13 noiembrie 2010

Vrei sa cunoasti ADEVARUL? Ai grija acesta te va…… infuria!

     Ignorantao binecuvantare sau o boala? 
     Eu evident inclin pentru a doua varianta. 
     Ignoranta este un mod de a trata viata superficial si are la baza conceptul cum ca nimic rau nu ti se poate intampla. Avand un astfel de tipar al gandirii, tindem sa ignoram toate semnalele de avertisment pe care le primim, le consideram chiar adresate celorlati, noi doar le observam oarecum intamplator.        
     Cu alte cuvinte traim intr-o lume fantezista negand realitatea! 
     Problemele apar deoarece viata nu este niciodata atat de simpla sau de usoara cum am vrea noi sa fie. Orice perioada de tulburari sau greutati este periculoasa, insa si mai periculoasa este negarea realitatii. 
     De alegerile proaste nu vom scapa chiar daca le ignoram efectele, ele se acumuleaza asemeni datoriilor!      
     Daca esti atent la soapte nu vei fi nevoit sa asculti tipetele, insa de regula ignoram soaptele, asa ca tipetele devin inevitabile!
     Care ar fi atunci cea mai buna strategie de viata? 
     Oricat de demodat ar parea, ADEVARUL este cea mai profitabila strategie in lupta cu tine cat si cu cei din jur!
     Tot mai multa lume foloseste si promoveaza tehnica afirmatiilor, sau autosugestia
Aceasta tehnica presupune repetarea mecanica a unor propozitii cu scopul de a le trece din mintea constienta in cea inconstienta. Multa lume face acest lucru insa sunt foarte putini cei care au rezultate reale in sensul dorit!
     Daca si tu folosesti sau ai folosit aceasta tehnica insa nu a avut urmarile dorite de tine, iata care este secretul: foloseste doar afirmatii adevarate!
     Aceasta este cheia care de regula nu a fost inteleasa sau stiuta de majoritatea oamenilor!
     Daca situatia ta este dezastruoasa in adevaratul sens al cuvantului, iti vei repeta inutil afirmatii de genul: totul este minunat, am o viata extraordinara, mi se intampla doar lucruri minunate…etc. Subconstientul tau simte ca sunt niste neadevaruri, nu il poti pacali, de aceea el va ignora toate aceste afirmatii bine intentionate. 
     Chiar daca adevarul te va infuria, recunoaste-l si accepta-l!
    Analizeaza situatia adevarata, nu fii ignorant si nu nega realitatea, cauta solutia de iesire, incepe sa faci ceva in sensul acesta, iar abia apoi poti face afirmatii pozitive in legatura cu ceea ce faci deja. 
    Spre exemplu: „arat minunat deoarece fac sport si mananc sanatos!” 
Daca nu vei face sport sau nu vei manca sanatos, poti sa afirmi ca arati minunat pana la sfarsitul zilelor tale insa realitatea va fi mereu alta!
     Succesul in viata apare din micile obiceiuri pe pare le urmam zi dupa zi! Succesul de durata nu apare in urma unui singur act, cum ne-ar place sa credem. 
     Multa lume crede ca daca ar castiga la Loto sau ar primi o avansare, viata li se va schimba radical de la mediocritate la succes. Nimic mai fals!
      Daca astepti si tu o astfel de minune, o poti astepta o viata intreaga, insa am convingerea ca asteptatea ta va fi in zadar! 
    Succesul se cladeste zi dupa zi, prin lucrurile aparent mici si neinsemnate pe care le faci. Prin analogie, desi nu te cunosc, iti pot spune urmatorul lucru: daca viata ta nu reprezinta un model pentru cei din jurul tau, inseamna ca obiceiurile tale necesita unele schimbari
    Nu stiu exact ce obiceiuri ai, insa te asigur ca nu sunt bune daca viata ta este doar un avertisment pentru ceilalti! Desigur, pentru a schimba ceva trebuie sa cunosti realitatea, adica ADEVARUL! Orice eroare sau neintelegere din judecata ta poate fi schimbata, cu conditia sa accepti adevarul, respectiv erorile din mintea ta. Nu te mai minti in continuare, cum ca esti perfect, deoarece nu esti!
     Poate ca asemeni tuturor te-ai nascut perfect, insa acea perfectiune s-a pierdut treptat de-a lungul copilariei tale. Admite ca ai unele probleme. Spune-ti adevarul. Poate ca la inceput te va infuria, dar pe urma, te va elibera!
     Invata sa faci ceea ce este corect chiar daca este greu, decat sa faci doar ceea ce este usor dar gresit! Viata nu iti ofera la tot pasul scurtaturi, doar pentru ca asa spun filmele de la televizor.         
     Trezeste-te! Uita-te atent in jurul tau, care este adevarul? 
     Care este situatia financiara reala pe care o ai?  
     Cum stai cu sanatatea in mod real? 
     Dar cu iubirea? Esti o persoana care poate fi iubita? Ii demonstrezi corpului tau ca il iubesti oferindu-i mancarea si odihna adecvata?
     Daca nu faci toate aceste lucruri cat si multe altele, nu te mai amagi spunand in continuare ca va fi bine! 
     Doar recunoasterea adevarului te poate ajuta in mod real!
 Este singurul inceput pentru o schimbare de durata. Orice lucru neplacut care ti se intampla vine dupa ce a fost anuntat prin cateva semnale, insa daca ignoranta invinge, vei ignora toate acele semnale in detrimentul adevarului!
    Singurul razboi care merita a fi purtat in aceste vremuri, este razboiul cu propria minte!   
    Fa din ignoranta si minciuna niste inamici declarati, iar adevarul va invinge intotdeauna cu conditia ca batalia sa fie purtata consecvent pana la capat…nu doar Duminica!
                                                                                                            articol scris de Mihai Petrea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu