17 iulie 2011

Dor de ... Principii ale prosperitatii! -2 -

  Venitul fiecaruia poate creste DOAR in masura in care fiecare INTENTIONEZA sa-l faca sa creasca!   
     Am inceput intr-un articol publicat anterior sa va prezint un personaj de-a dreptul fascinant, T.Harv Ecker, omul care ne dezvaluie Secretele Mintii de Milionar! Concluziile pe care le trage in ceea ce domnia sa numeste principiile prosperitatii reprezinta rezultatul studierii si intelegerii modului de gandire a oamenilor bogati asociat cu mediul in care acestia traiesc si isi desfasoara activitatea.
      Concluzia la care ajunge autorul este ca, "...totul se reduce la tiparul financiar subconstient, setat sau nu pentru Succes". Motivul de speranta vine din faptul ca aceste tipare de gandire se pot reseta prin intermediul unor afirmatii pline de forta ce urmaresc inlocuirea tiparelor neproductive cu "fise mentale ale bogatiei", astfel incat sa gandim si sa reusim asa cum o fac cei bogati!

 Cele 39 de principii ale prosperitatii, evidentiate de Harv Ecker

1. Venitul fiecaruia poate creste DOAR in masura in care INTENTIONEZI sa-l faci sa creasca!
2. Daca doresti sa schimbi fructele, mai intai va trebui sa schimbi radacinile. Daca doresti sa schimi
vizibilul, mai intai va trebui sa schimbi ceea ce este invizibil!
3. Banii reprezinta un rezultat, bogatia este un rezultat, sanatatea este un rezultat, boala este un rezultat, greutatea fiecaruia este un rezultat. Traim intr-o lume dominata de principiul cauzei si efectului!
4. Gandurile duc la sentimente. Sentimentele declanseaza actiuni. Actiunile determina REZULTATE! Sa aveti mereu in minte aceasta formula!
5. Atunci cand subconstientul trebuie sa aleaga intre emotiile adanc inradacinate si logica, emotiile vor invinge aproape intotdeauna!
6. Daca motivatia pentru obtinerea succesului sau a banilor vine dintr-o radacina paguboasa, cum ar fi teama sau furia, sau din dorinta de a "demonstra" ceva, banii nu-ti vor aduce niciodata fericirea!
7.Singura metoda de a modifica permanent temperatura din camera este de a reseta termostatul. In acelasi
mod, singura metoda de a-ti modifica "permanent" nivelul succesului financiar este de a-ti reseta termostatul financiar!
8. Constientizarea reprezinta observarea gandurilor si actiunilor tale, in scopul de a trai pe baza alegerilor facute in momentul prezent, in loc de a trai condus de programarea din trecut!
9. Poti alege sa gandesti intr-un mod care sa te incurajeze in obtinerea succesului si a fericirii, in loc sa te indeparteze de ele!
10 Banii sunt foarte importanti in domeniile in care functioneaza si sunt inutili in ariile in care nu au nici o influenta!



11 Nu exista nici o persoana cu comportament de victima care sa fie cu adevarat bogata!
12. Daca scopul tau este sa traiesti confortabil, este foarte posibil sa nu ajungi niciodata bogat. Insa, dacaiti doresti sa ajungi bogat, cu siguranta vei sfarsi prin a trai foarte confortabil!
13. Principalul motiv pentru care cei mai multi oameni nu primesc ceea ce isi doresc este pentru ca nu stiu ce vor!
14. Daca nu esti angajat cu adevarat si in intregime in scopul realizarii averii, nu ai sanse sa o obtii!
15. Legea Venitului: vei fi platit direct proportional cu valoarea pe care o aduci, in raport cu piata!
16. "Binecuvantati ceea ce va doriti" (filozofie Huna) - adica, daca ai resentimente pentru ceea ce au oamenii bogati, nu vei putea avea acele lucruri, indiferent ce ai face!
17. Liderii castiga mult mai multi bani decat subalternii!
18. Secretul Succesului nu sta in puterea de a evita, a scapa sau a-ti micsora problemele; secretul este sa te dezvolti, astfel incat sa depasesti orice problema! Daaca ai o problema mare in fata, aceasta inseamna ca esti o persoana marunta!
19. Esti merituos numai daca spui TU ca esti. Daca spui ca nu esti merituos, atunci nu esti!
20. Daca un stejar de 30 de metri ar avea mintea unui om, ar creste pana la 3 metri!



21. Pentru orice persoana care daruieste trebuie sa existe o persoana care primeste, iar pentru orice persoana care primeste trebuie sa existe o persoana care daruieste!
22. Banii nu fac decat sa accentueze caracterul pe care il ai!
23. Modul in care realizezi ceva este modul in care realizezi orice!
24. Nu este nimic gresit in a primi un salariu stabil, daca nu interfereaza cu capacitatea ta de a castiga ceea ce meriti. Aici este smecheria. Dar de obicei are o influenta in acest sens!
25. Niciodata sa nu ai un plafon al venitului!
26. Bogatii cred ca: "Am prajitura si pot s-o mananc."
     Cei din clasa de mijloc cred ca:" Prajitura este prea scumpa, asa ca voi manca doar o bucatica."
     Saracii nu cred ca merita o prajitura, asa ca ei comanda o gogoasa, concentrandu-se pe gaura acesteia si intrebandu-se de ce ei nu au "nimic".
27. Adevarata masura a bogatiei este valoarea neta, nu venitul salarial.
28. Acolo unde se indreapta atentia se canalizeaza si energiile, si apar si rezultatele!
29. Pana nu demonstrezi ca poti gestiona ceea ce ai primit, nu vei primi mai mult! Obiceiul de a gestiona banii este mai important decat suma!
30. Fie controlezi tu banii, fie te controleaza ei pe tine!



31. Bogatii vad in fiecare dolar o samanta care poate fi plantata pentru a castiga o suta de dolari, care pot fi replantati pentru a mai castiga o mie de dolari!
32. ACTIUNEA este puntea dintre lumea interioara si cea exterioara!
33. Un adevarat razboinic isi poate invinge teama "imblanzind sarpele fricii", dar pentru a reusi, nu este necesar sa incerci sa scapi de teama.Trebuie sa ACTIONEZI!
34. Singurul moment in care te dezvolti cu adevarat este cel in care nu te afli in zona de confort!
35. Antrenarea si gestionarea mintii este cea mai importanta abilitate pe care o vei putea avea vreodata, atat in ceea ce priveste fericirea, cat si succesul!
36. Poti avea dreptate sau poti fi bogat, dar nu ambele!
37. Orice maestru a fost odata un dezastru!
38. Pentru a fi platit cel mai bine, trebuie sa fii cel mai bun. Principiu universal valabil ca vorbim de sport, de domeniul financiar sau cel al finantelor, de propria afacere, de o distributie in retea tip MLM, daca slucram cu comision in vanzari, daca investim in imobiliare, actiuni bursiere sau in altceva; cu cat esti mai bun la ceea ce ai ales, cu atat mai mult vei castiga!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu