30 septembrie 2012

Dor de ... 100 De Secrete Ale Succesului! “Credintele lui Kekich” (Kekich Credos)





David Kekich este un personaj renumit pentru faimoasele “Credinte ale lui Kekich” (Kekich Credo, cum sunt cunoscute), o colectie de 100 de sfaturi minunate pentru o viata mai buna si pentru un trai de succes. Tot David Kekich este Presedinte/CEO al Fundatiei Maximum Life, fundatie  care se concentrează pe cercetarea fenomenelor de imbatranire. În 1999, el si-a dat seama că   va veni o zi cand, inevitabil, stiinta va controla procesul de imbatranire al speciei umane si ca omenirea va fi capabila sa se bucure intr-o buna zi de o viata sanatoasa si indelungata datorita rezultatelor cercetarilor efectuate pentru studierea imbatranirii. El insusi sa aflat la un moment dat intr-o cursa contracronometru, confruntandu-se cu posibilitatea de a face parte din "ultima generatie suferinzilor de boli de inima, cancer, Alzheimer si alte boli legate de imbatranire". Solutia sa a fost sa sprijine sprijine cercetarea fenomenului de imbatranire prin fundatia Maximum Life. Dar sa ne intoarcem in urma cu citiva ani, mai precis in …

 … ziua de 7 iulie 1978, zi care a inceput ca o zi normala pentru  Dave Kekich.. A fost la antrenament la sala de gimnastica si parea ca nu are nici o grija de ce se intampla in lume.
In ziua urmatoare insa, avea sa se trezeasca holbandu-se in tavanul unui salon din spital, conectat la aparate si incapabil sa miste vreun muschi de la brate in jos. Intr-o fractiune de secunda, un exercitiu absurd de ridicare a greutatilor i-a afectat maduva spinarii, transformandu-l intr-un infirm.

In ciuda faptului ca era paralizat de la piept in jos, David a fost in stare sa atinga niveluri uluitoare de succes. Astfel, urmatoarele 15 luni, David si-a petrecut timpul intr-o adevarata odisee mondiala in cautarea unui tratament care nu exista! Inca! Iar urmatorii 19 ani David Kekich ii petrece colectand fonduri pentru cercetari in domeniul paraliziilor, avand un singur scop in minte: acela de a merge din nou!

Ulterior, David Kekich devine co-fondator al Exceptional Producers, Inc un lider pe piata asigurarilor de viață și de asemenea, co-fondator al unei  companii de servicii financiare naționale și organizare a capitalului de risc pentru finanțarea companiilor private de 11 ani (venture capital).

Astazi, David se concentrează pe cercetari ce vizeaza inversarea procesului de imbatranire, prin fundatia pe care o conduce Maximum Life fiind un inflacarat declarat "Pasionat de perspectiva duratei de viata nelimitate."

Unul dintre citate preferate lui David este:

“I don’t want to achieve immortality through my work. I want to achieve it through not dying.” - Woody Allen

Ce sunt Credintele lui Kekich, sau Kekich Credos, cum sunt cunoscute?

Ne raspunde chiar autorul intr-o declaratie din 2009:

Aproximativ cu 21 de ani in urma, reflectam la unele greseli pe care le-am facut in viata mea si la ce as putea face pentru a nu le mai repeta. Asa ca, am adunat toate lectiile pozitive pe care le-am invatat si toata intelepciunea oamenilor si a mentorilor pe care i-am intalnit. Rezultatul a fost un set de reguli de viata transformate in 100 de sfaturi. Le-am intitulat Credintele lui Kekich si le-am recitit cu regularitate . Un prieten care avea o copie a exemplarului meu, a publicat-o in news-letterul sau, si astfel acesta s-a raspandit, eu insumi devenind cunoscut drept  “The Credo Guy. “

In urmatoarele pagini sunt “Credintele lui Kekich”, care contin 100 de legi ale succesului, legi pe care bunul meu prieten Dave Kekich le-a scris si le-a compilat ca urmare a experientelor sale de viata. Ele sunt o lectura de nepretuit! Citirea si aplicarea lor zi de zi va va oferi o perspectiva, o
claritate si un efect pozitiv in fiecare aspect al vietii … de la afaceri la viata personala” – avea sa  afirme Joe Polish, presedinte Piranha Marketing, cel care la transformat pe David in "The Credo Guy

Pe site-ul askdavekekich.com puteți asculta un interviu  cu David Kekich, de peste 75 de minute realizat de Joe Polish  din care veti afla despre eforturile facute cu privire la  prelungirea duratei de viață și a longevitatii, precum și cele 100 de Credinte in rostirea autorului(in limba engleza).

Urmand linkul de mai jos, veti putea citi si downloada Kekich Credos, asa cum le-a scris David Kekich insusi, iar mai jos aveti sansa de a citi in premiera in limba romana, Credintele lui Kekich, in versiunea integrala, traducere facuta de Adrian Iacob!



1.  Oamenii vor face aproape orice pentru a ramane  in zona lor de confort. Daca vrei sa realizezi ceva, iesi din zona ta de confort. Straduieste-te sa-ti impui ordinea si disciplina, in viata ta! Disciplina inseamna de obicei, opusul la ceea ce simti ca trebuie sa faci. Cele mai usoare cai catre autodisciplina sunt: 1) sa-ti stabilesti  termene limita(deadlines); 2) sa descoperi si sa faci ceea ce stii sa faci cel mai bine, ceea ce este cel mai important pentru tine, si ceea ce iti face cea mai mare placere; 3) sa te concentrezi pe obiceiuri, prin inlocuirea obiceiurilor rele cu obiceiuri bune si pe modul de gandire, aplicand modele pozitive de gandire.

2. Pretuieste timpul, resursa cea mai valoroasa! Nu mai poti recupera NICIODATA timpul pierdut! Este cea mai importanta variabila si singura limitare in toate realizarile pentru orice individ productiv. Sa pierzi timpul inseamna sa-ti irosesti viata. Cea mai importanta alegere pe care o poti face in viata este: cum sa-ti folosesti eficient timpul!

3. Chibzuieste cu mare atentie inainte de a face orice oferta, angajamente sau promisiuni, indiferent cat ar parea de banale. Acestea includ, de asemenea si raspunsuri.

4. Adevaratele regrete vin din lucrurile nefacute foarte bine. Orice altceva ti-a scapat de sub control. Esti apreciat doar prin rezultatele pe care le obtii. Fugi de scuze si “am incercat”, dar si de rezultate obtinute din eforturi facute cu sufletul indoit. Fa mai mult decat se asteapta de la tine. Viata e usoara cand o traiesti din greu, si e grea cand o traiesti fara batai de cap.

5. Arata-ti recunostinta intotdeauna cand ai castiguri financiare, atunci cand este posibil.

6. Munceste si sporeste-ti bogatiile si veniturile. Reinveste profitul pentru conservarea si cresterea bogatiei. Cauta sa castigi mai mult decat consumi si economiseste minim 20% din toate veniturile. Plateste-te pe tine PRIMUL!

7. Esti de success atunci cand iti place CINE ESTI si CE ESTI! Succesul include realizarile … in timp a alegerilor si activitatilor proprii. Aceasta inseamna sa te bucuri de relatiile intime si sa iubesti ceea ce faci.

8. Invata de la giganti!

9. Un pic de precautie evita marile regrete. Spera pentru ce e mai bun si pregateste-te pentru ce e mai rau. Fii in permanenta asigurat fizic si material si controleaza-ti emotiile. Asigurarea nu e de vanzare, atunci cand nu ai nevoie de ea.

10. Afla nevoile celeilalte parti, ofera cat mai putine informatii posibil, nu iti subestima pozitia, si nu arata niciodata slabiciune atunci cand negociezi.

11. Niciodata nu intra si nu investi intr-o afacere fara un plan bine gandit si scris, solid si bine  documentat. Executa planul cu pasiune si precizie. Planifica-ti si gestioneaza-ti viata in acelasi fel.

12. Succesul vine rapid la cei care isi dezvolta mari puteri de concentrare intensa. Prima regula este sa te implici punandu-ti intrebari concentrate.

13. Protejeaza-ti spatele. Ceea ce ai in spate va avea grija de tine. Elimina pierderile minore – si ruleaza-ti profitul. Aceasta necesita o disciplina extraordinara.

14. Scopul principal al oricarei afaceri este acela de a castiga si pastra clientii. Marketingul si inovarea produc rezultate. Toate celelalte functii ale unei afaceri necesita costuri. Prospectarea si cresterea medie a valorii precum si frecventa vanzarilor sunt piatra de temelie a marketingului si a afacerii.

15.  In cazul in care nu esti proprietar, nu va functiona. Plateste numai performanta. Interesul pentru proprietate este unul dintre cele mai puternice forte cunoscute  vreodata. Cu cat vei reinvesti  sau vei recompensa, cu atat vei primi mai mult.

16. Competenta incepe cu garantia muncii tale.

17.  Viata opereaza in reactie  inversa entropiei. Prin urmare, universul este ostil vietii. Progresul este un efort continuu  care presupune inotul impotriva curentului.

18. Descopera ce functioneaza si fa mai mult in acea directie. Concentreaza-te mai intai pe a face lucrurile corect, iar apoi rezerva-ti dreptul de a trece la detalii. Cateva schimbari de baza pot produce rezultate si pot creste veniturile.

19. Foloseste in mod inteligent parghii la locul de munca, in administrarea banilor, a timpului dar si a oamenilor (capacitatea de a generaliza este cheia parghiilor intelectuale). Pentru a maximiza profitul, multiplica. Veniturile potentiale vin mai degraba din structuri geometrice decat din cele liniare.

20. Rationalizarile sunt in general usoare evaziuni ale realitatii si sunt folosite ca scuze pentru comportamente aberante, greseli si/sau lene.

21.Fixeaza-ti intotdeauna obiective inalte si clare si vizualizeaza-le intens. Presupune ca daca  nu vei atinge obiectivul propus, literalmente vei muri! Acest mod de a forta concentrarea pe “pistolul-de-la-cap”, determina o mentalitate de supravietuire. Indiferent de cat de des este utilizat, stimuleaza gandirea si te forteaza sa utilizezi timpul in mod eficient… deschizand calea unor  modalitati si idei noi de rezolvare a lucrurilor.

22. Valoarea oricarui serviciu pe care il ai de oferit se diminueaza rapid odata ce este furnizat. Protejeata-ti planul de compensare inainte de a face oferta.

23. Eforturi incalculabile si greutati nenumarate au trebuit infruntate de generatiile anterioare pentru valoarea si fericirea de care ne bucuram astazi. Tu esti o capodopera  de arta si ar trebui sa simti si sa apreciezi aceasta cale parcursa, pana ai devenit ceea ce esti. Aspira la crearea si realizarea unei clipe care sa creeze un impuls de mare valoare celor care se vor afla prin preajma ta.

24. Entuziasmul acopera multe deficiente – si va naste dorinta si altora sa se asocieze cu tine.

25. Munca pentru altcineva (ca angajat) iti ofera putine sanse sa te imbogatesti. Detinand propria afacere, tot ce ai de facut este sa devii cel mai bun si devii prosper.

26.  Hraneste-ti corpul in mod regulat cu o alimentatie adecvata, exercitii fizice, somn si recreere folosind tehnici de relaxare.

27. Alegerea intre a exercita un efort intens sau a apela in mod camuflat la lene, este alegerea  care determina caracterul, competenta si viitorul tau. Aceasta critica alegere trebuie facuta in mod continuu – de-a lungul intregii vieti. Cel mai semnificativ mod de a-ti trai viata este sa ajungi la potentialul maxim.

28. Pastreaza-ti mintea activa si continua sa te dezvolti intelectual. Poti sa te dezvolti sau sa regresezi. Nimic nu sta pe loc.

29. Cele mai multe realizari ( ca si rezolvari ale problemelor) sunt construite pe o comunicare persuasiva clara. Aceasta include cunoasterea intregului concept definit prin ascultare atenta, analiza tonalitatii vocii, intrebari concentrate si analiza feedback-ului. Devin-o un expert in comunicare.

30. Puterea vine din debarasarea de false aparente si privirea lucrurilor asa cum sunt in realitate. Identifica si inlocuieste “autoritatile” externe, cu competente interne. Preia controlul deplin si fii responsabil pentru actiunile mintii tale constiente si pentru fiecare aspect al vietii tale. Fiind incompetent sau dependent in orice latura a vietii sau in afaceri esti deschis la superficialitate, manipulare si irationalitate.

31. Daca nu duci o lupta constienta pentru a fi onest in situatii dificile, probabil, nu esti sincer. Caracterele nu sunt, intr-adevar testate pana cand lucrurile nu merg bine sau, pana cand miza nu este mare.

32. Nu face compromisuri, daca ai dreptate. Tine-te pe pozitie, nu arata nici o teama, cere ceea ce vrei, si opozitia va fi de obicei, de acord.

33. Daca situatia este neclara, abordeaz-o direct. Mentine o perspectiva pe termen lung, cu toate eforturile. Traieste ca si cum nu ti-ar mai fi ramas prea mult timp… dar planifica ca si cum ai trai secole.

34. Investeste numai dupa ce ai cantarit bine si intelept. Nu te lasa impins de la spate. Ia decizii importante cu grija; ia in consideratie sentimentele viscerale … apoi actioneaza.

35. Stresul ucide! Nu conteaza cat de dureros este pe termen scurt, elimina toate  mediile, persoanele si situatiile cronice de stres din viata ta.

36. Pastreaza ratiunea la nivel minim. Bazeaza-te mai mult pe inteligenta, spirit si talent … si mai putin pe bani.

37. Afacerile reprezinta o evolutie graduala a constiintei și moralitatii. Esenta afacerilor este reprezentata de: onestitate, efort, responsabilitate, integrare, creativitate, planificare pe termen lung, intensitate, eficacitate, disciplina, gandire si control. Afacerile inseamna viata, la toate nivelurile si in toate timpurile.

38. Cea mai mare satisfactie vine din lucrurile pe care le-ai castigat singur. Orice titlu primit cu titlu gratuit, este rareori pretuit. Nu poti obtine ceva de la/pentru nimic. Pretul este prea mare!

39. Prin aderarea cu sinceritate la o filozofie puternica, vei deveni independent si vei putea mentine in mod nevinovat controlul asupra vietii tale. Fara o filozofie de viata, viata ta va lua-o razna in cele din urma.

40. Nici un vis nu este prea mare! Este nevoie de aceeasi cantitate de energie pentru a gestiona afaceri si proiecte mici, cata necesita cele mari…doar ca afacerile mari aduc dupa ele recompense proportionale.

41. Nu exista lucruri gen “o mica pierdere” sau “ un pic de lipsa de onestitate”.

42. Condu prin exemplu!

43. Asuma-ti intreaga responsabilitate pentru actiunile tale sau pentru lipsa de inactiune. Cel care greseste trebuie sa plateasca. Acesta este un concept usor de inteles de la inceput si pana la sfarsit.

44. O ora de lucru din greu, precisa si disciplinata, integrata cu o gandire eficienta poate valora cat o luna de munca grea.  Gandirea este esentiala, dar si cel mai dificil lucru de facut atat in afaceri cat si in viata. Cei care construiesc imperii petrec ora dupa ora gandind … in timp ce altii petrec. Daca nu sunteti constienti de necesitatea depunerii efortului de exercitare a unui mod de gandire integrata … daca nu actionati dincolo de sentimente si nu va depasiti rezistenta la necesitate, atunci veti deveni lenesi, veti lua decizii gresite si nu va veti mai controla viata pe termen lung.

45. Viseaza, inoveaza si ataca concurenta, apoi vizualizeaza-te ca fiind castigator inainte de a intra intr-o afacere sau intr-o situatie concurentiala. Mentine o atitudine de luptator pe viata si pe moarte atunci cand afacerea se apropie de faliment.

46. Primele impresii sunt impresii de durata. Pune tot ce ai mai bun in prima impresie. Oamenii te vor trata asa cum ii vei invata tu sa te trateze. O cheie de succes este sa te pozitionezi in topul prioritatilor din agenda acestora.

47. Cel mai bun lucru, nu este, de obicei un lucru usor de facut. Iti poti sacrifica popularitatea pentru corectitudine, dar iti vei pierde stima de sine pentru incorectitudine. Nu-ti fie teama sa spui “NU”!

48. Daca cineva te minte odata, acela te va minti de o mie de ori. Minciuna este pentru lasi si pentru hoti.

49. Respecta cu strictete si in totalitate proprietatea altora!

50. Obtinerea rezultatelor este mult mai importanta decat dovedirea faptului ca ai dreptate. Pentru a obtine  ceea ce iti doresti, incearca sa intelegi nevoile, dorintele, punctele de vedere si referintele altora. Atunci determina ceea ce este cinstit, corect, eficient si rational … si actioneaza in consecinta.

51. Succesul pe termen lung este construit pe credibilitate si pe stabilirea unor relatii de durata cu oameni iubitori de calitate, bazate pe incredere reciproc castigata. Taie toate legaturile cu oamenii necinstiti, negativi sau lenesi, si asociaza-te cu oameni care iti impartasesc valorile. Te vei identifica cu cei cu care te asociezi.

52. Nu fi preocupat de lucrurile asupra carora nu ai control, si nu interpreta aceste lucruri la modul personal.

53. Petrece mai mult timp lucrand “la afacerea ta” decat “in afacerea ta”.

54. Nu intra intr-o relatie de  afaceri cu cineva necunoscut fara a obtine referinte datate cu cel putin 10 ani inainte. Daca acesta sau aceasta nu are relatii bune si de durata, stai deoparte. Verifica toate prezentarile pe care le poti obtine, facute de toata lumea.

55. Bucura-te de viata! Trateaz-o ca pe o aventura. Ingrijeste-te cu pasiune de rezultate, dar urmareste-le in perspectiva. Lucrurile sunt la fel de sumbre ca atunci cand gandesti despre ele ca sunt nereusite - sau la fel de bune ca atunci cand  gandesti ca sunt bune. Fii calm! Vei trai mai mult.

56. Identifica cu exactitate ceea ce vrei. Acest lucru iti poate lua o gramada de timp. Apoi nu lasa sa-ti stea nimic in cale pana nu-l obtii!

57. Ai posibilitatea sa obtii orice loc de munca prin simpla combinare a fortei vointei cu integritatea lipsita de compromisuri si competenta. Cheia este un leadership puternic.

58. Tu esti singur responsabil exact pentru CINE, CE si UNDE ESTI in viata. Acest lucru va fi la fel de adevarat si anul viitor. Situatiile nu sunt importante. Cum reactionezi tu, este important! Trebuie sa te raportezi la situatia data.

59. Fundatia unei realizari tine de o dorinta intensa. Cele mai mari realizari din lume au ridicat cele mai inalte niveluri de nemultumire.  Acelea cu niveluri joase sunt destinate esecului. Cel mai bun mod de a construi “dorinta” este  aceea de a face alegeri ferme pentru viitor.  

60. Integreaza fiecare aspect al vietii tale (corp, minte, spirit, relatii, afaceri). Integrarea inseamna intelegerea si digerarea unui proces … care pare sa fie aparent, lipsit de orice sens. Este un semn de geniu inventiv.

61. Niciodata sa nu inseli atunci cand incerci sa obtii un castig personal. Rezultatele altora care umbla cu inselatorii duce la pierderea respectului de Sine.

62. Daca scopul tau in viata este securitatea , vei fi un ratat. Securitatea este cea mai joasa forma de fericire.

63. Nu intra niciodata intr-o afacere fara beneficii de toate partile. Dar nici un parteneriat nu va fi mereu de 50/50. Vor fi in totdeauna inechitati.

64. Examineaza-ti elementele de baza ale profesiei, cel putin odata pe an.

65. Amaraciunea, si gelozia si furia iti imputernicesc dusmanii si te inrobesc pe tine. Rezultatul gandirii negative conduce la distrugerea proprietatii. Acestea sunt ganduri anti-proprietate, prin urmare anti-capitaliste, anti-viata. De asemeni iti subrezeste sanatatea. Iarta, invata-ti lectia si mergi mai departe traindu-ti viata.

66. Majoritatea oamenilor isi petrec 90% din timp nefacand lucrurile la care se pricep cel mai bine si care nu le face prea mare placere – si doar 10% din timp, facand ce le place si la ce se pricep cel mai bine. Geniile delega 90% din activitati… si petrec restul timpului facand ce le place cel mai mult.

67. Inalta stima de Sine vine din realizari si productivitate morala.

68. Exista un numar infinit de noi oportunitati. Nu trebuie decat sa le cauti, sa le recunosti, sa vezi daca ti se potrivesc si sa profiti de ele.

69. Nu exista nici un lucru mai bun, decat o IDEE care este pusa in practica si dezvoltata.

70. Pentru profituri maxime, identifica si promoveaza nevoi, cerinte si trenduri universale ale pietei. Crearea dorintelor, satisfacerea cerintelor si nevoilor si rezolvarea problemelor cu creatii inovatoare, sunt esenta profiturilor tuturor generatiilor.

71. Pentru a maximiza oportunitatile cauta sa le intelegi. Solutiile pe care le vei gasi sunt surprinzator de simple iar competitia este extrem de scazuta.

72. Ai in permanenta optiuni. Optiunile sunt o sursa importanta de energie. Energia vine de asemeni si din renuntarea la “aparente” si observand lucrurile asa cum sunt in realitate.

73. Nu exista o rata de succes mai mare decat pregatirea superioara. Geniile sunt de obicei, intr-o invatare continua.

74. Răbdarea este un lucru profitabil. Realizarile vin din  suma eforturilor mici si consistente, repetate de zi cu zi.

75. Perseverenta este o cale sigură catre succes insotita de  activităti de calitate. Niciodată, niciodată, dar niciodata sa nu renunti!

76. „Voi face asta” este singura atitudine care functioneaza. „Voi incerca” sau „Ma mai gandesc” nu functioneaza. 

77. Intotdeauna cauta sa obtii cat mai mult dintr-o „placinta” decat sa te multumesti doar cu o felie.

78. Recompensele vin rareori fara riscuri, asa ca, calculeaza cu mare grija riscurile. Asigurate ca sansele sunt de partea ta.

79. „Cum” intri intr-o afacere (cu integritate) este mult mai important decat „cu ce”.   

80. Fii explicit si clar din punct de vedere semantic in toate intelegerile, comunicatele si relatiile. Rezuma si noteaza ideile importante ale discutiei  ... si asigurate ca sunt agreate de toate partile. Pune-ti intelegerile in scris evitand neintelegerile. Memoria poate sa slabeasca, iar moartea este inevitabila (din pacate!).

81. Cel mai bun mod de a incepe este ... sa incepi! Viata recompenseaza actiunile ... nu reactiile. Nu astepta in van. Ataca viata frontal. Nu iti planifica moartea sau nu-ti cere pernisiunea... dar actioneaza acum ... si scuza-te mai tarziu.

82.  Fii curios in legatura cu orice si intreaba. Nu crede ca e adevarat sau corect doar pentru ca este conventional. Foloseste-ti imaginatia in fiecare afacere pe care o faci si cauta oportunitati neconventionale  in fiecare greseala, criza sau problema. Fii dispus si flexibil, pregatit pentru a tranforma fiecare atu intr-un avantaj.

83. Distreaza-te! Singura cheie catre o viata de succes este sa gasesti lucrurile care-ti plac – unul dintre acele lucruri care te „excita” cel mai mult.

84. Nimeni nu imbatraneste din cauza surprizelor.

85. Cand trebuie sa produci produse alimentare, sa nu te gandesti ca oamenii chiar mor de foame.

86. Vei obtine ceea ce astepti, nu ceea ce iti doresti. Umple-ti mintea cu asteptari pozitive. Cere tot ce-i mai bun. Atitudinea si dorinta vor contribui in proportie de 90%    la realizarile tale. Oricine poate invata legile fizicii.

87. Cea mai sigura modalitate de a dezvolta o afacere este sa-ti stabilesti ca obiectiv final „servirea” altora. Cheia succesului este sa aduci valoare in viata altora.

88. Sursa fericirii pe termen lung nu vine niciodata „din afara” prin consum ci din interior prin crearea de valoare. A produce mai mult decat consumi, sa devina singura justificare a existentei tale.

89. Problemele nerezolvate nu vor disparea, dimpotriva, se pot inrautati. Anticipeaza si evita problemele – sau ataca-le frontal inca de la inceput. Depaseste teama de a le confrunta.

90. Cauta un motiv sa razi(zambesti) de cate ori ai ocazia, mai ales atunci cand ai cel mai putin chef.

91. Cand cineva face un „mare caz” din cinstea si realizarile sale, el este probabil, un ratat si un mincinos.

92. Ingrijeste-te cu drag si apreciaza fiecare ban de care dispui, si pe care l-ai castigat.

93. Cea mai buna investitie pe care o poti face vreodata este sa-ti dezvolti constant cunostintele. Investeste in tine! Treizeci de minute de studiu zilnic vor face din tine un expert in orice domeniu – dar numai daca si aplici, ceea ce inveti! Studiul individual nu substituie experienta. Educatia, este intotdeauna un proces dureros de lent.

94. Pentru fiecare actiune pe care o intreprinzi, puneti intrebarea: „Mi-ar fi rusine, daca acest lucru ar fi facut public?”. Este nevoie de mult efort pentru a construi o reputatie buna, dar un singur moment de prostie poate distruge totul.

95. Esti exact ceea ce gandesti si ceea ce crezi intreaga zi. Monitorizeaza-ti in mod constant gandurile.

96. Scepticismul este una din cheile gandirii rationale. Fii in general mai sceptici cu credintele tale. S-ar putea sa fie gresite dar... lucrurile se pot schimba.

97. Anxietatea este cauzata de obicei din lipsa de pregatire, organizare, planificare si actiune.

98. Prima regula de „ascutire” a mintii este sa fii un sensibil si atent observator. Nu fa presupuneri! Lucrurile care nu pot fi observate nu pot fi adevarate. Nu actiona niciodata „pe banuieli”( in temeiul unei credinte oarbe). Ori de cate ori un lucru suna prea frumos  ca sa fie adevarat, aproape intotdeauna ...este. Refuza sa fii influentat de emotii atunci cand te afli intr-un conflict de interese. Observatia este geneza tuturor cunostintelor si a progresului. – fiind primul si ultimul instrument al gandirii omului. - The Scientific Method. Progresul dar si toate celelate stiinte au la baza Metoda Stiintifica (desi majoritatea oamenilor nu constientizeaza ca o folosesc). Aceasta metoda presupune: 1)OBSERVATIA – colectarea informatiilor si organizarea rationala. Aici cei mai multi esueaza;
2) RATIONAREA INDUCTIVA. Formarea unei ipoteze – sau o generalizare a elementelor reale detinute cu adevarat;
3) EXTRAPOLAREA. Efectuarea unei proiectii sau predictii bazate pe ipoteze asupra lucrurilor care nu au fost in observate inca;
4)OBSERVATIE. Testeaza ipotezele emise pentru a vedea daca functioneaza.

99. Experienta este ceea ce ti se intampla. Este ceea ce faci cu ceea ce ti se intampla. Este nevoie de un om intelept pentru a invata din propriile greseli ... si de un geniu, ca sa invete si sa profite de greselile si experienta altora.

100. Scopul vietii este acela de a amana, a evita si eventual a pacali moartea!


Sunt recunoscator in mod deosebit:
Dr. Andrew J. Galambos
Dr. Wallace Ward
Frederick Mann
Dr. Craig C. McGraw
Daniel Sullivan
George S. Clason
Gary C. Halbert
Sir Isaac Newton
Michael Gerber
Winston Churchill
Napoleon Hill
Bobby Jones
Joe Paterno
Dr. Yul Brown
Patrick Malloy
Vince Lombardi
Thomas J. Peters
Harry Stottle

Anonimus( tuturor acelor minunati eroi insignifianti care m-au influentat intr-un fel sau altul, fie in mod constient, fie in mod inconstient, si ale caror nume nu le pot atasa din anumite motive particulare)

Feedback

Tu ce parere ai despre aceste adevarate lectii de viata? 
Mi-ar place sa aflu si parerea ta printr-un comentariu, mai jos!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu