4 octombrie 2011

Dor de ...28-30 septembrie 2011 - Brasov, un vis frumos!

   
     In intervalul 28-29 septembrie am participat la Brasov Bussines Days(ediţia a IV-a), unde am petrecut cateva zile intr-un oras minunat, curat si plin de...pitoresc! M-am cazat intr-un hotel amplasat in Brasovul vechi unde fiecare strada, fiecare locuinta are farmecul ei aparte.
     Ambele zile au debutat cu 2 conferinte in care invitatii au expus propriile experiente personale si profesionale, incercand sa inspire participantii din sala.


     Printre vorbitori i-am remarcat în mod deosebit pe Andy Szekely (care ne-a destins creand o atmosfera degajata si ne-a facut atenti la cei din jurul nostru-subliniind importanta celor 5 oameni care ne pot decide viitorul!), pe Ivan Patzaichin(pe care l-am admirat din totdeauna), pe Bogdan Comanescu, Lorand Soares-Szass(a subliniat ca diferenta intre ordinar si extraordinar este acel “little extra” si ca fiecare dintre noi
este creat pentru a fi “the best you can be”. Marius Ghenea, Ciprian Stavar si Heidi Hoka( inspirata tema: "succesul siliconat” ce pune in pericol sanatatea, succesul real fiind de fapt o viata sanatoasa si echilibrata.), au avut cele mai reuşite şi captivante prezentari, zic eu, plus că am aflat de la Hedi Hoka faptul că, neuronii ajung la maturitate în 30 de zile şi că, pentru oricare nou comportament pe care dorim să ni-l inducem, aceasta
este perioada critica pana devine acceptat de creier ca fiind ceva regulat.

    Un om realmente deosebit pe care am avut ocazia sa il cunosc si care a fost sarbatoritul evenimentului Mihai Stanescu  - ne-a facut atenti la existenta Fricii de esec, totodata Fricii de succes- putandu-le depasi prin gestionarea eficienta a emotiilor avute in diferitele ipostaze. Mihai ne-a prezentat si un E Book-Fluturele din palma lui Ghandi (procesul de transformare) scris recent, ce se poate descarca de pe blogul lui.
    Tot respectul si pentru Crina Croco Popescu care ne-a povestit despre pasiunea ei de a urca pe munti, ambitia si perfectionismul pe care-l are pentru a se depasi; ne-a inspirat sa fim vulcanici pentru o viata traita la maxim:)!. (atunci cand e cazul bineinteles - luand esenta indemnului de a fi vulcanic!)

    O personalitate distincta, Dr.ing. Florin Munteanu (doctor în Ştiinţe: Inginerie Industrială; specializat in aplicaţii ale ştiinţei Complexităţii în inginerie, econofizică, geodinamică şi mediu precum şi în politici de integrare în educaţie a tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor), care desi a venit cu informatii interesante privind ințelegerea diferenţelor dintre Complicat şi Complex în reformularea viziunii privind dinamica socio-economică actuală, am avut impresia ca a fost ignorat de audienta.


    In prima zi am participat la doua Workshopuri care aveau legătură cu Social Media. Călin Biriş a fost moderatorul primului workshop în timp ce Ciprian Stăvar a fost moderatorul celui de al doilea. Deşi cele două workshopuri au avut structură diferită (primul a avut o prezentare structurată în powerpoint, iar cel de al doilea a fost organizat mai degrabă sub formă de siune de întrebări) s-au completat unul pe altul şi au oferit multe informaţii folositoare celor prezenţi.
   Ziua urmatoare am fost la un workshop foarte instructiv şi plăcut susţinut de Hedi Hoka şi Mihai Stănescu. Mihai, a profitat de intrebarea unei participante si a facut o demonstratie de coaching pe doua cazuri concrete. Apoi, a oferit răspunsuri aproape tuturor întrebărilor, iar când nu a ştiut un răspuns a admis în mod deschis că nu ştie (fapt pe care, de asemenea, l-am apreciat foarte mult ). Hedi în schimb, ne-a pus la treabă atât psihic cât şi fizic. În primul rând am rearanjat scaunele sub forma unul cerc după care am avut parte de un joc de energizare. După acest mic execiţiu, energizaţi şi relaxaţi am făcut un execiţiu prin care mulţi dintre noi am descoperit că răspunsul la multe dintre dilemele noastre se afla de fapt în noi.

Atunci când o altă persoană îţi cere un sfat referitor la o problemă similară cu a ta, îţi este mult mai uşor să găseşti o soluţie şi oferidu-i răspunsul unei alte persoane, de fapt ţi-l oferi ţie însuşi. Aşadar mă bucur foarte mult că am participat al workshop-ul “De al individ la echipa…” susţinut de cei doi întrucât sunt profesionişti în domeniul lor şi mai mult de atât, ca indivizi, sunt două persoane deosebite cu care poţi discuta deschis pe orice temă.
     Urmatorul workshop, i-a reunit pe dr.ing. Florin Munteanu, Andreea Rosca, Mihaela Perianu si Raluca Partenie. Dupa un inceput cu peripetii (pe prezentarea slide-urilor lui Marius Ghenea care tinea alaturi workshopul "Antreprenoriat - Cand sa-ti vinzi afacerea?") discutiile au inceput sa curga liber avand un caracter interactiv.

 Cu ce m-am ales la Brasov Business Days ?
Cu un sentiment de mai bine şi că se poate mai bine, cu idei noi, cu viziune mai largă şi cu foarte multe mâini strânse.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Primeste articolele noi introducand adresa de E-mail!

FREE TRAINING WITH TONY ROBBINS & DEAN GRAZIOSI

Motivatie pentru SUCCES!