7 iunie 2011

Banii ne strica?

     Am citit astazi acest articol scris de Stefan Murgeanu, omul care ne spune verde-n fata "Concediaza-ti Seful!", si mi-a placut atat de mult incat, deoarece nu are pe blog buton de Share, am decis sa-l preiau si sa il arat si eu la cat mai multi cititori. Deci dragilor, savurati:
     "Banii sunt ochiul dracului, banii te fac neom, banii te strică, banii sunt un lucru rău şamd. Ne vine atât de uşor să dăm vina pe bani pentru prostia şi răutatea noastră, încât uităm că banii sunt un instrument la fel de neutru precum focul.

     Cu ajutorul focului putem crea arme de distrugere sau putem forja fierul şi construi poduri.

     Exact la fel este şi cu banii, doar că banii nu sunt la fel de la îndemâna noastră precum focul şi atunci, fiind un bun de mulţi râvnit, dar de puţini deţinut, ne vine foarte uşor să-i demonizăm, proiectând asupra lor toate
pornirile noastre primitive şi diabolice.

     Pe mine mă amuză teribil cei care se declară împotriva banilor, a consumerismului sau a capitalului şi a capitalismului, în general.

     Vor înceta să mă amuze cand îi voi vedea că refuză salariile (sau orice altă formă de venit) şi nu mai fac cumpărături (sau orice altă formă de achiziţii de bunuri ori servicii contra beneficii pecuniare) .

     Asta nu înseamnă, desigur, că trebuie să fim orbiţi de bani şi să-l suim pe un piedestal, deasupra altor valori, ori că ar trebui să acordăm capitalismului mai mult credit decât ar merita.

     Sub orice formă şi în orice direcţie, excesele sunt dăunătoare şi să nu uităm că ce facem cu banii este decizia noastră, nu a vreunui demon malefic pe care îl putem blama detaşându-ne de problemă.

PS: Biblia nu spune “money is the root of all evil”, ci că “the love of money is the root of all evil”, iar asta e o diferenţă semnificativă. "

Multumim, Stefan Murgeanu !

http://www.concediaza-ti-seful.ro/



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu