27 septembrie 2014

JIM RICKARDS avertizeaza: Coming Economic Depresion ... "Vine depresiunea economica!" (Video)


"Everything that was 'too big to fail' in 2008 is bigger and more dangerous today" - Jim Rickards
Subiectul accentuarii Crizei economice, despre care se tot zvoneste ca s-ar apropia de sfarsit, este cred, de mai actualitate ca oricand. Situatia reala se pare ca sta cu totul astfel si nu este chiar asa de roz, precum ni se descrie.

Urmarind interviul de mai jos cu Jim Rickards - Chief Global Strategist at the West Shore Funds, realizat in urma cu o luna de cei de la Money Morning, am realizat inca o data, cata dreptate avea Robert Kiyosaki ,inca din 2007, in cartea sa, "Profetiile tatalui bogat. Ce ameninta cea mai mare cadere bursiera si ... cum sa te pregatesti pentru a profita de ea.". 


Inca de atunci, Robert Kiyosaki explica in aceasta carte, dezavantajele economisirii deoarece in Statele Unite, guvernul a decis constituirea unei rezerve federale care sa ii dea o siguranta in cazul unui declin economic. Controlarea creditelor insa, a fost unul dintre factorii care au tinut in frau iminenta unei crize socio-economice. Insa, odata cu scaparea de sub control a creditelor si cu emiterea de moneda in mod irational ce a condus la cresterea inflatiei, lucrurile au degenerat intr-o criza economica, care desi are un precedent in istorie, pare ca s-a abatut asupra intregii lumi ca o lectie numai buna de invatat despre bani, valoare si necesitatea economisirii. (Kiyosaki afirma asta in 2007!!!)


Ce a urmat? Moneda nationala a SUA a pierdut si pierde in continuare teren. In ziua de astazi, nu este rentabil sa economisesti in moneda, ci mai degraba e bine sa economisesti in aur si argint. Pretul aurului si al argintului poate varia, insa valoarea acestor metale, niciodata nu se va deprecia asa cum se intampla cu ... banii!

In orice domeniu, atunci cand ceva este in crestere, altceva descreste. Economia nu poate fi in continua crestere dar suportand greselile care s-au facut de-a lungul timpului. Desi constientizarea lacunelor pe care sistemele economice ale tarilor din toata lumea le-au avut asupra economiei mondiale nu mai foloseste la nimic acum, se incearca totusi o redresare.(acest lucru a fost detaliat si de economistul Niall Ferguson in Marele Declin: Cum decad institutiile si mor economiile

Robert Kiyosaki insa ne spunea in 2007 ca trebuie sa fim inteligenti, pentru ca zilele usoare s-au terminat. Criza economica declansata in 2008 parea ca este pe sfarsite, insa urmarind interviul de mai jos, se pare ca ce a fost pana acum a fost floare la ureche ...


Desi mi-as dori ca atat Robert, cat si Niall dar mai ales Jim Rickard, care este si autorul best seller-ului The Death of Money -  sa se fi inselat, ca economist stiu ca, cifrele NU MINT NICIODATA! Important este cine si ce invata din ele...Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Primeste articolele noi introducand adresa de E-mail!

FREE Program from Tony Robbins

Motivatie pentru SUCCES!

My Daily Afirmations