10 decembrie 2010

Napoleon Hill – De la Idee la Bani. Resurse si Formule


    Alex Chimu , expert in marketingul serviciilor personale, face o analiza foarte atenta asupra cartii lui Napoleon Hill - De la idee la bani, sintetizand in cateva randuri esenta si invataturile ce se pot trage din lecturarea cartii. Va prezint rezultatul d-lui Chimu, si sper sa va bucurati si voi cum m-am bucurat eu cand am citit prima data aceste randuri:
     "Toate resursele pe care le-am găsit sunt în limba engleză, cum e şi firesc să fie când vorbim despre un scriitor american.
     În primul rând, cartea poate fi descărcată INTEGRAL şi gratuit de pe The Thrillionaires, un website foarte interesant despre care voi vorbi într-un articol ulterior. Iată legătura către documentul PDF care conţine cartea De la Idee la Bani.. Fundaţia “Napoleon Hill” continuă cu succes promovarea principiilor întemeietorului ei.
    Studiind cartea De la Idee la Bani, am tot căutat citate concentrate, lucruri esenţiale spuse în puţine cuvinte. Astfel, am ajuns să deduc şi chiar să inventez nişte formule aproape matematice care vin în sprijinul motivării pentru obţinerea succesului. Click Here! Astfel, iată rezultatele:
SK++ = G + ( E|S )
Subconştientul recunoaşte şi acţionează doar asupra gândurilor împletite cu emoţie sau sentimente.
Idee = Gând Imaginaţie
Ideea este impulsul de gândire care pune în practică un gând prin intermediul imaginaţiei.
Calitate + Cantitate + Spirit adevărat de cooperare = Arta de a vinde servicii
Calitatea serviciului va fi menită să marcheze importanţa fiecărui detaliu, în legătură cu poziţia ta, în cel mai eficient chip cu putinţă, păstrând mereu treaz în suflet scopul eficienţei crescute.
Cantitatea serviciului va însemna obiceiul de a presta orice serviciu de care eşti capabil în orice moment, cu scopul de a spori numărul de servicii pe măsură ce calitatea lor se îmbunătăţeşte prin exerciţiu şi experienţă. Accentul este plasat pe cuvântul O-B-I-C-E-I.
Spiritul serviciului va avea în vedere formarea obiceiuluii unui comportament plăcut, armonios, care va stimula cooperarea asociaţilor şi colegilor de serviciu.
sIubire + sRomantism + sSex = Geniu
Iubirea, romantismul şi sexul sunt toate emoţii în stare de a-i conduce pe oameni pe culmile împlinirilor extraordinare. Iubirea este emoţia care serveşte de supapă de siguranţă şi asigură echilibrul, cumpătarea şi efortul constructiv. Când se îmbină, aceste trei emoţii ne pot oferi genialitatea. Emoţiile sunt stări de spirit!
                                                                                E = m*e2

Formula echilibrului raţiune-emoţie-spirit. Echilibrul este dat de emoţia iubirii potenţată de energia sexuală.
Nehotărâre + Îndoială = Frică
Nehotărârea este sămânţa fricii. Nehotărârea ia forma îndoielii, cele două se combină şi rezultă Frica

Are vreo relevanta tot ceea ce am afirmat pana acuma?
As fi curios sa aflu cum ti se par aceste formule printr-un comentariu mai jos, si care interpretarea pe care ai dat-o tu cartii? (asta bineinteles daca ai citit-o! Daca nu, ar trebui sa nu mai amani! O poti gasi aici!)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu