16 iulie 2011

Dor de ... principii ale prosperitatii! - 1 -

 
     T. Harv Ecker este fondatorul si presedintele companiei Peak Potential Training, una dintre companiile cu servicii de dezvoltare personala avand cea mai rapida crestere in America de Nord. Stilul sau direct, debordand de energie si plin de umor, electrizeaza audienta. Astfel, la fel cum Donald Trump este recunoscut pentru celebrele expresii: Never Give Up!(Niciodata sa nu renunti!) si You're Fired!(Esti concediat!), Harv este cel care afirma: "Dati-mi 5 minute si...va pot prezice viitorul financiar pentru tot restul vietii!". Si chiar le...nimereste!
     Adevarul e ca oamenii sunt socati cand la inceputul conferintelor sale, unul dintre primele lucruri pe care le rosteste este: "Sa nu credeti nici un cuvant din ce va spun! De ce sugereaza asa ceva?
     Pentru ca nimeni nu poate vorbi decat despre propria experienta. Niciunul dintre conceptele impartasite nu este intrinsec adevarat sau fals, corect sau gresit. Pur si simplu ele reflecta rezultatele si realizarile uimitoare pe care acest om minunat le-a vazut in vietile a mii si mii dintre cursantii sai. Iata cum isi incepe Harv Ecker seminariile:



     In cartea "Secretele mintii de milionar-Stapanirea jocului interior al bogatiei" Harv ne povesteste cum intr-un moment cand muncea din rasputeri, dar tot nu avea bani ("aveam boala monstrului din Loch Ness") a primit niste sfaturi de la un prieten foarte bogat al tatalui sau care l-a pus pe ganduri. Ia spus: "Nu este o stiinta exacta, dar, in general, oamenii bogati gandesc intr-un anume mod, cei saraci gandesc intr-un mod complet diferit si aceste tipare de gandire determina modurile lor de actiune si, prin urmare, rezultatele lor"
     Aceasta fraza pare ca l-a pus pe ganduri pe tanarul Harv care gandindu-se ca pana atunci nimic nu functionase in viata lui si-a zis: "nu am nimic de pierdut daca-i voi studia cu toata inima pe bogati si modul in care gandesc acestia!" 
     Studiind strategiile si tehnicile de remodelare a mintii la modul la care o fac cei bogati, a ajuns ca in cativa ani sa realizeze un program numit Millionaire Mind Intensive bazat pe jocul interior al banilor si succesului.
     Plecand de la o lege veche de cand lumea, legea dualitatii: sus-jos, intuneric si lumina, fierbinte si rece, interior-exterior, dreapta-stanga, rapid si incet s.a.m.d., Harv Ecker ne dezvaluie cateva legi esentiale ale banilor, atat interne(atitudine, gandire, caracter, convingeri) cat si externe(stiinta afacerilor, managementul banilor si strategia investitiilor), pe care autorul le numeste: principiile prosperitatii!
     In articolul urmator voi prezenta aceste principii insotite de alte cateva imagini din seminariile  Millionaire Mind Intensive!              

     Citeste si partea a-II-a unde sunt prezentate cele 38 de Principii ale Prosperitatii!!!
   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu