27 martie 2011

Cum ca-ti alegi prietenii, sau despre rolul anturajului prin analiza Legii Paretto!

     Rolul prietenilor in viata fiecaruia este un lucru deja demonstrat. Cum pot exercita prietenii o influenta benefica sau malefica vom vedea mai departe.

     Sunt oameni in preajma carora putem sa petrecem cateva minute, dar nu cateva ore. Cu altii putem petrece cateva ore, dar nu cateva zile. NU atunci cand in joc se afla visurile noastre, caci o influenta excesiva este o influenta negativa!

     In viata personala, cat si in lumea afacerilor, aproape 80% dintre oamanii cu care venim in contact sunt responsabili pentru 20% din rezultatele pe care le le obtinem. Bun, de asta mai auzit nu?-Legea Paretto. Dar haide-ti sa ne jucam un pic: am aflat de un raport invers, doar 20% dintre oamenii care ne inconjoara poarta responsabilitatea pentru procentul de 80% din totalul rezultatelor perfecte.

     Iata un fapt interesant: grupul procentului de 80%(care genereaza doar 20% dintre rezultatele bune) incearca sa ne capteze atentia 80% din timp, in vreme ce grupul de 20%(care genereaza 80% din rezultatele bune) se bucura doar de 20% din timpul nostru.




     Provocarea este evidenta.Trebuie sa ne impunem sa petrecem 80% din timp in compania grupului cu 20 de procente care ne poate ajuta sa obtinem 80% din rezultatele ideale si 20% din timp in compania grupului cu 80 de procente care genereaza doar 20% din rezultatele eficiente. Nu este o sarcina usoara. Adesea, cei din grupul de 80 de procente sunt adevarati maestri ai disimularii si inselarii, furandu-ne - daca nu suntem atenti 80% din timpul nostru pretios. Daca nu vom fi cu ochii in patru, acesti indivizi se vor comporta ca o camila lasata nesupravegheata, care patrunde - putin cate putin - in cortul stapanului, dandu-l in cele din urma afara.


     Cei ce cauta succesul si fericirea trebuie sa urmareasca cu foarte multa atentie modul de operare a grupului de 80%. Cei mai multi dintre acesti indivizi sunt oameni buni, dar ei cauta modalitati usoare de obtinere a succesului fara sa acorde importanta ratiunilor acestei cautari. Ei nu inteleg faptul ca ratiunile trebuie sa se situeze pe primul loc, si nu rezultatele cautarii. Nu sunt constienti de faptul ca - atunci cand mintea umana se axeaza asupra unei obsesii personale - nu mai are nevoie de un manual de instructiuni sau de ore de pregatire ca sa profite de oportunitatile ce i se vor ivi in cale.

     Astazi, cand oportunitatile abunda si se imbina cu provocarile, sunt oameni care vor sa stie pentru a putea vedea si oameni care cred ca vad, desi nu stiu nimic!

    ANOTIMPURILE VIETIIArticol adaptat dupa sfaturile si invataturile lui Jim Rohn, parintele literaturii motivationale

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu