8 august 2015

Vacuitatea este esența realității. Video - Interviu realizat de Matei Georgescu cu Vincent Keisen Vuillemin si Andrei Dorobanțu


"În fiecare moment al istoriei umanității ne-a urmărit o întrebare. Marea întrebare, total abstractă dar profundă este: 'De ce există ceva când ar putea să nu existe nimic?'" - Mario Sergio Cortella - începutul filmului "Sinele Suprem"
Am auzit pentru prima data de principiul vacuitatii in cartea „Slefuitorul de diamante(The Diamond Cutter) – Invatatura budista despre succesul in afaceri si in viata” scrisa de Geshe Michael Roach. Aveam sa aflu ca acest principiu este unul dintre cele mai prețioase învățături din tot sistemul invataturilor ZEN! Daca ințelegi corect acest principiu, îți poți schimba radical în bine viața și afacerea ta.


Am găsit de ceva vreme pe blogul Adinei Amironesei, un interviu pe care îl consider prețios deoarece conține numeroase paralele între definirea câmpului Higgs unde există toate lucrurile în mod potențial (latent) și ceea ce în unele tradiții numesc "vacuitate" - care are aceleași caracteristici. 

Interviul este realizat de domnul Matei Georgescu cu doi invitați remarcabili: Vincent Keisen Vuillemin - maestru zen și director al Departamentului de Inginerie al Laboratorului European pentru Fizica Particulelor Elementare din Geneva (CERN) și Andrei Dorobanțu - fizician de renume internațional, profesor invitat la Institutul de Fizica din Trieste și Jülich, secretar al Euroscience România, autor si producatorul show-lui "Pașaport pentru știință" de la Radio București. 

Ce poate fi mai frumos decât momentele în care știința confirmă ceea ce spun tradițiile? 

Desigur, nu ascund faptul că simpatia mea pentru cei doi fizicieni pe care îi veți urmări în interviul mai jos provine nu doar din informațiile pe care aceștia le prezintă (cu care rezonez) ci și din pasiunea mea comună cu a acestora pentru fizică și spiritualitate. Este un interviu care merită cu adevărat toată atenția dacă dorim să înțelegem esența realității și liantul interconectării noastre ca "particule" ale omenirii și a fiecărui om cu tot ceea ce există. 
Vizionare plăcută!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Primeste articolele noi introducand adresa de E-mail!

FREE TRAINING WITH TONY ROBBINS & DEAN GRAZIOSI

Motivatie pentru SUCCES!