5 martie 2011

Dor de...NOROC!

Oamenii câteodată stăpânesc al lor destin; vina, Brutus, nu-i în astre că noi suntem sclavi, ci-n noi.
                                                     William Shakespeare în Julius Caesar
     Am auzit adesea oameni vorbind despre cat sunt de norocosi unii dintre prietenii lor( ca si cand ar dori sa sublinieze faptul ca ei insisi nu au noroc). Cred ca ceea ce se intampla cu adevarat este faptul ca cei nemultumiti nu muncesc destul de mult pentru a se pune in postura in care sa aiba noroc.
      Probabil ati auzit de proverbul "Norocul vine cand se intalneste cu pregatirea". Sunt total de acord cu aceasta afirmatie si cred ca daca doresti sa ai noroc, atunci trebuie sa te pregatesti pentru ceva maret!

      Dezvoltarea talentelor necesita munca, iar aceasta creeaza norocul. Daca ai aceasta atitudine pe drumul catre succes , este o buna ocazie sa te inscrii pe un curs al vietii plin de realizari.
     Au existat si exista multe discutii despre exteriorizarea frustarilor si a grijilor si despre faptul ca ar fi foarte sanatos sa scapi de ele. Pana la un punct, asa stau lucrurile, dar daca exagerezi, nu este bine.Am citit recent un articol in care se vorbea despre faptul ca a te plange fara a lua niciun fel de masura de indreptare a situatiei care te nemultumeste este un lucru daunator pentru bunastarea ta mintala si fizica. Odata cu aparitia blogurilor si a tuturor celorlalte modalitati de exprimare a opiniilor care au devenit disponibile tuturor, oamenii isi cheltuiesc prea mult timp palavragind pe teme negative. Se inregistreaza un dezechilibru, iar concentrarea negativa nu ajuta la imbunatatirea situatiei.
     Nu zabovi atat de mult asupra unei probleme din cauza careia te-ai extenuat inca inainte de a intrevedea o solutie. Pur si simplu nu are rost! Este nevoie de putere mintala si de energie pentru a gandi pozitiv si creativ si pentru a privi lucrurile intr-un mod creativ si pozitiv. A deveni negativist este calea usoara, pe care o aleg lenesii!
     Utilizati-va puterea creierului pentru a va concentra asupra gandirii pozitive si a gasirii solutiilor necesare si propria voastra stare mintala va va ajuta sa va creati propriul noroc. Shakespeare a spus aceste lucruri intr-un citat renumit din piesa Iulius Cezar: ": Vina nu este a stelelor ce ne guverneaza soarta, draga Brutus, ci a noastra"
     Mesajul este clar. Noi suntem cei care raspundem pentru faptele noastre. Noi suntem raspunzatori de propiul noroc. Ce gand reconfortant! In cartea "Never Give Up"( Nu renunta niciodata!), Donald J. Trump recomanda ca in cazul in care considerati ca responsabilitatea este o afacere buna, inseamna ca nu o vedeti asa cum este ea de fapt, o mare sansa de a te afirma.
     Sa presupunem ca aveti de infruntat o mare provocare. Va pot spune din capul locului ca nu sunteti singuri, ci ca exista foarte multi oameni in aceasta situatie. Ceea ce va va separa de multimea de nemultumiti va fi modul in care veti alege sa va priviti situatia. Daca aveti impresia ca o controlati veti sti exact ceea ce trebuie sa cautati atunci cand trebuie sa cereti ajutorul cuiva: trebuie sa va cautati pe voi insiva. Ati putea fi cea mai mare descoperire a dumneavoastra de pana acum in ceea ce priveste succesul, norocul, puterea si fericirea!"
     Cu asa un indemn, parca altfel iti vine sa-i dai norocului sansa de care are nevoie pentru a-si interpreta rolul in viata noastra. Asta deoarece nimeni nu poate face acest lucru pentru noi. De indata ce vom descoperi ca avem posibilitatea de a ne crea propriul noroc, vom gandi si vom privi lucrurile intr-un mod cu totul nou.
     Asa ca munciti din greu, distrati-va si mult succes. Si nu uita-ti vorba lui Trump: "Never Give Up"( Nu renunta niciodata!)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu