14 iunie 2014

De la un copac la un film de ... O mie de cuvinte ( A Thousand Words) - 2012 (complet online subtitrat)

Dorinta revederii unui treaseu montan pe care nu il mai parcursesem de peste 10 ani ( Durau-Duruitoarea-Varful Toaca-Fantanele) m-a dus in zilele trecute la poalele Ceahlaului! Eram ingrijorat deoarece meterorologii anuntasera o vreme instabila, insa eram pregatit si hotarat sa parcurg tot traseul, destul de lung si de greu, dealtfel(~10-11h).

Am facut aceasta scurta prezentare ca un preambul a lucrului care m-a determinat sa va recomand filmul care
urmeaza, O mie de cuvinte ( A Thousand Words) - 2012, un film in care Edie Murphy interpreteaza rolul lui Jack, un tanar foarte vorbaret care dupa ce se chinuie sa convinga un doctor sa semneze cu el un contract,  se trezeste in gradina  casei sale cu un copac.

O observatie interesanta era ca de cate ori vorbeste,  copacului ii cadeau frunzele. Insa, dupa intalnirea cu un guru spiritual, Jack realizeaza ca frunzele cad cu un rost avand directa legatura cu gandurile si activitatea lui, iar el mai are doar ... 1000 de cuvinte de rostit inainte de a muri! Dupa care va muri la fel ca si copacul. Dintr-un vorbaret el va trebui sa se transforme intr-un om tacut care va trebui sa gaseasca si alte modalitati de comunicare. Acest aspect conţine o lecţie valoroasă privind consecinţele fiecarui cuvânt spus de fiecare dintre noi ...

P.S.Unde este legatura intre film si excursia mea in Ceahlau? Ei bine, ultima oara cand am fost la Durau, un stejar izolat pe un varf mi-a atras atentia ... stejar pe care l-am regasit si-acum, dupa 10 ani, la fel de falnic si semet, dar ... singuratic!
Este acesta de mai jos...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Primeste articolele noi introducand adresa de E-mail!

FREE Program from Tony Robbins

Motivatie pentru SUCCES!