18 octombrie 2010

Dor de schimbare!

     Opt medalii de aur la o singura Olimpiada!
     In seara in care a castigat ultima cursa de 100 de metri fluture si a doborat recordul de sapte medalii detinut de Mark Spitz, Phelps a declarat ca pur si simplu si-a imaginat ca va castiga aceste opt medalii, iar apoi si-a impus un antrenament care i-a transformat visul in realitate.
     Chiar inainte de de inceperea Jocurilor Olimpice si-a notat visul pe hartie. Exact asa cum isi imaginase si cum isi dorea sa se indeplineasca. La 2 zile dupa Victoria finala, cand jurnalistul NBC Bob Costas l-a intrebat daca a realizat ceea ce si-a notat pe hartie, raspunsul lui Phelps a fost: “Da, cu siguranta!”
     Acest gen de experienta este cea de care avem cu totii nevoie. Stim ca se poate, cunoastem o duzina de povestioare de success si recitam zilnic zeci de citate optimiste, dar undeva, intr-un cotlon al mintii noastre, dialogul interior nu ne da pace. Avem mici discrepante intre ceea ce ne dorim si ceea ce gandim. Astfel de exemple reale ne spun ca totul sta in puterea noastra. Este simplu daca stim ce vrem cu adevarat.  Din experienta lui Michael se poate desprinde un principiu: daca vrei sa ai success comporta-te zi de zi ca si cum ceea ce iti doresti s-a intamplat deja.
     Al cincilea punct din crezul optimistului  spune: “ sa-ti promiti ca te vei gandi numai la lucruri bune, ca vei lucra numai pentru scopuri bune si ca te vei astepta numai la ce-I mai bun.” Este ceea ce a facut si
Opt medalii de aur la o singura Olimpiada. In seara in care a castigat ultima cursa de 100 de metri fluture si a doborat recordul de sapte medalii detinut de Mark Spitz, Phelps a declarat ca pur si simplu si-a imaginat ca va castiga aceste opt medalii, iar apoi si-a impus un antrenament care i-a transformat visul in realitate.
     Chiar inainte de de inceperea Jocurilor Olimpice si-a notat visul pe hartie. Exact asa cum isi imaginase si cum isi dorea sa se indeplineasca. La 2 zile dupa Victoria finala, cand jurnalistul NBC Bob Costas l-a intrebat daca a realizat ceea ce si-a notat pe hartie, raspunsul lui Phelps a fost: “Da, cu siguranta!”
     Acest gen de experienta este cea de care avem cu totii nevoie. Stim ca se poate, cunoastem o duzina de povestioare de success si recitam zilnic zeci de citate optimiste, dar undeva, intr-un cotlon al mintii noastre, dialogul interior nu ne da pace. Avem mici discrepante intre ceea ce ne dorim si ceea ce gandim. Astfel de exemple reale ne spun ca totul sta in puterea noastra. Este simplu daca stim ce vrem cu adevarat.  Din experienta lui Michael se poate desprinde un principiu: daca vrei sa ai success comporta-te zi de zi ca si cum ceea ce iti doresti s-a intamplat deja.
     Al cincilea punct din crezul optimistului  spune: “ sa-ti promiti ca te vei gandi numai la lucruri bune, ca vei lucra numai pentru scopuri bune si ca te vei astepta numai la ce-I mai bun.” Este ceea ce a facut si Michael Phelps in timpul pregatirii pentru Olimpiada.
Iata in continuare pe larg ce inseamna crezul optimistului
     Promite-ti zilnic:
1. sa fii atat de puternic, incat nimic sa nu-ti perturbe linistea mintii;
2. sa vorbesti fiecarei persoane pe care o intalnesti despre sanatate, fericire si prosperitate;
3. sa faci astfel incat toti prietenii tai sa simta ca sunt speciali;
4. sa privesti partea luminoasa a fiecarui eveniment;
5 . sa te gandesti, sa lucrezi si sa te astepti numai la bine;
6. sa fii la fel de entuziast in ceea ce priveste succesul altora pe cat ai fi pentru al tau;
7. sa uiti durerile trecutului si sa-ti concentrezi puterea asupra succesului viitor;
8. sa fii mereu bine dispus si sa-ti intampini semenii cu un zambet;
9. sa-ti oferi atat de mult timp pentru a te perfectiona, incat sa nu mai ai timp sa ii critici pe altii;
10. sa fii prea generos pentru a te ingrijora, prea puternic pentru a-ti fi teama, prea fericit pentru a admite si permite prezenta necazurilor;
11. sa ai o parere buna despre tine si sa impartasesti asta celorlalti nu prin vorbe galagioase, ci prin fapte minunate;
12. sa crezi cu tarie ca intreaga lume iti este favorabila, atat timp cat tu dai tot ce ai mai bun in tine.
