18 decembrie 2010

Dor de lipsuri - Teizeci si una ... de cai spre esec!

    Oamenii care icearca cinstit si esueaza indura cea mai mare tragedie in viata! Tragedia consta in majoritatea coplesitoare a celor care esueaza in comparatie cu putinii care reusesc! 

      Toata lumea recomanda cai de succes, iar eu analizez caile spre esec? Totusi , in urma analizei a cateva mii de oameni, Napoleon Hill concluzioneaza ca 90% erau considerati niste "ratati".
     Astfel analiza identifica existenta a 31 de cauze ale esecului, iar tu cititorule, parcurgand lista, verifica-te punct cu punct in scopul de a descoperi cate din aceste cauze ala esecului stau in calea succesului tau:
1. Date ereditare nefavorabile(bagajul genetic)Nu e nimic de facut pentru persoane care s-au nascut cu o deficienta in puterea mentala!Aceasta este singura cauza care nu poate fi corijata cu usurinta de oricine. Exista totusi si exceptii(vezi cazul Nick Vujicic!).
2.Lipsa unui scop bine definit! Nu exista sperata de succes pentru cineva care nu care nu are un scop
central si bine precizat la care sa poata spera. 98 de persoane din 100 nu il au!!!
3.Lipsa ambitiei de a depasi mediocritatea! Daca nu vrei sa progresazi in viata, si nu esti dispus sa platesti pentru asta (timp, efort, ambitie, bani) nu ai nici o sansa!
4.Lacune in educatie!Experienta a dovedit ca oamenii cei mai educati sunt adeseori cunoscuti ca "autodidacti" sau autoeducati. O diploma nu ajunge sa ofere educatie cuiva! Oamenii nu sunt platiti doar pentru ceea ce stiu, ci in special pentru ceea ce fac cu ce stiu!
5.Lipsa disciplinei de sine! Disciplina se dobandeste prin autocontrol! Asta inseamna ca este necesar sa ne controlam trasaturile negative.Daca nu dobandesti personalitate, vei fi dominat de altii.Aseaza-te in fata oglinzii si poti vedea cel mai bun prieten dar si cel mai cumplit dusman!
6.Necazuri de sanatate! Nimeni nu poate beneficia de succes fara a fi in forta, iar cauzele necazurilor de sanatate tot noi le putem domina si controla: alimentatie sanatoasa, gandire pozitiva, indulgenta exagerata in ceea ce priveste sexul, lipsa exercitiului fizic adecvat, carentele in respiratie;
7.Influente nefavorabile ale mediului din copilarie: "Aschia nu sare departe de trunchi"
8.Amanarea!-"Eterna amanare" una dintre cele mai frecvente si mai des intalnite cauze ale esecului. Momentul nu va fi niciodata "potrivit"
9.Lipsa perseverentei! Oamenii sunt tentati sa renunte la primul semn al infrangerii. Cel care face din perseverenta cuvantul-cheie al activitatii sale, descopera ca "eternul esec" oboseste si dispare treptat. Infrangerea nu are nimic comun cu perseverenta!
10.Personalitate negativa.O personalitate negativa nu va stimula cooperarea,iar acel ce ii respinge pe ceilalti prin negativism si pesimism, nu are nici o speranta de succes!
11.Incapacitatea de a-si controla controla nevoile sexuale.Energia sexuala este cel mai puternic stimul care ii face pe oameni sa actioneze, de aceea trebuie controlata si redirijata catre alte canale.
12.O dorinta incontrolabila de "ceva pe nimic".Instinctul de jucator de jocuri de noroc poarta milioane de oameni pe calea esecului!
13.Lipsa unei puteri de decizii bine definite! Indecizia si amanarea sunt surori gemene: unde o gasim pe una, adesea e si cealalta!Cei ce reusesc in viata formuleaza decizii pe moment si le schimba rareori, si atunci foarte incet.Cei ce esueaza formuleaza rareori decizii si le schimba frecvent si rapid!
14.Una sau mai multe din cele 6 frici esentiale: saracia, critica, boala, dragostea pierduta, batranetea, moartea! Pentru a-ti putea pune valoare serviciile de eficienta, aceste frici trebuiesc invinse!
15.Alegerea gresita a partenerului de viata! Cu exceptia cazului  in care aceasta relatie este armonioasa, casatoria poate fi asemuita cu acel car cu boi la care, uneori, unul trage hais, iar celalt trage cea!
16.Prevederea exagerata: este la fel de periculoasa ca si prevederea insuficienta. Viata insasi abunda de neprevazut! Cel care nu risca niciodata trebuie, in general, sa ramana cu ceea ce n-au ales ceilalti!
17.Alegerea incorecta a asociatilor in afaceri! Aici se recomanda precautie in oferirea serviciilor personale si cautarea asocierilor cu oameni care sa inspire inteligenta, succes si pozitivism.
18.Superstitia si prejudiciul! Desi este o forma de frica, este si un semn de nestiinta. Cei ce reusesc in viata raman deschisi la nou si nu le e frica de nimic!
19.Alegerea gresita a vocatie! Nimeni nu reuseste intr-un domeniu in care nu-i place.Dedicarea si implicarea totala sunt pasii esentiali pentru punerea in valoare a serviciilor personale.
20.Lipsa unui efort concentrat! Cel ce e bun la toate, rareori e bun la ceva!Concentrati-va toate eforturile pe un scop principal bine definit!
21.Obiceiul cheltuielilor fara discernamant! Risipitorul nu reuseste niciodata, pentru ca ii este frica neicetat de saracie. Cheltuielile sunt bune, dar facute cu cap, in active si nu in pasive!
22.Lipsa de entuziasm! Entuziasmul este contagios, si cel ce il mentine sub control, poate convinge!
23.Intoleranta!Persoana ce nu e deschisa la nou in orice domeniu rareori progreseaza! Cele mai daunatoare forme de intoleranta se leaga de divergente de opinii religioase, rasiale si politice!
24.Excesul! Cele mai daunatoare forme de exces au de-a face cu alimentatia, bautura si activitatea sexuala!
25.Incapacitatea de a colabora cu ceilalti!Acest defect mai degraba decat lipsa, este cauza tuturor celorlalte defecte impreuna. Este o deficienta pe care nu o va tolera nimeni, nici sef, nici sot/sotie, nici asociat!
26.Intrarea in posesia unei puteri ce nu a fost obtinuta prin efort propriu! Imbogatirea rapida este mai periculoasa decat saracia. Puterea in mainile celor care nu o castiga(mostenitori de bogati, castigatori la lotto,etc) este adeseori, fatala pentru succes!
27.Necinstea intentionata! Cel care este necinstit din propria alegere nu are speranta! Mai devreme sau mai tarziu, raul facut il va ajunge, si va plati pierzandu-si reputatia, banii si poate chiar libertatea!
28.Egocentrismul si vanitatea! Aceste insusiri sunt avertismente care indeparteaza pe cei din jur, ucigand succesul!
29.Deductia mai degraba prin ghicire decat prin reflexie! Majoritatea preferam sa ne bazam pe "pareri", rezultate din intuieli sau prejudecati rapide.Suntem ori prea indiferenti, fie prea lenesi in obtinerea faptelor cu ajutorul ratiunii corecte!
30.Lipsa capitalului, cauza frecventa a esecului pentru cei care initiaza o afacere fara suficiente rezerve materiale care sa amortizeze socul greselilor neluate in calcul!
31.Altele. Numeste si tu orice alta cauza a esecului pe care l-ai suferit, si care nu a fost inclusa in aceasta lista!
 
     In aceste 31 de cauze principale ale esecului, se gaseste o descriere a tragediei vietii, de care se loveste fiecare persoana care incearca si esueaza! Multi dintre noi nu ne putem vedea in lumina in care ne vad ceilalti, de aceea ar fi bine sa convingem pe cineva care ne cunoaste bine sa parcurga aceasta lista in acelasi timp cu noi, si sa ne ajute sa ne analizam dupa criteriul celo 31 de cauze ale esecului. Ar putea fi luat chia ca un joc!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu