23 septembrie 2014

8 Lectii de Business de la Jordan Belfort - Lupul de pe Wall Street


Atat cartea, cat si filmul The Wolf of Wall Street (Lupul de pe Wall Street) contine multe fragmente de divertisment, unele mai decadente, altele mai nebunesti. Dar lasand la o parte desfraul si limbajul obscen, pentru cine vrea sa vada si partea buna a lucrurilor, se pot invata cateva lucruri chiar grozave din succesul lui Jordan Belfort si dezvoltarea ultra-rapida a companiei Stratton Oakmont.

Iata cateva observatii pe care facut legate de modul cum acest tanar om de afaceri motivat, a fost capabil sa-si construiasca un business si o echipa
de profesionisti din niste oameni obisnuiti, care sa devina, inainte de a se prabusi, una dintre cele mai invidiate companii de pe Wall Street.


LECTIA 1. Intotdeauna trebuie sa stii ce vrei!

Mai mult decat stabililirea obiectivelor, o privire in viitor asupra lucrurilor pe care le dorim cu adevarat, ne va ajuta mereu sa identificam calea prin care sa le atingem. 
Construieste-ti o viziune si stabileste-ti veniturile pe care vrei sa le castigi si orienteaza-ti deciziile in functie de acestea. Belfort nu a ajuns bogat "intamplator" sau din noroc si cu "un scop" anume. Acela de a deveni bogat!

LECTIA 2. Vinde-te pe tine insuti!

Belfort a actionat intotdeauna intr-un mod calculat, cunoscand foarte bine importanta de a se "vinde" pe el insusi. Imbracandu-se mereu in costume elegante si de lux, conducand doar masini foarte scumpe, poza mereu in fata oamenilor ca un om de succes. Si-a pus si echipa sa se imbrace si sa fie costumata in felul in care "ar dori sa fie perceputi de altii." 
Intelege cum te vad altii pe tine, decide cum vrei sa ii vezi tu pe ei, apoi, prezinta-te in modul cel mai corect.

LECTIA 3. Adjusteaza-ti si perfecteaza-ti o strategie, apoi aplic-o neintarziat

Compania lui Jordan, Stratton Oakmont, era specializata in pachete de actiuni care a inceput prin vanzarea de actiuni ieftine catre public. Era o nisa pe care Lupul a "adulmecat-o" si a exploatat-o extrem de profitabil. 
Stia ca oamenii bogati nu ar pune nici un moment la indoiala cuvantul unui broker de pe Wall Street. Si-a construit o strategie pentru piata pe care si-a pus-o ca target, si a opimizat-o pana a functionat perfect. 
Stabileste-ti in minte mereu un grup de clienti tinta dupa care sa-ti optimizezi strategia.

LECTIA 4. Instruieste-ti oamenii foarte bine. Fa din acestia niste profesionisti

Modelul de afaceri Stratton Oakmont a fost rodul mintii lui Jordan Belfort. dar pentru a-si pune in aplicare ideile avea nevoie de un numar insemnat de personal. A inceput cu oameni fara experienta si i-a instruit astfel incat acestia sa para ca niste agenti de bursa profesionisti si experimentati. Pornind in a explica lucrurile intr-un mod simplu si eficient gasea mereu calea de ai face pe oameni sa inteleaga ce asteptari avea de la ei. Se afla mai mai mereu in mijlocul lor si le oferea mereu scenarii "criminale" pe care acestia sa le foloseasca ca model. 
In loc de a face toate lucrurile de unul singur, alcatuieste-ti si instruieste-ti o echipa foarte bine, explica intr-un mod simplu ce asteptari ai, si fii mereu in mijlocul echipei. Si la bine si la rau!

 

LECTIA 5. Repeta, repeta, repeta... 

Nimanui nu ii ies lucrurile perfecte din prima. Chiar Belfort a ajuns sa-si falimenteze prima afacere inainte de a merge pe Wall Street. Insa acest faliment, nua fi putred de bogat.

LECTIA 6. Fii tenace!

Ca si vanzator, Belfort era cunoscut pentru incapatanarea sa de a nu se lasa pana nu incheia o vanzare sau i se inchedea usa in nas. Poti mentine mereu controlul conversatiilor folosind mereu intrebari care sa conduca spre luarea unei decizii.

LECTIA 7. Ofera mereu o solutie

Clientii lui Belfort erau mereu fericiti pana cand adevarul a iesit la iveala caci el cauta mereu o solutie si un raspuns pentru ei. Cum insusi Belfort explica: "La un moment dat, una din intrebarile pe care le pun mereu, este: Care este cea mai dureroasa problema pe care o ai acum?"
Afla mereu in ce mod ti-ai putea ajuta clientii iar acestia vor re-actiona in cosecinta.

LECTIA 8. Fa ca angajatii sa fie fericiti

Belfort organiza petreceri pentru angajati, adevarate dezmaturi, si le daruia discursuri inspirationale prin care ii incuraja si ii motiva. Isi sarbatorea victoriile cu echipa si ii facea partasi la succesul personal. Stia foarte bine ca un angajat fericit inseamna loialitate si succes continuu!

LECTIA 9. - BONUS - Crede in ceea ce "oferi" si ofera garantii!

Belfort oferea mereu clientilor sai "lucruri sigure" si garantia returnarii rapide a investitiilor. Trebuie avut mare grija la fiecare propozitie inainte de a fi rostita pentru a evita o gafa de proportii. Este bine sa iti faci bine temele, sa afli care este adevarata nevoie din spatele povestii inainte de a trage propriile concluzii sau a lua anumite decizii. 

In final, iti recomand sa nu judeci lucrurile dupa aparente si sa nu crezi tot ce spune lumea despre Jordan Belfort - Lupul de pe Wall Street, pana nu il cunosti si pana nu il intalnesti. In noiembrie, ar putea fi prima ta sansa, sau poate ultima, de a-l intalni LIVE pe Lupul de pe Wall Street - Jordan Belfort cel adevarat, nu diCaprio - si de a invata de la acesta, tehnicile si strategiile care i-au adus renumele, reunite in Straight Line Persuasion System (un sistem unic ce poate face din oricine il aplica, un vanzator de top si un maestru al persuasiunii). Click aici pentru a-ti rezerva unul dintre ultimele locuri ramase libere.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu