24 februarie 2013

Viitorul copiilor, ales precum alegem soarta unui ... bob de grau? - video



Acum 2 zile am terminat un curs de 2 zile(sic!) de utilizare si administrare Customer Relationship Management -CRM (pentru necunoscatori Managementul relatiei cu clientii un set de strategii, politici si tehnologii destinate atragerii, retinerii si fidelizarii clientilor. Intr-un sens larg, CRM include activitiile aferente departamentelor de marketing, vanzari, financiar si suport tehnic relativ la clienti, potentiali clienti, furnizori si parteneri). Acest lucru are mai putina importanta poate pentru tine, insa cele ce am sa iti povestesc imediat v-a trezi si asupra ta un mare semn de intrebare legat de viitorul multor tineri din tara asta!

Am interactionat cu foarte multi tineri si la un moment dat, povestind unui grup despre importanta atitudinii in orice situatie, nu doar profesional vorbind, atentia mi-a fost atrasa de o tanara in anul III la Relatii Internationale, ce parea mai absorbita si interesata decat restul. Mare mi-a fost durerea cand, discutand despre criteriul SMART si intreband-o pe tanara respectiva daca, in calitate de viitoare

20 februarie 2013

Dor de un limbaj al... Matricei Divine cu Gregg Braden! (full video)

 Limbajul Matricei Divine - Gregg Braden

Am aflat de această carte după ce un prieten foarte bun (mutumesc  Dane!) mi-a recomandat să urmăresc Conferinta lui Gregg Braden de la Milano! Ce a urmat, a fost aflarea unor răspunsuri care mă mistuiau în ultima vreme. 

Oare miracolele pe care le vedem atribuite mai nou lumii cuantice ne arată de fapt, cele mai măreţe posibilităţi ale noastre,  nu doar limitările de natură ştiinţifică , cum credeam pana acum? 
Oare vindecarea spontană a unei boli, despre care se vorbeste si filmul The Cure, conectarea instantanee cu toată lumea(telepatic) şi cu tot ce există şi chiar călătoria în timp să reprezinte de fapt adevărata moştenire a fiecaruia în acest Univers?

Lucrurile pe care le-am aflat m-au facut sa inteleg ca există un loc unde încep toate lucrurile, acel loc de energie pură care "este”, pur şi simplu (si Dr.Wayne Dyer vorbeste despre acest loc in Schimbarea). În acest incubator cuantic al realităţii, totul este posibil. În 1944, Max Planck, părintele teoriei cuantice, a şocat lumea, spunând că această "matrice” este locul în care îşi au începutul ADN-ul vieţii, naşterea stelelor şi tot ce se află între acestea. Descoperirile recente ne aduc dovezi dramatice că matricea lui Planck - Matricea Divină - este adevărată. Această verigă ce lipseşte din cunoaşterea noastră este cea care oferă recipientul ce conţine universul, puntea dintre imaginaţia şi realitatea noastră şi oglinda - în lumea noastră - a ceea ce creăm în contextul credinţelor noastre.

Pentru a dezlănţui puterea acestei matrice în vieţile noastre, trebuie să înţelegem cum funcţionează ea şi să vorbim limbă pe care ea o recunoaşte. Timp de peste douăzeci de ani, Gregg Braden, fost proiectant de sisteme de calculatoare în industria aerospaţială, a căutat să înţeleagă cum să facă tocmai acest lucru. De la mănăstirile îndepărtate ale Egiptului, cele din Peru şi Tibet, şi până la textele uitate, care au fost editate de biserică creştină timpurie, secretul Matricei Divine ne-a fost lăsat în limbajul codificat al celor mai de preţ tradiţii ale noastre, iar astăzi, el este validat de descoperirile ştiinţei.

În această carte, care spulberă orice paradigmă, Gregg ne împărtăşeşte ceea ce a aflat. Prin douăzeci de chei ale creaţiei conştiente, ni se arată cum să transpunem miracolele din imaginaţia noastră, în ceea ce este real în vieţile noastre. Prin explicaţii ştiinţifice uşor de înţeles şi poveşti bazate pe fapte reale, Gregg ne arată că suntem limitaţi doar de credinţele noastre - şi că ceea ce am crezut odată, este pe cale să se schimbe!

Iată cele 20 de chei pentru crearea realității...extrase din Limbajul Matricei Divine!

 1. Matricea divină este recipientul care conține universul, puntea dintre toate lucrurile și oglindă care ne arată ce am creat.
 
 2. Orice lucru din lumea nostră este conectat cu orice alt lucru.
 
 3. Pentru a avea acces la forță universului însuși, trebuie să ne vedem pe noi înșine că fiind o parte a lumii, mai degrabă decât că fiind separați de această.
 
 4. Când ceva a fost unit, el este conectat intodeauna, indiferent dacă rămâne sau nu legat la nivel fizic.
 
 5. Actul de a ne concentra conștiință este un act de creație. Conștiință creează!
 
 6. Cu toții avem toată puterea de care avem nevoie, că să creăm toate schimbările pe care alegem să le creăm! Deținem toată puterea de care avem nevoie, că să creăm toate schimbările pe care alegen să le creăm!
 
 7. Obiectul pe care ne concentrăm atenția conștientă devine realitatea lumii noastre.
 
 8. Nu este suficient doar să spunem că alegem o nouă realitate!
 
 9. Sentimentul este un limbaj pe care îl înțelege Matrica Divină. Simțiți-va că și cum obiectivul vostru ar fi deja atins și rugăciunea voastră și-ar fi aflat deja răspuns.
 
 10. Nu orice sentiment este potrivit. Sentimentele care crează trebuie să fie în afra ego-ului și să nu emită judecăți.
 
 11. În viață noastră trebuie să devenim exact lucrurile pe care alegem să le experimentam că fiind lumea noastră.
 
 12. Nu suntem limitați de legile fizicii, așa cum le cunoaștem astăzi.
 
 13. Într-un €œceva holografic, fiecare bucățica din acel ceva oglindește întregul care înseamnă acel ceva.
 
 14. Holograma cu conexiuni universale a conștiintei ne asigură că exact în momentul în care ne creăm dorințele și rugăciunile, acestea sunt deja primite la destinație.
 
 15. Prin hologramă conștiintei, cea mai mică schimbare în viață noastră este reflectată peste tot în lumea noastră.
 
 16. Numărul minim de oameni necesar pentru a a€œ da startul unei schimbări în conștiință este  radical, 1% - dintr-o populație.
 
 17. Matricea Divină oglindește în lumea noastră relațiile pe care le creăm în contextul credințelor noaste.
 
 18. Rădăcina experiențelor noastre €œnegative poate fi redusă la una dintre cele trei frici universale (sau o combinație a lor)
 
 a. frică de abandon
 b. sentimentul de nevrednicie
 c. lipsă de încredere
 
 19. Adevăratele noastre credințe sunt reflectate în cele mai intime relații pe care le avem
 
 20. Trebuie să devenim în viață nostră, exact lucrurile pe care alegem să le experimentam în lumea noastră."  
 
 Mulțumesc blogului Dincolo De Limite pentru acest articol și pentru filmul tradus !
 
 Există și cartea tradusă în limbă romana, iar aceasta poate fi cumpărată de aici dar recomand lectură în limbă engleză care este mult mai completă.
 
 Urmăriți mai jos toate cele cinci părți ale unui interviu foarte interesant a lui Gregg Braden despre Matricea Divină: (Dacă nu va apare titrarea apăsați pe butonul CC de sub video pentru activare)












Iar apoi, o conferinta completa  cu Gregg Braden tinuta la Milano in mai 2007, EXTRAORDINAR de interesanta! E lunga, dar te asigur ca merita sa o vezi!




18 februarie 2013

Dor de o lectie de ... exprimare corecta. De la Allan Pease, Mr. Body Language citire! (video)

12 Expresii care lipsesc din vocabularul antreprenorilor de succes

"Peştii se prind cu undiţa, iar oamenii cu vorba." - William Shakespeare
Nu mai este cred, nici un secret pentru nimeni ca, unul dintre secretele succesului il reprezinta ... comunicarea! Cu cat comunicam mai bine si mai mult cu atat ne dezvoltam ceea ce se numeste, networking. Asta aflam si din cartea "Limbajul vorbirii", scrisa de Allan Pease si Alan Garner. Insa, este bine de stiut ca "asemenea unei flori gingase, stralucitoare dar fara miros, sunt cuvintele delicate dar goale ale celui care nu faptuieste dupa cum vorbeşte." ne sfatuieste cu intelepciune Budha! Cu alte cuvinte trebuie sa avem grija la ce spunem, cum spunem si cand spunem! Cuvintele pe care le alegem si contextul in care le folosim ne pot ajuta sau dimpotriva, ne pot compromite, mai ales din postura de antreprenor. De aceea, am ales sa va prezint mai jos, 12 expresii care trebuie evitate sau chiar abandonate total din vocabular. Si acest lucru este recomandat tuturor, in toate situatiile (acasa, societate, servici), dar mai ales antreprenorilor, si celor care vor sa-si dezvolte o retea de networking.

1. "Dar...". Prin folosirea acestui cuvant,  tot ce ai spus inaintea lui isi pierde orice valoare. Spune-i cuiva: "Te-ai descurcat bine, dar..." si va crede ca-i reprosezi ca nu a facut acel lucru cum trebuie. Utilizarea cuvantului "dar..." pentru a face legatura intre mesajele "de bine" si vestile proaste nu este

9 februarie 2013

Dor de un ... Respiro. Cu Dan Puric! (video integral)

Dan Puric - Despre Romanism Si Demnitate!

Dan Puric - Fii demn!, 2011
…intr-o zi, genialul meu profesor de teatru, unicul Dem Radulescu, mi-a pus o intrebare surprinzatoare:
-De ce citesc o carte, draga Dan Puric?
-Ca sa deveniti cult, domnule profesor! i-am raspuns eu imediat.
-Nu, draga Puric! Eu o citesc ca sa nu-ti dau un pumn in gura! Ti-l dau dupa ce o citesc!
Si asa am aflat ca, de fapt, cultura nu mantuie. Cel mult, amana. Specia nu are prieten, ci concurent! Iar specia culturala, oricat de rafinata ar fi, n-are nimic de a face cu spiritul crestin…
………
"Constiinta martirică este profund salvatoare. Ne salvează de la înecul istoric. Ea este un paradox izbăvitor ce anulează în chip firesc instinctul de conservare atunci cînd este vorba de apărarea chipului lui Dumnezeu.
Iese astfel în mod nebănuit din lantul cauzal al naturii, aducîndu-ne o natură superioară. Contrazice flagrant ratiunea omenească, ascultînd de o altă ratiune, de cea a lui Dumnezeu" Dan Puric
………
…dacă priveşti România prin ochii lui Sancho Panza, un ţăran plin de vitalitate, cu simţul realităţii, vezi un ghetou neocomunist, fără perspectivă politică, fără viitor, trăind o confuzie şi o improvizaţie totală. Un destin aproape tragic.
Dacă priveşti prin ochii lui Don Quijote, vezi o ţară cu o taină imensă, capabilă să dăruiască şi celorlalţi. Depinde prin ce ochi o priveşti. El s-a îndrăgostit de Dulcineea nu din văzute, ci din auzite.
Eu, la fel, m-am îndrăgostit de România, nu din văzute, pentru că îţi vine să te sinucizi dacă ieşi acum pe stradă, ci din ce-am citit şi din ce mi-au povestit alţii despre ea.
Dan Puric - Cine suntem?, Ed Platytera
De ce a scris Gheorghe Brătianu că poporul român e un miracol? De ce nu a spus că e un gunoi, cum fac cei de acum, care l-au decapitat şi pe Eminescu? Scormonesc vulgaritatea în operele lui ca să-l desacralizeze, să-l biologizeze pe scriitorul despre care Cioran spunea că şi Buddha ar fi gelos pe biografia lui.
…………
Structurată în sase capitole, cartea lui Dan Puric, scrisă la persoana întâi, este confesiunea unui om care se bucură de fiecare răsărit de soare si care, cu sensibilitate dar si cu luciditate, redescoperă, pentru sine dar si pentru noi, reperele necesare oricărui român: mama, pământul si martirii neamului.
Cu o scriitură simplă dublată de umor si ironie, autorul cărtii “Fii demn!” reconstruieste prin prisma unui demers personal o lume ce se caută pe sine dar care, în esenta ei, nu si-a pierdut simtul valorii si credinta.
Decupajele de viată, poeziile, portretele, întâmplările relatate simplu, dar viu, povestile si eseurile pregătitoare fac lectura, aparent, usoară.
Dar, abia după ce închizi cartea, îi întelegi mesajul fascinant. Demnitatea nu se învată într-o lectie ci se deprinde din prima până în ultima clipă a vietii.

Dan Puric si Sorin Manolache la GMP Advertising.










8 februarie 2013

Dor de Miorita, dar si de-un ... Remix!

Copiatul De Continut De Pe Alte Siteuri: Furt Sau Ingeniozitate?

 
"Educa-te singur! Afla cine esti pe masura ce lucrezi!
Pentru ca toate ideile sunt second-hand, toate sunt inspirate constient sau inconstient dintr-un milion de surse externe si sunt folosite zilnic de acel om care face asta cu o mandrie si cu o satisfactie nascute din crezul ca el este cel care le-a formulat pentru prima data; cand de fapt nu exista nici o urma de originalitate in ele in afara de acea coloratura pe care o primesc din partea temperamentului sau si care este revelata prin frazeologie.

Toate astea ar trebui sa ne invete ca 99% dintre toate lucrurile ce provin din intelectul uman este plagiat, iar aceasta lectie ar trebui sa ne invete modestia. Dar nimic nu poate face asta." - Austin Kleon.
 Am sa incep acest post copiindu-l pe Cristian Barta China (unde am vazut aceeasi fraza in care eu voi inlocui DOAR un cuvant! Dar ce sa fac daca exact asa am gandit si eu?) afirmand ca, aveam de mult in "plan"(draft, in original) ideea scrierii unui post pe aceasta tema, dar postarea lui Florin Rosoga, si mai ales cea a lui Cristi, care a dus la o risipa de cuvinte si energie plecate de la un cuvant: procrastinare (despre care am scris eu aici, cum nu o fi sesizat nimeni?),energie ce ar fi fost mai buna pe o pista de alergari, m-au grabit s-o fac!
Si asta, imediat ce am citit doar cateva din comentariile la acest articol!!!
Si  nu ascund ca si lectura articolului lui Marius Sescu, aparut , azi dimineata!
Lasand la o parte faptul ca articolul lui Florin este foarte bine scris si bine argumentat vreau sa afirm din start ca nu am fost NICIODATA si nu sunt de acod cu tot ceea ce inseamna furt sau insusirea muncii altcuiva, fara a obtine acordu!, sau in lipsa acestuia, fara a mentina sursa!

Si pentru ca am lamurit asta, sa-ti spun ce cred eu despre copiat versus furt!
Celebrul Pablo Picasso, citat chiar de Steve Jobs, in filmuletul de mai jos(min.7,29) afirma ca, "Artistii buni copiaza, artistii geniali fura!". Ca mai tarziu Steve avea sa-si schimbe modul de gandire ete altceva, dar nu despre asta discutam acum! 
Eu un sentiment crunt sa te simti furat, dar stau si ma intreb: Oare tot ceea ce avem, nu vine de undeva, de la cineva?
 
Lumea asta cunoaste DOAR 7 note muzicale, 7 culori de baza, 24 de litere (in alfabetul nostru) dar cate mii si mii de creatii nu au fost facute si nu se fac plecand de la acestea? Unele sunt unanim apreciate, altele doar partial, iar culmea e ca cei mai inversunati critici, au la randu-i alte placeri ce displac celor criticati! E atat de diversa aceasta lume, dar parca simtul proprietatii tinde sa faca din prieteni dusmani, din soti rivali si tot asa...

Stau cateodata si ma intreb, daca ar fi existat legea copyrightului pe vremea stramosilor nostri, am mai fi aflat astazi despre Miorita? Sau de doinele si baladele populare, atat de frumoase si des incantate? NU!
Cu siguranta ca nu!
Departe de a ma considera un scriitor, sau blogger creativ, tind sa cred ca am cautat in fiecare postare sa aduc originalitate, valoare si mai ales ... sursa de inspiratie!

Asa ca dragilor, personal ma bucur, sa-mi regasesc postarile sau ideile si prin alte bloguri! E adevarat, ca atunci cand nu regasesc sursa, ma doare un pic, dar ma consolez cu ideea ca ceea ce am scris sau publicat a prezentat macar atata interes incat sa fie ... furat!

P.S. O monstra amuzanta despre ce inseamna insiratie, furt sau copiere-te las pe tine sa apreciezi  o  poti vedea aici: De la Luke Skywalker la ... Harry Potter! (recomadata de Daniel Zarnescu)!

P.S. 1 Mi-ar face o place deosebita sa aflu parerea ta despre acest subiect, printr-un comentariu!
Multumesc!