27 septembrie 2015

Un film de milioane: Million Dollar Baby – O fată de milioane (2004) Film Online Subtitrat

Un film de care auzisem de mult, dar care acum i-a "venit timpul"! Pot afirma, pe buna dreptate, ca a meritat pe deplin cele 4 Oscar-uri pe care le-a obtinut: Million Dollar Baby 2004 (O fată de milioane),  subtitrat în Română . Il recomand cu caldura! 

"Daca este ceva magic in luptele care depasesc puterea de a indura, atunci este magia pe care o simti cand risti totul pentru un vis pe care nimeni in afara de tine nu-l vede.” ~ Frank Dunn (CLINT EASTWOOD) a antrenat si a fost manager pentru cativa luptatori uluitori, de-a lungul unei vieti petrecute in ring. Cea mai importanta lectie pe care le-a predat-o este cea care ii guverneaza viata: mai presus de orice, intotdeauna ... apara-te pe tine.

Sinopsis: Million Dollar Baby

Dupa o instrainare dureroasa de fiica lui, Frankie nu a mai reusit sa se apropie de nimeni pentru mult timp. Singurul sau prieten este Scrap (MORGAN FREEMAN), un fost boxer care are grija de sala de sport a lui Frankie si care stie ca dincolo de infatisarea morocanoasa a acestuia, este un om care de 23 de ani incoace participa la slujba religioasa zilnic, cautand iertarea ce, cumva, il ocoleste.

Maggie Fitzgerald are 31 de ani, este chelnerita si isi propune sa faca ceva cu viata ei. Ii place boxul si incearca sa-l convinga pe antrenorul Frankie Dunn sa o invete sa boxeze. Initial acesta o refuza, insa ea nu se da batuta dorind sa-i arate ca este demna sa-i fie discipol. Cu ajutorul partenerului acestuia, Eddie Dupris, reusesc sa-l convinga pe Frankie, astfel ca Maggie va fi antrenata de unul dintre cei mai buni antrenori ai momentului. De-a lungul filmului Frankie se ataseaza din ce in ce mai tare de eleva sa, deoarece nu are o relatie prea grozava cu propria lui fiica. Practic Maggie este adoptata de antrenorul ei si impreuna incearca sa urce cat mai sus pe podium.

Filmul relateaza povestea lui Maggie Fitzgerald, o chelnarita obisnuita care s-a mutat din Ozarks la Los Angeles avand dorinta de a deveni canpioana de box.Mai mult decat atat dorinta ei este de a fi antrenata de legendarul antrenor de box Frankie Dunn. Filmul este o poveste profunda despre hotarare, putere si dragoste, puse mai presus de curajul celor din lumea boxului profesionist.
Maggie n-a avut niciodata prea mult, dar ea are ceva ce putini oameni in lumea asta au: stie ce vrea si e gata sa faca orice efort pentru a obtine ceea ce isi doreste. Ducand o viata care inseamna o permanenta lupta, Maggie a ajuns atat de departe datorita inzestrarii sale native, hotararii neclintite si datorita unei vointe de fier. Dar mai mult decat orice isi doreste pe cineva care sa creada in ea.

Ultimul lucru de care are nevoie Frankie este genul acesta de responsabilitate – ca sa nu mai vorbim de genul acesta de risc. El ii spune lui Maggie adevarul gol-golut si dureros totodata: este prea batrana, iar el nu antreneaza fete. Dar “nu” inseamna prea putin atunci cand nu ai alternative. Sovaind sau fiind incapabila sa-si abandoneze ambitia vietii ei, Maggie se speteste zi de zi la sala, incurajata doar de Scrap. Pana la urma, hotararea ei il cucereste pe Frank, care accepta sa o antreneze, desi nu o priveste cu ochi buni. 

Cei doi se aduc la exasperare unul pe celalalt, dar se si sustin reciproc. Ei ajung sa descopere ca impartasesc un spirit comun ce transcende durerea si pierderile din trecutul lor si descopera impreuna sentimentul familiei pe care fiecare o pierduse cu mult timp in urma. Ceea ce nu stiu ei este faptul ca in curand se vor confrunta cu o batalie care va cere mai multa tarie si mai mult curaj decat cunoscusera ei vreodata.

Morgan Freeman se aude cam pe tot cuprinsul filmului, dar se vede numai in cateva scene: este Vocea Povestitoare. Care povesteste intalnirea lui Maggie Fitzgerald – o fata trecuta de 30 de ani care vrea sa devina boxerita – cu Frankie Dunn, un antrenor de peste 70 de ani care nu vrea sa antreneze fete. Maggie e numai ambitie cruda, pumni si dinti; Frank e numai melancolie taciturna, religie si Yeats. (Multe secvente ne-o tot arata pe Maggie carand pumni in sacul de box, cateva ni-l arata pe Frank citind poeziile lui Yeats.)

„O fata de milioane” le-a adus lui Clint Eastwood si lui Hilary Swank cate un al doilea Oscar; primul il mai primise in 1993, pentru „Unforgiven”, iar a doua in 2000, pentru „Boys don’ cry”. Swank este o actrita, si ea, onorabila, care a facut pasul de la rolul de „Tom-girl” din filmul care i-a adus primul Oscar la cel de „Box-girl” din filmul care i-a adus al doilea Oscar. Morgan Freeman este celalalt actor din „O fata de milioane” care a primit un Oscar (pentru rol secundar).

Vizionare placuta!SERVER 2

SERVER 3


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Primeste articolele noi introducand adresa de E-mail!

FREE Program from Tony Robbins

Motivatie pentru SUCCES!

My Daily Afirmations