7 septembrie 2011

Dor de...Bogatie si Prosperitate!


            "Nu poti ajunge slab, doar pentru ca te detesti sa fii gras.
                       Si nu poti atrage prosperitatea, doar pentru ca nu-ti place sa  fii sarac"
                                                                                                        Abraham Hicks

     Un lucru pe care foarte putini oameni il inteleg este ca...nu faci nimanui o favoare - cu atat mai putin tie insuti - ramanand sarac. Trebuie sa incepem sa ne schimbam modul de gandire vis-a-vis de ce inseamna bogatia si un lucru foarte important...sa ne extindem zona de confort! Bucuria abundendei si a bunurilor care ne inunda existenta de zi cu zi trebuie...simtita si constientizata! Cand te simti una cu ideea unei prosperitati mai mari, atunci o vei vedea aparand in viata ta!
    
     Dar ce inseamna sa fii bogat?
     Sa ai masini spectaculoase, case luxoase la mare la munte, peste tot in lume, aur, bijuterii si bunuri...??? Sau ar insemna sa-ti traiesti viata pentru implinirea unei cauze nobile sau a unui vis care sa aduca schimbare in vietile altor oameni, pentru ca ai timpul si banii disponibili pentru a-ti realiza visul ? Universul vrea si doreste sa fim bogati, si asta e tot ce conteaza!
     Prea des unii oamenii simt ca nu merita sa aiba mai mult sau, mai precis, ca nu merita sa aiba mai mult decat altii. Ei cred ca, daca ar avea mai mult, altcineva va duce lipsa. Se simt vinovati ca familia lor, prietenii, vecinii, sau chiar oameni din intreaga lume pe care nu i-au intalnit niciodata, ar avea mai putin decat ei. Nimic n-ar fi mai departe de adevar.
     Dumnezeu a creat tot ceea ce avem nevoie pentru toti, fara exceptie! Tot ce ne dorim si noi si toti ceilalti, si v-a continua sa creeze! Nimeni nu va ramane fara, daca unii vor avea mai mult, si aceasta deoarece fiecare primeste "pe masura dorintelor si faptelor sale"!

     Oare cati dintre noi caruia ii plac si iubeste florile, care cumpara seminte si le pune intr-o jardiniera sau intr-un rond in fata blocului, are vreun sentiment de vina pentru ca vecinul va ramane fara flori? Sau simte ca a luat mai mult decat i se cuvenea de la vecini? Nimeni! Si asta deoarece stim ca si ei au posibilitatea de a planta aceleasi seminte si de a creste aceleasi flori frumoase (poate si mai frumoase!) - asa cum ar putea-o face orice persoana din lume, daca si-ar urma ...visul- de a avea flori frumoase! Exact la fel este si cu dorinta de bogatie sau de bani. Odata ce stim cum sa plantam acele seminte ale Abundentei si Prosperitatii, sa le ingrijim zilnic si sa le hranim, putem crea cata...recolta dorim! Iar daca toti, din intreaga lume, ar folosi aceeasi formula, atunci toti ar fi bogati, si fara griji! Flori, bani sau "De ce nu?" - principiul e acelasi! Este cea mai simpla Lege de la inceputuri si pana in prezent! Universul a dat aceeasi Lumina, aceleasi conditii, si acum 2.000 de ani ca si in prezent. Doar ca putini din cei care si-au dorit mai mult, s-au indarjit si si-au urmat visul in ciuda tuturor piedicilor si greutatilor, s-au imbogatit!

     Am citit undeva ca daca banii din intreaga lume ar fi distribuiti in mod egal la toti oamenii de planeta, ar fi suficient pentru ca fiecare barbat, femeie sau copil sa fie milionar. Si ca daca s-ar petrece asa ceva, in sase luni, banii s-ar intoarce in aceleasi maini din care au pornit. Cum vine asta?
     Banii, ca si toate evenimentele si experientele, vin la noi, nu datorita economiei sau sortii, sau prin educatia primita, ci prin ceea ce gandim, iar ceea ce gandim este reprezentat de: constiinta noastra!

     Statisticile spun ca "exista mai multi bani si mai multa bogatie in lume decat poate sa creada majoritatea oamenilor, iar noi putem sa creeam mai mult, daca vrem mai mult!" Nu trebuie sa ne simtim vinovati ca vom lua de la altii, pentru ca noi vom fi un model de inspiratie pentru altii. Tot ceea ce trebuie sa facem este sa ne concentram continuu pe bogatie, caci a te concentra pe cei mai care au mai putin decat noi, a incerca sa ii ajutam, a ne petrece timpul cu ei, NU ii va face pe ei mai bogati-ci ne va face pe noi mai saraci. Un proverb japonez spune "Nu-i da unui sarac un peste, ii va potoli foamea azi, iar maine va fi iar flamand, mai bine invata-l sa pescuiasca, si astfel, isi v-a putea astampara foamea in fiecare zi"!

     Dupa cum a scris si Wallace D.Wattles in "Stiinta de a Deveni Bogat" : "...Saracia poate fi inlaturata nu prin cresterea numarului celor bogati ca se gandesc la saracie, ci prin cresterea numarului saracilor, al caror scop in care sa creada este sa devina bogati.
     Saracii nu au nevoie de mila; au nevoie de inspiratie. Mila poate sa le dea doar o bucata de paine pentru a-i tine in viata in mizeria lor, sau sa le ofere distractie ca sa-i faca sa uite pentru o ora sau doua. Dar Inspiratia ii poate face sa se ridice din propria mizerie. Daca vreti sa-i ajutati pe saraci, demonstrati-le ca si ei pot deveni bogati.
     Dovediti-le, devenind bogati voi insiva."
    
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu