20 iunie 2014

O lectie de viata de la un timisorean: Vasile Stoica, lugojeanul care a pornit sa strabata Europa in lung si-n lat (video)


In toamna anului trecut auzeam, prin intermediul unei stiri la Timisoara TV, de Vasile Stoica, un lugojean în vârstă de 44 de ani care mi-a adus aminte de Nick Vujicik. Ca si Nick, Vasile care si-a depasit, cu siguranta, barierele impuse de handicapul sau: o paraplegie a picioarelor care il determina sa-si duca viata intr-un scaun cu rotile. Ei bine, Vasile Stoica, reprezinta un exemplu demn de Cartea Recordurilor, deoarece  a străbătut o parte din
lume în scaun cu rotile (fotoliu rulant). Mai exact, a calatorit prin Europa pana in Capul Nord, in Norvegia si retur, toata drumetia insumand vreo ... 8.300 Km! :)
Iata ce declara Vasile Stoica la intoarcea din temerara sa calatorie:
  
Acum cateva zile am aflat ca Vasile Stoica se pregătește de o nouă călătorie. De aceasta data lugojeanul, pleacă într-un nou turneu prin Europa de aproximativ 12.000 de kilometri și isi doreste să atingă punctul cel mai de sud al continentului European, care este insula Gavdos din Grecia, la 20 de kilometri de Cipru.
Vasile va pleca în turneu vineri, 27 iunie, și se va întoarce în România la sfârșitul lunii septembrie. Traseul este după cum urmează: România (comuna Pișchia), Serbia, Macedonia, Grecia, Italia, Franța, Spania, Portugalia, Spania, Franța, Marea Britanie, Olanda, Germania, Polonia, Slovacia, Ungaria, România.
Pentru a reuși să pornească într-o nouă aventură incredibilă, Vasile Stoica are nevoie, însă, de sprijinul oamenilor cu inimă mare. “Am decis să plec într-un nou turneu prin Europa pentru a mă menține în formă. Finanțarea turneului va fi din resurse proprii cât și de către câțiva sponsori și sper că și de către Consiliul Local al Comunei Pișchia care mi-a fost alături și în ultimul turneu până la Capul Nord, Norvegia”, scria pe Facebook Vasile Stoica. Din păcate, până în acest moment s-au făcut doar 14 donații, ceea ce înseamnă nici 1.200 de lei, iar bărbatul ar avea nevoie în total de 50.000 de lei. Cei care doresc să devină parteneri la acest proiect îl pot contacta telefonic pe Vasile la numărul de telefon 0749494605 sau email: vasile_stoica@yahoo.com.
Membrii Alergotura îl susțin pe Vasile Stoica și au de gând să-l însoțească vineri, 27 iunie, ora 10.00 de la Bencecu de Sus, comuna Pișchia, până în localitatea Dumbrăvița, iar sâmbătă, 28 iunie, tot de la ora 10.00, de la Dumbrăvița prin Timișoara în drumul său spre Serbia. “Ești binevenit și tu să îl însoţeşti pe Vasi! Iar dacă nu poţi alerga, îl poţi susţine printr-un mesaj de încurajare care să-l ajute în momentele dificile ale turneului sau poţi contribui la strângerea fondurilor necesare pentru a-l aduce cât mai aproape de visul său”, transmit membrii Alergotura.


Vasile Stoica a traversat America pe Route 66 de la Los Angeles la Chicago, a făcut o călătorie până la cel mai vestic punct al Europei și o alta până la cel mai nordic. De asemenea, bărbatul aflat în scaun cu rotile a realizat un turneu în jurul lumii de 36.000 de kilometri într-un an de zile și a intrat în Cartea Recordurilor pentru cea mai lungă distanță parcursă în 24 de ore în fotoliu rulant
În luna noiembrie a acestui an doresc să plec în călătoria de care pomeneam încă de anul trecut, adică de la Los Angeles la Santiago de Chile, America de Sud. În această perioadă este iarnă în acea parte a Lumii și de aceea am ales să fac acest turneu prin Europa”, povestește Vasile Stoica despre planurile lui de viitor pe Facebook.

Il putem ajuta fiecare, in felul nostru sa-si atinga VISUL! Prin bani sau chiar si printr-uñ LIKE si un SHARE! Nu se stie niciodata ce ochi vad si ce inima se poate implica! Va multumesc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Primeste articolele noi introducand adresa de E-mail!

FREE Program from Tony Robbins

Motivatie pentru SUCCES!

My Daily Afirmations