Napoleon Hill prezentand Cele 13 Principii ale Legii Succesului (The Law of Succes) - video


     Napoleon Hill (26 octombrie 1883 – 8 noiembrie 1970) a fost un celebru autor american de cărți de literatură motivațională. Opera sa cea mai celebră, Dela Idee la Bani, este una dintre cele mai bine vândute cărți din toate timpurile. Cercetările întreprinse de Hill au vizat credințele personale și rolul pe care acestea îl au asupra succesului. Între 1933 și 1936, a fost consilier al președintelui american Franklin D. Roosevelt. "Tot ceea ce mintea unui om poate concepe și crede, poate realiza" este unul dintre citatele cele mai reprezentative ale lui Napoleon Hill.


     Hill considera că întâmplarea care i-a schimbat complet viața a avut loc în 1908, când a fost angajat să scrie o serie de articole despre oamenii faimoși și de succes. Astfel, i-a luat un interviu lui Andrew Carnegie. La acea vreme, Carnegie era unul dintre cei mai bogați oameni din lume. Acesta i-a împărtășit lui Hill convingerea sa că procesul succesului poate fi sintetizat într-o formulă simplă, pe care orice om ar fi capabil să o înțeleagă și să o aplice. Impresionat de personalitatea lui Napoleon Hill, Carnegie l-a întebat dacă este dispus să pună cap la cap toate informațiile, să intervieveze peste 500 de bărbați și femei de succes, mulți dintre ei având averi foarte mari, în scopul de a descoperi și publica formula succesului


     În cursul cercetărilor întreprinse de Hill, acesta a luat interviuri multor oameni celebri și bogați ai vremii, printre care se numără Thomas EdisonAlexander Graham BellGeorge EastmanHenry FordElmer GatesJohn D. Rockefeller, Sr.Charles M. SchwabF.W. WoolworthWilliam Wrigley Jr.John WanamakerWilliam Jennings BryanTheodore RooseveltWilliam H. Taft și Jennings Randolph. Hill a fost consilier pentru doi președinți americani, Woodrow Wilson și Franklin Delano Roosevelt.


    Desi am citit si recitit cartea am ramas fascinat cand am reusit sa gasesc cateva inregistrari video in care autorul care a schimbat soarta a mii si mii de oameni, vorbeste el insusi despre Secretul cartii care l-a facut faimos. 

<
Filozofia Împlinirii


Napoleon Hill, ţinând în mână cartea De la Idee la BaniCa rezultat al cercetărilor întreprinse, Napoleon Hill a formulat Filozofia Împlinirii ca soluție pentru dobândirea succesului și trecerea de la sărăcie la bogăție, fiind publicată inițial în 1928 sub forma unui curs intitulat The Law of Success (Legea Succesului). Formula Împliniii a fost explicată în detaliu și publicată în cursuri de studiu la domiciliu, inclusiv în seria de 17 volume numită "Mental Dynamite", până în 1941.

Hill considera că libertatea, democrația, capitalismul și armonia sunt elemente importante ale Filozofiei Împlinirii. În scrierile sale, a afirmat că acestea sunt elemente de bază care susțin împlinirea succesului personal. Emoțiile negative nu își găsesc loc în această filozofie, Hill considerându-le surse ale eșecului și insuccesului.

Secretul împlinirii, al succesului, a fost menționat în cartea Think and Grow Rich (De la Idee la Bani), dar nu a fost nicăieri identificat explicit. Prin această prezentare voalată, Hill a vrut să îi încurajeze pe cititori în a găsi forma și conținutul care rezonează cel mai bine cu ei înșiși.

Cărțile lui Napoleon Hill s-au vândut în zeci de milioane de exemplare, dovedind că secretul împlinirii continuă să fascineze și să schimbe vieți.

În prezent, scrierile lui Napoleon Hill continuă să constituie unul dintre nucleele dezvoltării personale și educației pentru dobândirea succesului. Alte carti scrise de Napoleon Hill:

  • Think and Grow Rich (1937)

  • How to Sell Your Way through Life

  • The Law of Success (1928)

  • Success Through a Positive Mental Attitude

  • You Can Work Your Own Miracles (1970)

  • Napoleon Hill's Keys to Success: The 17 Principles of Personal Achievement

  • Grow Rich!: With Peace of Mind

  • The Master-Key to Riches

  • Succeed and Grow Rich Through Persuasion


Primeste articolele noi introducand adresa de E-mail!

FREE Program from Tony Robbins

Motivatie pentru SUCCES!

My Daily Afirmations