24 septembrie 2015

Cele mai importante nevoi emotionale pentru orice relatie? Oare! Lectii de la John Gray(4)

Ea are nevoie de validare. El are nevoie de aprobare.

Inainte de sosirea domniei sale in Romania, dr. John Gray, autor al seriei de best seller-uri, Barbatii sunt de pe Marte si Femeile sunt de pe Venus si recunoscut drept cel mai bun specialist in relatii de cuplu a oferit cateva lectii si recomandari pentru toti cei interesati de subiect! 


LECTIA 4 - Ea are nevoie de validare. El are nevoie de aprobare. 

Unii ar spune ca acestea doua sunt probabil cele mai importante nevoi emotionale pentru orice relatie, fie ca vorbim de relatie de cuplu, fie de una colegiala. Eu consider ca toate sunt la fel de importante, insa fiecare persoana si relatie sunt diferite. 

Sa incepem cu validarea. Iti vei schimba probabil modul de a privi fiecare relatie din viata ta. 

Atunci cand un barbat pur si simplu asculta si accepta sentimentele unei femei, in loc sa aduca obiectii sau sa incerce sa o convinga sa simta altceva, aceasta se simte inteleasa. El ii valideaza sentimentele si ii confirma dreptul de a simti ceea ce simte. Important este sa nu uiti ca nu este nevoie ca el sa aiba acelasi punct de vedere pentru a valida sentimentele sau parerea ei. 

Ce am observat este ca, atunci cand un barbat valideaza periodic sentimentele ei, este mult mai probabil ca femeia sa ii ofere aprobarea de care el are nevoie in primul rand. 

Fiecare barbat doreste sa fie un erou.
Este important sa retinem ca o atitudine aprobatoare isi are motivele in ceea ce face el. Ea poate avea o atitudine aprobatoare chiar daca nu este de acord cu punctul lui de vedere. 

Si ciclul continua, el primeste aprobarea de care are nevoie deci ii este mai usor sa valideze sentimentele ei. 

Asadar femeia are nevoie sa-i fie validate sentimentele pe cand un barbat are nevoie sa-i fie aprobate actiunile. 

Aceste diferente sunt esentiale si acasa, si la birou, si in negociere, si in leadership. 

De exemplu, in negociere pentru o femeie, inainte de a incepe procesul de negociere, este necesar sa-i fie intelese sentimentele, graba barbatului de a trece la actiune ar putea strica rezultatul negocierii si ar da nastere la tensiuni.

Sper ca aceasta distinctie sa-ti fie utila chiar de astazi si sper ca ai devenit interesat de cum opereaza aceste diferente in viata noastra. Este simplu, asa cum vei vedea si in cadrul conferintei de la Bucuresti.


Sa ai o zi minunata,
John Gray


NOTA:(Aceste lectii iti sunt oferite prin bunavointa extraordinara a lui dr. John Gray, in exlusivitate, in Romania.) 
Daca vrei sa-l intalnesti pe John Gray, vezi detalii prin click aici.
Daca vrei sa vezi si alte cateva scurte video-uri traduse cu John Gray, click aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu