevarate documente ale istoriei și filosofiei teatrului.

Pentru mine, aceasta carte pe care o puteti gasi si voi aici, reprezinta de cand am citit-o, un rezervor de intelepciune! 

Inainte de a va lasa in compania marelui Maestru, pe care va invit sa-l urmariti intr-un interviu amplu realizat in urma cu 4 luni de cei de la Sinteza zilei, vreau sa mai adaug doar ca, pe langa intreaga sa activitate, Radu Beligan, aduce onoare României prin intrarea în Cartea Recordurilor pentru cel mai longeviv actor aflat în activitate pe scenă.


De ziua za, seara, de la ora 19.00, Radu Beligan îşi va sărbători ziua de naştere pe scena Teatrului Metropolis, în noul spectacol cu premiera absolută "Lecţia de violoncel" de Mona Radu, în regia lui Felix Alexa, alături de alti actori ai Teatrului Naţional: Lamia Beligan, Marius Manole şi Tania Popa/Rodica Ionescu.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Primeste articolele noi introducand adresa de E-mail!

FREE Program from Tony Robbins

Motivatie pentru SUCCES!

My Daily Afirmations