13 martie 2011

Dor de ...Stimuli mentali - Buni nu Rai!

     Mintea omului reactioneaza la stimuli, prin care poate fi "conectata" la cote inalte de vibratie, cunoscute sub numele de entuziasm, imaginatie creatoare, dorinta intensa etc. Napoleon Hill, in cartea sa De la Idee la Bani, identifica 10 stimuli la care reactioneaza mintea cu cea mai mare usurinta. Acestia sunt, in ordinea descrisa de Napoleon Hill:
  1. Dorinta de manifestare sexuala.
  2. Dragostea.
  3. O dorinta arzatoare de faima, putere, castig material sau bani.
  4. Muzica.
  5. Prietenia intre fiinte de acelasi sex sau de sexe diferite.
  6. O alianta a Mintilor Superioare care se sprijina pe armonia instaurata intre doua sau mai multe persoane care se aliaza in scopul progresului spiritual sau material.
  7. Suferinta impartasita, asemanatoare cu cea incercata de persoanele persecutate.
  8. Autosugestia.
  9. Frica.
  10. Narcoticele si alcoolul.
     Dorinta de manifestare sexuala sta pe primul loc pe lista stimulilor care va "insufletesc" spiritul si va "grabesc" actiunea fizica. Opt dintre acesti stimuli sunt naturali si constructivi. Doi dintre ei sunt distructivi.


     Lista lui Napoleon Hill este mentionata aici in scopul de a va oferi posibilitatea de a intreprinde fiecare un studiu comparativ al surselor principale de stimulare mentala. Din acest studiu ar trebui sa reiasa cu usurinta faptul ca exista mari sanse ca emotia sexuala sa fie cea mai intensa si cea mai puternica dintre stimulii mentali!
     Napoleon Hill relateaza faptul ca un pretins intelept a spus ca geniul este persoana care "poarta parul lung, mananca alimente ciudate, locuieste singur si serveste drept tinta celor ce fac glume". O definitie mai corecta a geniului este "cel care a descoperit cum sa-si amplifice intensitatea gandului pana in stadiul in care va putea comunica liber cu sursele cunostintelor care nu sunt disponibile pe calea obisnuita a gandului".
     In definitiile de mai sus sensul de geniu face referire in special la oamenii de succes care constientizeaza, controleaza si dezvolta stimulii naturali si costructivi, si stapanesc si anihileaza cei doi stimuli distructivi.
     In viziunea ta care ar fi definitia geniului, sau a omului de succes?
     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu