23 noiembrie 2015

Povesti pentru mangaierea inimii si inviorarea sufletului (I)

DRAGOSTEA: SINGURA FORTA CREATOARE


"Raspanditi dragostea oriunde mergeti: mai intai in casele voastre. Oferiti dragostea copiilor vostri, sotiei sau sotului, unui vecin ... Nu lasati pe nimeni sa plece de la voi fara sa se simta mai fericit. Fiti expresia vie a bunatatii lui Dumnezeu; bunatate pe chipul vostru, bunatate in ochii vostri, in zambetul vostru, bunatate in primirea calda." ~ Maica Tereza
Un profesor de colegiu si-a dus intr-o buna zi clasa de sociologie in mahalalele orasului Baltimore pentru a studia cazul a 200 de baieti care locuiau acolo. Studentii au fost rugati sa scrie o evaluare a fiecarui baiat.
In toate cazurile studentii au scris, "Nu are nici o şansă!".

Douăzeci şi cinci de ani mai târziu, un alt profesor de sociologie a dat întâmplător peste aceste studii. Atunci, şi-a pus studenţii să urmărească proiectul şi să vadă ce se întâmplase cu acei băieţi. Cu excepţia a 20 dintre ei care se mutaseră sau muriseră între timp, studenţii au aflat că 176 din cei 180 obţinuseră mai mult decât un succes obişnuit, devenind avocaţi, doctori şi oameni de afaceri.

Profesorul rămase uimit şi se hotărâ să cerceteze mai departe. 

Din fericire, toţi băieţii locuiau în oraş sau în apropiere, astfel încât a existat posibilitatea să îi contacteze pe fiecare în parte şi să îi întrebe: 
" - Cum vă explicaţi succesul dumneavoastră?"

De ficare dată răspunsul a fost acelaşi şi plin de căldură: " - A existat o profesoară!"

Profesoara în că mai trăia, aşa că a căutat-o şi a întrebat-o pe bătrâna, încă plină de energie, ce formulă magică a folosit pentru a-i transforma pe micii vagabonzi în oameni plini de succes. În timp ce ochii profesoarei au inceput să stralucească mai intens, pe chipul ei a apărut un zâmbet blând, în timp ce spunea...

"- Totul a fost foarte simplu, I-am iubit pe aceşti băieţi!"

*Aceasta povestire face parte din volumul "Supa de pui pentru suflet" de Jack Canfield si Mark Victor HansenNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Primeste articolele noi introducand adresa de E-mail!

FREE Program from Tony Robbins

Motivatie pentru SUCCES!

My Daily Afirmations