26 iulie 2015

11 Sfaturi de la Roman Abramovich - un miliardar de succes, pentru a deveni si TU un om de succes si o scurta biografie

Roman Abramovici, 48 de ani, şi-a declarat pentru prima oară în martie 2011 impresionanta sa avere. 

85 milioane de euro în 22 de conturi bancare, 30 milioane de euro în acţiuni şi 16 reşedinţe, cele mai importante fiind: 

  • un apartament de lux în Bridges Wharf, o proprietate în valoare de 18 milioane de lire sterline (27,7 milioane de dolari) în comitatul West Sussex, 
  • un castel - pe Riviera Franceză - care a aparţinut ducelui de Windsor, şi apoi Gretei Garbo, proprietate care se întinde pe 372.590 mp, 
  • o casă în Toscana (Italia), un apartament în centrul Parisului, un complex hotelier în Cipru, o casă de vacanţă în Muntenegru, o vilă la Moscova, un palat în insula St. Barts. 
  • Mai deţine clubul de fotbal Chelsea din 2003, câteva iahturi, submarine şi avioane personale. 
Declaraţia miliardarului era obligatorie, fiindcă a participat la alegerile legislative din Chukotka, regiune în care a investit enorm. Casele făcute pentru localnicii de acolo sunt identice cu cele din oraşele mici din Canada.

Roman Abramovici s-a născut în 1966, într-o familie de evrei din Saratov si a rămas orfan la 4 ani, după ce tatăl său a murit într-un accident de şantier. Cu Irina, cea de a doua soţie, a fost căsătorit 16 ani şi au împreună cinci copii. 

Astazi, Roman Abramovici este păzit de 40 de bodyguarzi, pentru care plăteşte anual 1,4 milioane de euro. Zece dintre ei stau de pază la locuinţa din Londra, alţi trei aflându-se la vila din West Sussex. În 2008, Abramovici s-a despărţit şi de Irina, gest care l-a costat vreo 300 de milioane de dolari. Acum, Roman şi iubita sa Dasha Zhukova, 29 de ani, au împreună un fiu, Aaron, care s-a născut 3 de decembrie 2009. Ei vor locui în reşedinţa de 150 de milioane de lire sterline Lowndes Square din Londra. Reamenajat, noul palat va avea opt dormitoare, tot atâtea băi, apartamente pentru angajaţi, un cinematograf, o sală de clasă pentru copii, saună şi cameră de divertisment. 

Cateva "mici placeri nevinovate'' ale lui Abramovich:

- Iahtul Eclipse
"Miniflota" nu apare specificată în declaraţia de avere, dar publicaţii ruse şi britanice afirmă că Abramovici deţine cel mai mare iaht cu motor din lume, denumit "Eclipse". Luxosul Pelorus, 114 m, în valoare de 100 de milioane de lire sterline, are un elicopter, un heliport şi o sală de cinema. Pe punte sunt 40 de angajaţi. 

Peorus este dotat cu geamuri blindate şi sistem de detectare a rachetelor şi poate "adăposti" 22 de persoane. De obicei, iahtul este ancorat în largul coastelor Maltei. Are geamuri blindate şi un sistem de detectare a rachetelor. Miliardarul posedă şi alte iahturi, între care “Sussurro” şi “Ecstasea”, iar în 2006 a renunţat la o astfel de ambarcaţiune, “Le Grand Bleu", în favoarea unui asociat. “Ecstasea” este cel mai rapid iaht al lui Abramovici. Un plin de combustibil îl costă pe magnat 300.000 de euro.

Flota lui Abramovici cuprinde pe lângă cele mai scumpe cinci iahturi din lume, cinci elicoptere, două limuzine Maybach 62 antiglonţ şi anti-bombă, dar şi trei minisubmarine, pe care le va folosi pentru a scăpa unor posibile atacuri teroriste, în cazul în care s-ar afla pe unul dintre iahturi. De altfel, dispozitivul său de securitate este impresionant:12 gărzi de corp, dispozitive sofisticate de securitate la toate proprietăţile sale şi maşini blindate. Suma totală cheltuită anual pentru securitatea sa este de 1,3 milioane de lire sterline. Şeful echipei de securitate are un salariu anual de 220.000 de lire sterline.

Abramovici are şi două submarine mai mari, în valoare totală de 16 milioane de lire sterline. În ceea ce priveşte mijloacele de deplasare pe uscat, miliardarul rus are maşini, fireşte mărci exclusiviste, între care şi un Ferrari FXX în valoare de un milion de lire sterline, iar pentru deplasarea în aer foloseşte avionul său personal Boeing 767, poreclit "Banditul". Magnatul a plătit 300 de milioane de dolari (220 mil. euro) pentru achiziţia unui Airbus A380 pe care îl va folosi ca avion personal(Le Figaro).

Cu ocazia unui interviu recent publicat aici, miliardarul de succes, Roman Abramovich, a oferit 11 sfaturi care, poate iti vor fi de folos si tie, pentru a deveni TU un om de succes. Iata-le, mai jos:

11 Sfaturi de la Roman Abramovich - un miliardar de succes

1. Cele mai mari probleme apar în cap. Problemele nu sunt rezultatele unor acțiuni, greșeli sau scăpări pe care le fac alți oameni. Ele apar din cauza viciilor noastre. Analizează-ți comportamentul și vei vedea cum vor dispărea toate problemele.

2. Nu te grăbi să faci concluzii. Omul cu un asemenea comportament își poate îngreuna viața prin două metode. Prima – să își ia rolul de prezicător, gândind că știe cum decurg lucrurile, astfel scăpând situația de sub control, încolîcindu-se în idei și astfel, luând decizii greșite. A doua metodă – să creadă că cunoaște foarte bine persoana, fiind sigur de cum va proceda acesta într-o situație anumită. Niciodată nu vei cunoaște o persoană atât de bine încât să fii în stare să afirmi care vor fi acțiunile ei viitoare. Asta este o cauză a distrugerii celor mai multor relații.

3. Nu exagera. Obiceiul de a face din țânțar – armăsar împinge omul de pe drumul de a lua decizii corecte, lipsindu-l de raționament. Prin urmare, omul face nenumărate greșeli. Să îți faci griji pentru nimicuri este absurdă, mai ales pentru că această crează stări nervoase incredibile.

4. Nu te ascunde după standarde. Viața după reguli, de cele mai multe ori este foarte încărcată. Omul permanent se află sub presiune din cauza „eu trebuie”, „sunt obligat”, astfel împidicându-se să obțină ceva nou în viață. Mai rău este atunci când încearcă să le propună altora regulile și standardele sale, impunându-și principiile, creându-și astfel imaginea unui om penibil.

5. Nu fugi după steriotipuri. Nu trebuie să gândești ca toți ceilalți. Negativismul și critica permanentă îți va duce lumea pe apa sâmbetei și te va face să gândești greșit. Relația subiectivă pe care o ai cu cei din jur te va împiedica că vezi adevărata valoare, respectiv te va face să-ți pierzi propriile valori. Privește lumea cu ochii tăi și vei vedea cât de diferită este.

6. Nu fi pesimist și nu alerga după idealuri. Viața nu poate fi descrisă ca fiind doar negru sau alb și nici nu poate fi totul sau nimic. În fuga după idealuri, individul poate pierde tot ce are. Nu vrei obține nimic dacă îți vei imagina întotdeauna serviciul perfect sau relația perfectă.

7. Nu deveni obsedat. Faptul că în viața ta ai avut două nereușit nu înseamnă că va fi întotdeauna așa. Precum și o reușită neașteptată nu înseamnă un succes. Orice eveniment, fie el bun sau mai puțin nu vorbește despre o stabilitate. Tot ce se petrece în viața ta e doar rezultatul acțiunilor tale, nimic mai mult. Iar asta înseamnă că totul este în mâinile tale.

8. Nu te gândi la ce cred alții despre tine. Nu crede niciodată că oamenilor, cei pe care îi ai în jurul tău, le pasă de acțiunile tale și își fac griji pentru tine. În cele mai multe cazuri, fiecărui om îi pasă doar de sine și de problemele sale. De asta indiferența din partea altor oameni nu are nici o legătură cu tine. Nu-i fă pe oameni să te compătimească sau să îți zâmbească în față. Această minciună te va face să te simți și mai neajutorat.

9. Nu lua decizii atunci când ești plin de emoții. De cele mai multe ori, factorii care declanșează emoțiile sunt iritațiile, oboseala și boala. Și să-ți construiești un viitor bazat pe emoții, este absolut greșit. Sentimentele nu trebuie să fie puse înaintea acțiunilor. Doar acțiunile tale îți pot oferi emoții. Atât.

10. Nu dispera. Nu îți pierde cumpătul din cauza a două-trei momente neplăcute. Nu te epuiza din cauza negativismului. Omul care se gândește doar la rău, rău primește. Pesimistul se gândește doar la eșecuri, văzând doar negativul în jur. Gândește pozitiv, acceptă toate greutățile și eșecurile cu zâmbet. Învață din greșeli și cu sigutanță viața te va premis.

11. Nu trăi în trecut. Gândurile despre trecut, despre supărări și ratări, nu îți vor permite să te devolți, oprindu-ți astfel viața. Întorcându-te în trecut, te impui să simți din nou acele momente negative din viața ta, chinuindu-te și obosindu-te. Nu te învinui pentru greșelile pe care le-ai făcut în trecut. Acum înțelegi că ceea ce a fost odată nu se va mai repeta. Trăiește cu ziua de mâine. Gândește-te la viitor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu