30 mai 2013

Dor de ...libertate!

freedom 40 de citate despre libertate



Libertatea este un concept filosofic, a cărui semnificație ar putea fi rezumată prin sintagma “lipsa constrângerilor”.
În discursul lui Spinoza, aceasta problemă filosofică se pune pe două planuri: cel divin si cel uman, iar libertatea la cele două niveluri este subsumată unor seturi diferite de condiții.

Tratat despre indreptarea intelectului
Afirmația lui Spinoza că „totul este determinat de necesitatea naturii divine” pare să nu mai lase loc pentru a mai vorbi despre libertate. Însă tot conform lui, „un lucru este liber când acesta există prin simpla necesitate a naturii sale și nu este determinat de forțe externe să acționeze”.
Spinoza nu opune libertății necesitatea, ci constrângerea, căci numai dacă un lucru este constrâns să acționeze după o lege impusă, atunci acela nu este liber.

28 mai 2013

Vindecarea este ... The CURE IS...(filmul complet!)



In noiembrie 2012 aflam de aparitia celui mai bun film The Cure is ... , film ce aducea o noua perspectiva asupra sanatatii noastre pornind de la premisa ca modul in care percepem noi sanatatea " ţine de gândurile noastre, de credinţele şi emoţiile nerezolvate care pot fi , la un anumit moment, cea mai mare ameninţare pentru sănătate pe tot parcursul  vieţi". 

Acest film documentar ce se bucura de introducerea maestrului in arta gandirii, Bob Proctor, este un documentar despre cum fiecare corp uman este genial conceput pentru vitalitate și longevitate. 
Intrebarea care se pune este, de ce este sănătatea noastră și speranța de viață este în declin? De ce am pierdut conexiunea cu modul nostru natural de viață? Este posibil sa existe un mijloc puternic și eficient de a aborda sanatatea si boala, care poate sa ajuta la atingerea capacitatii noastre de vindecare naturala?

Va invit sa urmariti filmul si sa aflati singuri raspunsul la aceste intrebari!

La lansarea filmului, pe 3 noiembrie 2012, filmul a putut fi vizionat gratuit, doar pentru o perioada de o saptamana! 
Acum, il puteti viziona GRATUIT aici, cand doriti si de cate ori doriti! Puteti sa spuneti rudelor, prietenilor tuturor ca VINDECAREA ESTE .... gratuit la vizionare!!!


Dor de cel mai ciudat lucru, explicat! Intr-o zi minunata!


25 mai 2013

Dor de a sti cine ... ne urmareste pe Internet!

Pe măsură ce navighezi pe internet, informaţii despre tine sunt colectate. Urmărirea pe internet nu este 100% malefica -- datele personale pot face căutările mai eficiente; cookie-urile pot ajuta paginile tale favorite să se menţină în afaceri. Dar, spune Gary Kovacs, este dreptul tău să ştii ce date despre tine sunt colectate şi cum îţi afecteză viaţa online. El ne dezvăluie o extensie Firefox care face exact acest lucru.

19 mai 2013

Dor de un CONCURS! Castiga o excursie de 7 zile (all-inclusive) pe un vas de croaziera de lux in Marea Mediteraneana pentru doua persoane!



Acum cateva momente am aflat o veste de care sunt realmente entuziasmat, si ma grabesc sa ti-o impartasesc si tie, caci poate esti tu, de ce nu, castigatorul unei croaziere de 7 zile (all inclussive) pe un vas de croaziera, in Marea Mediterana! Nu ar fi minunat?

Premiul CONCURSULUI este oferit de BONAVENTURA-Next Level Holiday, partener al evenimentulor organizate de echipa Business Days, Leadership Summit, miercuri, 22 Mai 2013.

Concursul se desfasoara pe Facebook aici, iar REGULAMENTUL este simplu:

1. deviii fan al paginii Business Days, daca nu esti deja, 
2. te inscrii la concurs, dupa care incarci o poza despre leadership, 
3. postezi un citat favorit despre leadership si nu uiti sa mentionezi inainte de citat textul "LEADERSHIP SUMMIT - leadership.businessdays.ro"
4. inviti cati mai multi prieteni sa voteze poza incarcata de tine
5. inviti cati mai multi prieteni sa se inscrie la concurs (pentru fiecare prieten care se inscrie prin linkul share-uit de tine primesti 5 puncte bonus)
6. acumulezi cat mai multe puncte sa fii in fruntea clasamentului in data de 26.05.2013 la ora 18:00 cand se termina votarea

Inscrie-te in concurs acum! 
Mult SUCCES!


Dor de o explicatie privind ... scopul existentei umane!


Conferinta audio sustinuta de Robert IonescuScriitor, Portretist, Conferentiar Dezvoltare Personala, Director Companie Publicitara RPG.

SCOPUL EXISTENTEI UMANE
Vezi mai multe video din cultura

Dor de o noua forma de viata. Viata Buna!

Astazi am aflat, tot de la prietenul meu bun Robert Ionescu, ca s-a inventat o noua forma de viata: VIATA NOUA! De aceea, dupa ce am stat mult, m-am sucit si am analizat, am decis: Astazi incep o viata noua!


18 mai 2013

Intrebarea de 1.000 de puncte: Mai exista inventatori si inovatii in Romania???


Cu siguranta ca aceasta intrebare este retorica, dar din aceasta intrebare deriva de fapt, o alta: Ne mai recunoastem, apreciem si cinstim inventatorii? Aici in Romania?

Desi pare retorica, intrebarea e pe cat de pertinenta, pe atat de adevarata! Iar raspunsul la intrebare este: DA! Sau cel putin o parte dintre noi!

Toata ziua auzim prin presa sau prin alte mijloace mass-media de cercetarile facute de oameni de stiinta niponi, sau americani, dar in mod special... britanici! De eforturile si

15 mai 2013


INDRAZNESTE SA CASTIGI
"Frica poate fi, intr-adevar, depasita si invinsa - atata timp cat intelegem ca sursa ei se gaseste in interior, nu in lumea exterioara. Franklin Delano Roosevelt a tratat elocvent subiectul intr-una dintre discutiile lui din fata semineului, cand a spus: <<Singurul lucru de care trebuie sa ne temem este frica insasi.>> Napoleon Hill, autor al clasicei carti motivationale "Think and Grow Rich", despre care se spune ca a compus replica pentru Roosevelt, scria si el: <<Daca iti infrunti fricile, le poti face sa dispara.>>


Atunci cand intelegem ca scuzele nu conteaza, putem incepe sa ne eliberam. Odata ce vedem ca temerile subconstiente - nu circumstantele externe - sunt adevarata problema, putem prelua controlul asupra noastra si asupra vietilor noastre. Si atunci cand preluam controlul, putem fi, face si avea orice vrem."


Citatul de mai sus face parte din cartea "Indrazneste sa invingi!", de Jack Canfield si Mark Victor Hansen si am ales sa vi-l transmit pentru ca doar intelegand ca fricile sunt artificial create, chiar de noi insine, le putem invinge si putem accede la un alt nivel de viata, trecand la actiune!

Sper din tot sufletul sa va fie de folos!

14 mai 2013

Dor de un om care ... planteaza copaci! (video)


Pentru ca o fiinţă umană să-ti dezvăluie calităţile cu adevărat excepţionale, trebuie să ai norocul să o poţi observa în activitate, de-a lungul anilor. Dacă această activitate e golita de orice egoism, dacă ideea care o călăuzeşte este de o generozitate exemplară, dacă e absolut sigur că nu a căutat nici o răsplată şi că, mai mult, a lăsat o amprentă vizibilă asupra lumii, ne aflăm atunci, fără riscul de a greşi, în faţa unui caracter de neuitat.

Povestea unei ecranizari a unei povestiri scrise de Jean Giono care a primit un Oscar in 1988, "L’homme qui plantait des arbres"( Omul care planta copaci) este  un film exemplu pentru fiecare dintre noi. 


"Acum vreo patruzeci de ani făceam o drumeţie lungă, pe nişte coame de munte absolut necunoscute de turişti, în acea străveche regiune a Alpilor, care ajunge până la Provenţa. Regiunea e delimitată la sud-est şi la sud de cursul mijlociu al râului

12 mai 2013

8 Lectii din care poti invata sa-ti gasesti pacea interioara in momentele grele!




Cu siguranta ca nu exista om pe lumea asta care sa fi fost absolvit sau iertat de vreun moment mai greu in viata. Si cand spun moment greu, ma refer la necazuri sau greutati personale de genul decesul unui frate, sora sau prieten ca urmare a unui accident sau boli incurabile, a unui parinte sau a unei concedieri bruste si neasteptate, a unui divort aparut cand lucrurile pareau ca merg foarte bine s.a.

Astfel de experiente pe langa faptul ca vin pe neastepte sunt si brutale avand un efect asupra psihicului si demoralizandu-ne pentru o perioada mai scurta sau mai indelungata de timp. Insa, atunci cand perioada "neagra" a trecut, am reluat viata de la capat si am pornit mai departe mai

3 mai 2013

Paste Fericit!


"In Noaptea Invierii, cu lumanari aprinse si sufletul curat, sa ne rugam pentru iertarea pacatelor si regasirea sperantei. Sarbatorile de Paste sa ne aduca numai bucurii, sanatate si multa fericire.
Bataile clopotelor sa anunte valorile crestine in care credem!
NU UITATI SA IUBITI, SA IERTATI SI SA PASITI MAI DEPARTE SPRE UN MAINE ASA CUM VI-L DORITI!"

Si pentru ca bucuria copiilor de Sfintele Sarbatori de Paste vin din partea iepurasului, te invit sa afli si tu povestea si istoria Iepurasului de Paste dintr-un articol de care mi-am adus aminte scris in 2011, ca raspuns la o intrebare adresata de fiica mea! 
Dupa ce o citesti, daca iti place, spune-o si prietenilor tai pentru a afla si ei si a o spune la randu-le si copiilor lor! :)

Iti multumesc! PASTE FERICIT!

http://ady-dordenaivitate.blogspot.ro/2011/04/dor-deiepurasul-de-paste-aducatorul-de.html