20 iulie 2012

11 Temeri Ce pot Fi Identificate Prin Metoda Grafolologica(Analiza Scrisului De Mana) - video

“Change Your Handwriting, Change Your Life " - Schimba-ti Scrisul De Mana Pentru A-ti schimba Viata


Citeam un articol in dimineata aceasta despre cum refuzam sa facem multe lucruri, care de altfel ne-ar place sa le facem, dar nu le facem de ....FRICA!
Apropo, stiati ca frica este o paralizie a sufletului si ca tot frica poate produce paralizia intregului corp?

Frica este acea care impiedica oamenii sa ia masuri pentru a ...actiona in directia dorintelor care le-ar putea tranforma viata. Mi-am amintit de o inregistrare video din 2010 facuta cu ocazia Conferintei de Grafologie din Las Vegas, in care Bart Baggett (Handwriting Wizard) oferea o prezentare ampla a 11 Temeri majore in comportamentul uman si modul in care schimbarea scrierii de mână paote conduce la modificarea registrului de lucru de si de viaţă atat pentru adulţi cat şi la copii!


Ce mai aflam de la Bart Baggett autorul  best seller-ului "Succes Secrets of the Rich & Happy", este ca avand un instrument pentru a-ti invinge frica este ca si cum ai avea o bagheta magica la tine in orice moment.  Puterea de a-ti schimba viaţa este literalmente în mâinile tale şi atunci când spun în mâinile tale vreau să spun în modul cum scrii de mana. Iar acest lucru se poate realiza prin intermediul unei dintre cele mai noi metode de terapie numita, grafo-terapie.
Aparuta in urma descoperirilor facute de grafologie, care a demonstrat ca scrisul de mana al unei persoane dezvaluie cu fidelitate trasaturile personalitatii sale, grafoterapia face un pas mai departe, sustinand ca prin modificarea scrisului se poate transforma personalitatea si comportamentul persoanei in cauza. Se trece astfel
de la diagnostic la terapeutica.

Acest post va este oferit si prin sprijinul:
librarie.netcea mai mare librarie romaneasca pe Internet



Grafoterapia nu priveste atat scrisul in sine, cat mai degraba desenarea anumitor forme fundamentale (bucle, bastonase, etc.) Terapia vizeaza relaxarea gesturilor, a respiratiei, perceptiei si senzatiilor, intr-un mod pe cat posibil placut si amuzant pentru copii. In continuare, acestia invata cum sa adopte o pozitie corporala corecta in timpul scrisului. Pe scurt, se iau toate masurile necesare pentru destinderea copiilor, astfel incat sa scrie cu placere.
Obiectivul acestui nou tip de terapie nu este acela de a modifica scrisul, ci de a-l utiliza pentru o mai buna cunoastere a sinelui si pentru indepartarea obstacolelor ce pot impiedica dezvoltarea personalitatii.

Teoria pe care se sprijina grafoterapia utilizeaza descoperirile legate de emisferele dreapta si stanga ale creierului. Desi limbajul este controlat de emisfera stanga (asociata cu rationalitatea), scrisul de mana este controlat de emisfera dreapta (asociata cu intuitia si irationalul) deoarece se apropie mai mult de desen, de creatia artistica, ceea ce implica reflexele corporale si psihice inconstiente. Prin urmare, prin intermediul scrisului de mana, se poate intra in contact cu acea parte a psihicului care tine de obicei de inconstient.
Ceea ce este numit uneori stima de sine scazuta este o teama de a nu esua sau a gresi. Frica de a fi priviti ca niste ratati este, de asemenea, o consecinta a lipsei stimei de sine.  

Astfel, analiza si observarea propriului scris permit, printre altele, descoperirea unor aspecte necunoscute ale personalitatii precum si recuperarea unor amintiri. Prin transformarea modului de a scrie si cu ajutorul unor exercitii grafice, se poate, printr-un fel de retroactiune, actiona asupra psihicului, modificand unele atitudini si comportamente daunatoare. Exemplul clasic, si putin simplist, este efortul constient si deliberat de a pune bara pe litera T mai sus, ceea ce ar contribui la adoptarea unei atitudini mai increzatoare pentru a face fata problemelor zilnice.

Sper că vă bucuraţi de această scurtă lecţie video de 15 minute,  iar aici aveti o  listă pentru a va face lectura mai usoara cu cele 11 temeri mari identificate cu ajutorul analizei scrisului de mână.

  1.     Frica de succes
  2.     Teama de eşec
  3.     Frica de critica
  4.     Frica de a fi privit drept prost
  5.     Frica de a fi inteles greşit
  6.     Frica de ceea ce cred alţii
  7.     Frica de a pierde dragostea altcuiva
  8.     Teama de a face greşeli
  9.     Frica de a pierde controlul
  10.     Frica de incredere si de intimitate
  11.     Frica de a fi natural


Daca va intereseaza subiectul si daca doriti mai multe detalii accesati aici .

Acest post va este oferit si prin sprijinul:
librarie.netcea mai mare librarie romaneasca pe Internet

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu