19 aprilie 2012

Mai ai curajul sa spui...NU POT???

Handicapurile ne fac infirmi doar dacă le permitem
  


Titlul acesta mi-a fost inspirat de povestea unui om, pe nume  Roger Crawford, poveste pe care am aflat-o redata de John Maxwell, in cartea "Esecurile pot conduce la Succes".  
Roger Crawford, omul care a schimbat pesimismul lui "I can't!"(Nu pot!), in puterea de neoprit a lui "I can!"(EU POT!), s-a nascut cu o deficienta numita ectrodactilie. La nastere, doctorii au observat ca antebratul drept era continuat de o excrescenta sub forma unui deget mare, iar la cel stang nu avea decat trei degete (piciorul i-a fost amputat cand avea doar cinci ani). diversi doctori specialisti le-au spus parintilor lui Roger ca nu va fi niciodata capabil sa mearga si nici nu va putea sa-si poarte singur de grija, deci nu va duce o viata normala. Dupa ce si-au revenit din soc, parintii lui Roger erau hotarati sa ii ofere toate sansele posibile pentru a duce o viata normala. L-au crescut astfel incat sa se simta iubit, sa fie puternic si sa-si dezvolte un spirit independent."Esti handicapat doar in masura in care doresti sa fii astfel", ii repeta tatal lui. Cati parinti ati auzit comportandu-se astfel si vorbindu-le intr-un astfel de mod la noi, in Romania?
     Astazi, Roger Crawford este un autor de succes, vorbeşte la conferinţe organizate de diferite companii, călătoreşte prin toata lumea ca şi consultant şi este jucător profesionist de tenis. Nimic neobişnuit, nu-i aşa?! Dar dacă afli că această persoană, cu atatea realizări, nu are maini şi are doar un picior, ce vei mai spune?! 
     Poate  vei  spune că este imposibil, sau, cum a putut o persoană grav handicapată locomotor să ajungă la asemenea performanţe? Răspunsul l-a dat chiar Robert printr-o remarca in cadrul unui interviu: "Un singur lucru nu mi-au permis parintii mei sa fac: sa imi plang de mila sau sa profit de oameni datorita handicapului meu(sic!)".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Primeste articolele noi introducand adresa de E-mail!

FREE Program from Tony Robbins

Motivatie pentru SUCCES!

My Daily Afirmations