21 august 2010

Despre succes si calea spre succes (III)

   
           AUTOSUGESTIA,
                        dupa, Anca Brandusa Dimitrievici, Infoenergetician
               "Orice obstacol poarta samanta unui beneficiu mai important decat necazul aparent !"
     Prin viata trebuie sa trecem increzatori, optimisti si cu mult curaj. Toti suntem programati sa reusim, doar ca avem nevoie sa intelegem si sa avem incredere in puterile noastre. Poate la prima vedere nu stim de unde sa ne incarcam cu aceste puteri, numai ca ele sunt in noi si trebuie doar accesate.
     In acelasi mod in care constienta (constientul sau activitatea constienta) normala isi are lacasul in suflet si este activata in corp de creierul mare, tot asa si subconstientul este parte din suflet, fiind situat la nivelul corpului fizic in creierul mic (cerebel), in partea posterioara a capului.
     La orice individ normal, sfera subconstientului este intacta, adica el este capabil in orice moment sa-si foloseasca capacitatile constiente.
     Nu exista putere in univers sau om care sa nu varieze intre polii opusi. De aici putem considera subconstientul ca pe ceva opus constientului, gandirii constiente. Ceea ce apare in constientul nostru ca memorie, intelect, vointa, emotii, este reflectat in subconstient intr-o maniera opusa. Practic, putem compara subconstientul ca adversarul nostru, in el gasindu-se toate impulsurile, dorintele, slabiciunile etc.
     Eliminarea brusca a subconstientului este cheia practica a autosugestiei. Daca eliminam conceptul de spatiu si timp din subconstient, in timp ce-l impregnam cu o dorinta, doar polul pozitiv din subconstient ne va influenta.
     Incepe prin a pune  ce doresti intr-o propozitie simpla si clara, la timpul prezent si imperativ. De exemplu : "Ma simt din ce in ce mai bine in fiecare zi" sau "Nu imi place sa fumez/beau" sau "Sunt sanatos, multumit si fericit". Apoi, chiar inainte de a adormi,  in pat, repeta fraza incet si rar in minte; continua astfel pana cand, in sfarsit, vei adormi cu dorinta inca in minte. Trebuie sa incerci sa-ti transferi dorinta in somn.  Principalul aspect este acela de a-ti imagina dorinta ca si cum s-a realizat deja si a devenit realitate.
     Daca adormi in timp ce rostesti formula, scopul va fi atins. Daca te trezesti noaptea, poti repeta exercitiul, iar succesul vine si mai repede.
     Capacitatea de a folosi principiul autosugestiei va depinde, in enorma masura, de dibacia pe care o vei dovedi in a concentra o anume dorinta pana cand ea devine o obsesie arzatoare.
     Sceptimismul in legatura cu orice idee noua caracterizeaza toate fiintele umane. Multi filozofi au afirmat ca oamenii isi stapanesc propriul destin pamantesc, dar multi dintre ei nu sunt capabili sa inteleaga de ce il stapanesc. Omul isi poate deveni propriul stapan si poate controla mediul inconjurator, caci detine puterea de a-si influenta propriul subconstient.
     Concretizarea transformarii dorintei in succes implica folosirea autosugestiei ca un agent prin care subconstientul poate fi atins si influentat.

Un comentariu:

  1. TE FELICIT PT. ACEST SUBIECT SI MAI ALES CA AI PUNCTAT FORTE BINE,..MENTORUL MEU IN AUTOSUGESTIE ESTE EMIL COUE,..FELICITARI

    RăspundețiȘtergere