      Este curios modul in care gandesc oamenii in societatea de astazi.
     Catre ce duce drumul pe care il urmezi in fiecare zi? Care e visul tau in viata? 
     Sunt intrebari pe care le adresez oamenilor noi pe care ii cunosc. Am decis sa ma prezint in fiecare zi unei persoane noi.
     Raman muta in fata fiecarui raspuns. Atatea raspunsuri ambigue, atata indoiala si continuarea incercarilor.
     Pentru mine incercare reprezinta de esec. Nu poti sa spui ca incerci  si de fapt sa nu actionezi in aceasta directie.
     Si totusi in fiecare zi cunosc oameni care au legatura cu strategia de viata pe care am adoptat-o acum cativa ani de zile.  Atrag in viata mea evenimente si oameni care au legatura cu visul meu si ei nici nu stiu.
     Nu demult am intalnit pe cineva care a inceput sa-mi spuna o poveste despre un legionar care statea la poarta  unui intelept, poate il cunosti, Dalai Lama. Continui sa traiesc in lumea mea si din ce in ce mai mult cand ies pe strada, cand imi defasor activitatile zilnice aleg sa imi pun castile si sa traiesc in lumea mea.
     Realitatea exterioara este efectul realitatii mele interioare. Cu cat ma concentrez mai mult pe realitatea mea interioara cu cat evenimentele din jurul meu se modifica.
     Asa statea si legionarul din povestea pe care am auzit-o nu demult si privea intr-un punct fix, fara sa-l intereseze ce se intampla in jur, in starea de meditatie, de concentrare.
     Calatoria mea continua si n-am sa ma opresc pana nu gasesc echilibrul complet.  In fiecare zi fac pasi catre asta.Cea mai grea lupta este cea cu tine insuti! Te afli in ambele tabere.
     M-a intrebat cineva ce m-a determinat sa urmez aceasta cale. Am stat putin sa ma gandesc insa raspunsul il stiam dinainte.
     Ce anume te poate determina sa-ti schimbi viata, ce anume te poate determina sa privesti lucrurile dintr-o alta perspectiva. Iti spun ce i-am raspuns.
     M-a durut, am suferit si astfel am intors viata mea la 180 grade.
     Strategiile de viata nu le inveti in copilarie, nu le inveti in scoala si ajungi dupa ani de viata sa-ti dai seama ca pana acum ai fost un mediocru.
     Pana sa-ti dai seama ce te doare  de fapt , ai de-a face cu problemele zilnice, cu goana dupa bani penru a-ti satisface nevoile, cu goana spre succes, cu goana dupa iubire.
     Privesti la modelele din mass media, la modelele din jurul tau si cauti aceleasi lucruri pe care le cauta si ei fara a pune prea multe intrebari.
Ce nevoi ai tu?
Cine esti tu?
Ce inseamna pentru tine fericire?
     Valori diferite, caractere diferite, visuri diferite si atata confort!
     Intreaba-te de  ce fumezi si poate raspunsul ta va fi: Din obisnuinta!
     Intreaba-te de ce continui intr-o relatie nesanatoasa si poate raspunsul tau va fi din obisnuinta!
     Intreaba-te de ce continui sa te plangi si sa te concentrezi pe probleme  in loc de solutii si poate raspunsul tau va fi din obisnuinta!
     De ce continui sa experimentezi sentimente negative in  fiecare zi  si raspunsul tau va fi din obisnuinta!
    Obiceiurile reprezinta paternuri ale mintii noastre  iar obiceiurile proaste stau in calea  evolutiei noastre!
     Tehnologia se updateaza pe  zi ce trece insa  nu de la fel de multe ori oamenii reusesc sa tina pasul.
     Daca nu iti schimbi obiceiurile  vei continua sa consolidezi tiparele comportamnetale si mentale deja existente.Gandeste-te putin! Cum e viata ta? Ai ceea ce iti doresti?
     Am sa-ti spun un lucru. Daca iti schimbi credintele  reactiile tale se vor schimba si cursul  vietii tale poate lua o alta intorsatura.
     In loc sa te intrebi de  ce lucrurile nu functioneaza in directia dorita de tine intreba-te  care sunt obiceiurile pe care le perpetuezi in viata de zi cu zi si care determina faptele existente din viata ta.
     Fa-o acum! Fii activ in viata ta, renunta la pasivitate!
     Crezi ca daca stai si astepti iti va pica din cer succesul in viata profesionala, crezi ca daca stai si astepti va aparea relatia de cuplu pe care ti-o doresti? Iti spun eu nu se va intampla!
     Fii  o persoana care face lucrurile sa se intample nu o persoana care asteapta ca lucrurile sa se intample!
    Astazi  poti sa incepi  sa adopti atitudinea oamenilor de succes.  
    Iti recomand 10  obiceiuri care iti pot amplifica eficienta personala!
    Poti folosi aceste obiceiuri  in cele mai importante directii ale strategiei tale de viata  : Spiritualitate, Cariera, Relatii, Bani, Sanatate!
    Nu e obligatoriu bineinteles sa te dezvolti in fiecare zi, poti sa ramai unde esti, daca iti place mediocritatea si daca te multumesti cu putin, treaba ta! Daca te respecti si te iubesti stii unde vrei sa ajungi, si stii ca vrei sa ai success pe toate planurile. Meriti asta!
    1.Scopurile de fiecare zi! Ai asa ceva? Ti-ai facut vreodata o lista cu ce vrei sa faci azi?
Pe plan personal,profesional, sentimental. Formuleaza  scopul, decide ce vrei sa faci si apoi fa lucru repectiv! Fara sa ai un punct central  precis devine mult prea usor sa cedezi unor lucruri care te distrag de la sarcina  propusa.
     Fie ca iti propui sa ii spui iubitei sau iubitului ce te deranjeaza de ceva vreme, fie ca scopul tau astazi este sa sa iti rezolvi durerea de spate care te supara de vreo 2 saptamani, nu mai amana, programeaza ce vrei sa faci si fa-o!
    2. Mai intai ce-I mai rau! Pentru a nu suporta tot felul de amanari invata cum sa abordezi cea mai neplacuta sarcina  propusa inca din primul moment al diminetii in loc sa-l tot programezi pentru mai tarziu. Aceasta mica victorie iti va da tonul pentru o zi productiva!
    3. Perioadele de varf! Depisteaza care sunt momentele tale cele mai contructive si astfel programeaza cele mai importante saricni pentru acel moment al zilei.
    4. Zonele No-Comment! Atunci cand trebuie sa te concentrezi,  aloca din timpul tau  in acest scop intervalele in care sa nu te intrerupa nimeni. Alege pentru perioada in  care comunici cu altii, sarcini usoare si care suporta intreruperi.
    5. Atunci cand te apuci de ceva identifica  punctual locul in care vrei sa ajungi inainte de a te opri din lucru.
    6. Time management! Ofera-ti un interval de timp prestabilit , de obicei 30 minute functioneaza numai bine pentru a face o gaura  in timpul alocat unei sarcini. Nu-ti face griji cat de departe ajungi, acorda-ti cele 30 minute.
    7. Fii matinal! Trezeste-te dis de dimineata poate chiar la ora 05:00  si apuca-te direct de treaba! Indeplineste cea mai importanta sarcina. Poti face mai multe inainte de ora 8 decat faci ceillati in restul zilei.
    8.Petrece undeva intre 15-30 minute zilnic  facand lucruri lejere ca pentru incalzire. Apoi acorda celui mai dificil proiect al tau cateva ore. Apoi pentru a iesi din starea de lucru, energie petrece inca 15-20 minute facand lucuri lejere.
    9. Mergi mai repede. Scrie mai repede. Pleaca acasa mai devreme!
   10.Ocupa-te de spatiul de lucru! Daca acesta este curat si ordonat vei putea reduce stresul si vei fi mai eficient.
     Te las sa practici. Spune-mi ce obiceiuri ai si am sa-ti spun cine esti.
                                                                                         Cristina Miculete

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu