30 ianuarie 2013

Dor de ... 7 expresii pe care le folosesc oamenii fericiti in fiecare zi!

  7 Afirmatii Pe Care Oamenii Fericiti Le Folosesc Zilnic, Si Asta Ii Fac Si Mai Fericiti! ... Si Care Le Poti Folosi Si Tu!

Nu mai este un secret pentru nimeni puterea gandirii pozitive, dar mai ales a cuvintelor rostite, nu trebuie uitat faptul ca si in Biblie se afirma ca ... "la inceput a fost cuvantul"!
Printre autorii care au studiat puterea cuvintelor si a gandirii pozitive se numara Napoleon Hill, Robert Stone, Dr.Robert Anthony, Dr.Masaro Emoto, Louise Hay, Norman Vincent Peale si multi, multi altii...

Parte din concluziile emise in cartile si studiile lor au fost centralizate in 7 expresii sau afirmatii pe care oamenii fericiti  le folosesc zilnic, facandu-i si mai entuziasti, si mai fericiti decat sunt! 
Partea buna este ca dupa cum veti vedea, aceste afirmatii sunt atat de banale si normale, incat veti spune ca ..."aaa, dar le stiam pe astea de cand am inceput sa vorbesc!". 
Daca veti raspunde asa, eu va voi raspunde: Ok! Atunci, daca nu reprezinta noutati, de ce nu le folosesti zilnic??? Ce te-a oprit? Ce te opreste? 

Acum, daca reusesti sa constientizezi ca porti mereu aceste ganduri si cuvinte oriunde si oricand, tot ce iti ramane de facut este sa le ... folosesti, de cat mai multe ori! Si vei vedea, vei simti cum fericirea nu v-a mai fi un musafir in casa inimii tale, ci un locatar permanent!
Iata ce iti recomand sa spui in fiecare zi, si de ce:

1) Astazi va fi o zi minunata!
Daca citind aceasta afirmatie acum iti vine sa zambesti, inseamna ca esti un om plin de viata! Posibilitatile pe care le avem fiecare sunt infinite, este adevarat. Gandeste-te la asta si lasa-te inspirat de tot ce te inconjoara! 
Orice lucru minunat incepe cu o alegere. Alege sa te bucuri privind la stele, sorbind razele
soarelui de dimineate, ascultand ciripitul pasarilor, fosnetul vantului sau chiar ropotul stropilor de ploaie pe acoperis. Bucura-te de imagini si de sunete caci viata este o explorare, invatare, impartasire si daruire! Alege sa faci aceste lucruri zilnic, si nu permite negativismului sa se furiseze in gandirea ta.

Forta gandirii pozitive 2) Caut mereu actiune!
Louise Hay a spus-o, dar si William James Sidis a afirmat odata ca "Actiunea nu poate aduce intotdeauna fericire, dar nici fericire fara actiune nu exista.'' Tot ceea ce faci este atat de maret pe cat esti si tu, si daca vrei sa cresti si sa te dezvolti trebuie sa muncesti din greu! Dar tot ceea ce trebuie sa retii este ca, munca grea este "grea'' numai atunci cand ti se pare tie ca e grea
Daca munca de zi cu zi devine neinteresanta, atunci asa este si viata ta si asa esti si tu, neinteresant. Singurul mod de a-ti face fiecare clipa din viata interesanta este sa iti propui sa fii entuziast si sa transmiti si altora entuziasm acasa, la servici sau oriunde mergi.

Aceasta este cheia! Sa gasesti ceva care sa insemne ceva pentru tine, care sa te pasioneze si care sa fie legat de munca si de obiectivele tale. In adancul inimilor noastre stim ca am putea face orice, daca pur si simplu am indrazni. Singurul lucru care ne impiedica este teama. Teama de esec, de a face o impresie proasta, de a-i incurca pe ceilalti, de a nu ne ridica la standardele altora sau ale noastre, de a claca, ori chiar teama de succes. Poti afla mai multe despre acest subiect citind cartea lui  Jack Candfield - Indrazneste sa castigi

INDRAZNESTE SA CASTIGI3) Voi mai incerca o data!
Uita un esec si fa loc unui alt rezultat. Daca incerci ceva pentru a-ti imbunatati performantele, pentru a scapa de kilogramele in plus, pentru a face o relatie sa mearga, pentru a face lumea un loc mai bun sau orice altceva, si incepi sa vezi rezultatele - este excelent, celebreaza si bucura-te, chiar daca nu stii inca rezultatul final! Incercarea este intotdeauna o realizare decat non-actiunea.

Daca lucrurile nu ies totusi asa cum ai fi sperat, tine capul sus si fii mandru ca ai incercat si ca ai dat tot ce aveai mai bun. Apoi, incearca din nou! Cu fiecare greseala vei invata ceva nou, si vei fi mai aproape de atingerea obiectivului propus. Nu exista esec daca nu mai incerci. Gaseste-ti intotdeauna curanjul de a continua pana ce ajungi la final.

4) Buna!
Viata este ca o compozitie corala cantat pe mai multe voci, in care si vocea ta isi are partitura ei. Aliniaza-te si canta-ti partitura cu bucurie si in completa armonie cu cei din jur si pentru cei din jur. Desi ceea ce spun pare prostesc, dar gandeste-te, fiecare a avut momente cand a simtit nevoia de a "canta" pentru altcineva. 
Intr-o buna zi vei privi zambind in urma la "armoniile" create pentru altii si vei simti regretul ca nu "ai dat" mai mult. 
Cum sa fii fericit - O abordare stiintifica pentru a obtine viata pe care ti-o doresti
5) Multumesc!
Recunostinta aduce maretie! Putem transforma ceea ce avem in mai mult decat suficient, sluja in bucurie, haosul in ordine, incertitudinea in claritate, si sa transformam astfel o zi haotica intr-o zi minunata si linistita.
Aprecierea prin exprimarea recunostintei prin cuvantul "Multumesc" este o abilitate care se cere exersata zilnic pentru a le multumi altor oameni, cu sinceritate si amabilitate, pentru ceea ce fac. Este un gest elementar de politete şi cred ca sta la baza celor mai multe dintre interactiunile pe care le avem  in familie si in societate. O abordare stiintifica pe aceasta tema si pentru a avea viata pe care ti-o doresti o face Sonja Lyubomirsky, psiholog specializat in cercetare si profesor de psihologie la Universitatea din California din SUA in "Cum sa fii fericit", o carte ce contine exercitii pentru practicarea optimismului si recunostintei, destinata momentelor cand ne imaginam cum va fi viitorul, precum si  instructiuni referitoare la modul in care putem savura mai bine placerile vietii.

6) Iarta-ma!
A gresi e ceva omenesc, cum bine spune proverbul latin, insa a-ti recunoaste vina si a-ti cere iertare e deseori, un lucru peste puterile noastre mai ales in relatile cu oamenii foarte apropiati, desi a-ti cere iertare este unul dintre gesturile cele mai nobile si inaltatoare pe care le poate face cineva; nu inseamna intotdeauna ca tu ai gresit si celalalt are dreptate. Inseamna ca tii la acea relatie, la acea persoana mai mult decat la orgoliul tau. 

"Important nu este ce au facut ceilalti din mine, ci ceea ce fac eu cu ceea ce au facut ceilalti din mine." obisnuia sa spuna scriitorul francez, Jean Paul Sartre.
PUTEREA MINTII. SCHIMBA-TI GANDIREA, SCHIMBA-TI VIATAUn  lucru esential insa, atunci cand spui "Iarta-ma!", este sa o faci la modul sincer, autentic. Scuzele autentice deschid tot timpul usi  posibilitatii de iertare si reconciliere. Fara acestea, greseala ramane ca o bariera si calitatea relatiei se diminueaza. Relatiile bune sunt intotdeauna marcate de o dorinta de a-ti cere scuze, de a ierta si de a te impaca. Iti recomand Puterea prezentului, de Echart Thole.
Este cunoscut faptul ca vor orice om vrea ca atunci cand ii ceri iertare sa fii sincer, dar oare cum poate fi determinata  acest lucru
Dovada sinceritatii difera de la persoana la persoana. Ceea ce o persoana considera a fi un lucru simplu nu coincide cu ceea ce crede altcineva, insa un simplu "Iarta-ma!" insotit de„Imi pare rau!“ poate cantari mult atat in relatiile cu strainii, cu membrii familiei, cu prietenii sau cu partenerii de afaceri.

6) Ma simt minunat!
Cum raspunzi la tragediile vietii depinde de felul cum ti-ai "ascutit" caracterul. Necazuri se intampla uneori dar nu trebuie te ascunzi de ele, sa le negi sau nici sa le acorzi mai multa atentie decat este necesar. Dac visul tau este undeva, in afara lumii tale actuale, nu sta ascuns, ci indrazneste si paraseste-ti zona de confort, caci nefacand-o vei avea parte doar de amaraciune si de stari de anxietate. Iar in cele din urma, amaraciunea si anxietatea vor roade din tine precum viermii si daunatorii.

Deci, atunci cand un necaz te loveste, indrazneste sa strigi in gura mare: Ma simt minunat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu