21 ianuarie 2013

Dor De O Lectie De Viata De La O Legenda - Arthur Ashe (video)

Arthur Ashe - O legenda a tenisului de camp si un model de inspiratie pentru lumea intreaga!

Pentru iubitorii tenisului de camp, numele lui Arthur Ashe nu este necunoscut. Arthur Ashe a fost primul afro-american de culoare care a castigat un eveniment de Grand Slam prin victoriile obtinute la U.S.Open, Australian Open si Wimbledon! A fost si ramane o legenda de inspiratie pentru multi atat, atat iubitori ai sportului alb cat si al suporterilor sau oamenilor in general. 
Deoarece, in Romania este mai putin cunoscut, m-am gandit sa va ofer astazi o scurta lectie de viata oferita de marele Arthur Ashe.
 "Nu m-as fi putut ierta niciodata, daca as fi ales sa traiesc fara un scop umanitar in viata, fara a incerca sa-i ajut pe cei saraci si nefericiti, fara a recunoaste ca cele mai pure si mai mari bucurii in viata vin odata cu incercarea de ai ajuta pe altii" - Arthur Ashe
Luptator pentru drepturile omului, a facut multe acte de caritate si s-a folosit de jucator numarul 1 (castigat in 1968 si 1975), pentru promovarea libertatii. I Remember Arthur Ashe: Memories of a True Tennis Pioneer and Champion of Social Causes by the People Who Knew Him
In 1988, a descoperit ca sufera de SIDA, al carui virus HIV la contactat se pare, in 1983 printr-o transfuzie de sange . Aceasta, a fost efectuata in urma unei  interventie chirurgicala pe cord. La aflarea vestii, zeci de scrisori de solidaritate din partea fanilor au inceput sa curga din toata lumea. In una dintre aceste scrisori, unul din fani il intreba pe Arhur: De ce te-a ales Dumnezeu tocmai pe tine, pentru aceasta boala blestemata?

Raspunsul lui Arhur a fost urmatorul: 
"In lume sunt in jur de 50 de milioane de copiii care invata sa joace tenis. Dintre acestia, doar 500.000 continua, si invata tenis intr-un mod profesionist. Dintre acestia, 50.000 vor ajunge sa joace in turnee. Apoi, 5.000 dintre acestia vor juca in turnee de Grand Slem. Vor fi 50 de jucatori care se vor inscrie si vor juca in turneul de la Wimbledon! Apoi, doar 4 vor ajunge in semi-finale. Dintre acestia, doar 2 vor juca finala. Cand am tinut in maini Trofeul nu l-am intrebat pe Dumnezeu: De ce?Asa ca nici astazi, cand sunt bolnav, nu il voi intreba: De ce, Doamne?"


    “I could never forgive myself if I elected to live without humane purpose, without trying to help the poor and unfortunate, without recognizing that the purest joy in life comes with trying to help others.” – Arthur Ashe
Urmariti, mai jos o Mini Biografie de 3,35 min, iar apoi...pentru iubitorii acestui sport o surpriza si o placuta revedere a Finalei din 1972  a U.S. Open, finala jucata intre Ilie Nastase si Arthur Ashe, castigata de ... cine credeti?

 
....pentru iubitorii acestui sport  un meci extraordinar, o SURPRIZA si o placuta revedere a Finalei din 1972  a U.S. Open, finala jucata intre Ilie Nastase si Arthur Ashe, castigata de cine credeti ?
Rezultat final: [3-6, 6-3, 6-7 (1-5), 6-4, 6-3] Pentru cine oare???  Daca ti-a placut ce-ai vazut, daca ti-a placut ce-ai citit, de crezi ca ceea ce ai aflat ar putea inspira, motiva sau pur si simplu surprinde si pe altcineva la modul cel mai placut, te rog sa-mi lasi un comentariu, sa-mi dai un Like si un Share!   Iti multumesc! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu