7 octombrie 2010

E nevoie de efort!

     In cadrul unei discutii pe care am avut-o de curand cu un prieten, student la Teologie, am controversat pe seama valorii atitudinilor, eu avand convingerea ca, inteligenta individuala este in continua evolutie, de la nastere si pana la moarte.
     Mi-am amintit de un pasaj din volumul "Anotimpurile vietii" al lui Jim Rohn, in care autorul afirma ca "...damnarea eterna este constiinta valorii pe care o au iubirea si cinstea, dar si celelalte virtuti umane pozitive, impreuna cu gandul ca si cei dragi noua, care le poseda, vor fi acum, mereu cu un pas inaintea noastra in evolutia eterna."
     Cu cat citesc si dicut despre oameni, despre societate si statutul oamenilor in societate, am tot mai ferm convingerea ca destinul nostru este cel de a evolua, de a avea succes, de a prospera si de a gasi fericirea!
     In ciuda a ceea ce propovaduiesc unele religii, eu cred (si inclin sa cred ca nu sunt singurul!) ca bogatia nu este nociva, ci saracia! Spun asta deoarece saracia reprima indivizii sau grupurile de indivizi care au ales sa nu isi exploateze talentele individuale. Dimpotriva, acestia din comoditate sau din lene, aleg sa le permita celor care si-au descoperit talentele lor, sa aiba grija de ei!
     Orice slujitor al bisericii spune ca:" cei smeriti vor mosteni pamantul", dar nu-mi amintesc sa fi citit pe undeva ca pentru a fi smerit trebuie sa fii sarac, sau numai cei saraci se pot smeri? Cred ca este o judecata primitiva!
     Cred ca Dumnezeu, Creatorul existentei noastre, nu dorit nici o secunda ca noi sa dam gres, sa ne luptam in vreo forma saracie, mediocritate, mila de sine sau martiriu. Nu acesta a fost Planul lui pentru umanitate! Alfel nu si-ar mai fi trimis fiul spre sacrificiu!
     Omul este inzestrat cu multe calitati necesare evolutiei cum ar fi imaginatia, gandirea-izvor de idei, daruri de care in marea majoritate a cazurilor NU VREA sa nu beneficieze! Noroc ca mai este cate un  individ pe care noi il consideram nebun pana cand aflam ca din nebunia lui sa nascut becul electric, motorul cu aburi, antibioticele sau Microsoft....!
     Noi, marea majoritate, ne facem prioritate de a persevera in lene, in  ignoranta, in nepasare....
     Singura limitare impusa abilitatilor noastre este inabilitatea de a ne recunoaste cu usurinta talentele noastre nelimitate. Sunt in total acord cu afirmatiile lui Jim Rohn:
     E nevoie de efort pentru a ne da seama de capacitatile noastre nelimitate si uimitoare!
     E nevoie de efort pentru a deveni entuziast in legatura cu o cauza sau o ocupatie!
     E nevoie de efort pentru a persevera, cand rezultatele ne indeamna sa renuntam!
     E nevoie de efort sa tii piept la tot ceea cve se intampla, la necazuri si la bucurie!
     In schimb, nu e nevoie de efort, pentru a da gres!
     Este nevoie de o atitudine in ceea ce priveste prezentul, viitorul si pe noi insine! Ca o ironie a sortii, unul dintre putinele lucruri asupra carora avem control total sunt atitudinile noastre, si cu toate acestea ne traim viata de parca nu ar fi asa!
     Este absolut incredibil faptul ca un Dumnezeu care a creat un Univers complex si imens ar crea si o imanitate careia i-ar da dreptul de a alege intre implinire personala sau distrugere!

     "Acest Dumnezeu ciudat, dar nestiutor, ne-a dat o sfera perfecta numita Pamant, iar pe ea a asezat OMUL, care fie i-ar aduce salvarea, fie distrugerea.Cat de fascinant este faptul ca Dumnezeu a lasat ambele proiecte, si Pamantul, dar si Omul-neterminate!!!"
                                                                              Jim Rohn

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu