26 aprilie 2011

Dor de ...Disciplina in stabilirea unui Plan Bun si Simplu pentru atingerea Obiectivelor!

      Ne dorim mereu sa obtinem Succesul si Fericirea, ne dorim zilnic sa putem citi Cartea care ne va deschide Calea spre cunoastere. Ne dorim sa putem demara procesul Schimbarii Universului nostru. Acest lucru se intampla zilnic, dar NU CONSTINTIZAM faptul ca PUTEM face asta IMEDIAT, sau poate saptamana viitoare, sau lina viitoare, sau anul viitor...
     Putem, fireste, sa nu facem nimic! Putem doar sa pretindem ca facem ceva. Iar daca Ideea de a ne schimba nu este pe placul nostru, putem sa ramanem asa cum suntem.
Putem alege odihna in locul muncii, distractia in locul educatiei, amagirea in locul increderii. Alegerea ne apartine! Dar desi blamam efectele, continuam sa imbratisam cauzele. " Greseala ... nu o vom gasi in stele, ci in launtrul nostru"- spunea Shakespeare in modul sau unic.

     Noi am creat circumstantele prin alegerile trecute. DAR, asta nu inseamna ca nu avem capacitatea, dar si responsabilitatea de a lua decizii mult mai bune incepand chiar de astazi!
     Cei care se afla in cautarea unei vieti mai bune au nevoie doar de ADEVAR si de ACTIUNE! Ca sa obtinem rezultatele pe care ni le dorim, trebuie sa imbinam Actiunea cu Inteligenta si Pasiunea! Actiunea fara amprenta Inteligentei poate fi distrugatoare.Toate ingredientele trebuie sa fie bine echilibrate! Este usor sa incurcam calea spre progres cu drumul ce duce spre implinirea visurilor. De aceea, aceste resurse trebuie sa fie bine planificate, concepute si executate!
     Inteligenta trebuie folosita pentru schitarea viitorului in Minte, nu doar sa-l visam! Coonceperea oricarui plan cu inteligenta, confera Valoare viitorului plan. Trebuie anticipate obstacolele si riscurile si pregatirea elementelor de anihilare a acestora atunci cand vor aparea(daca vor aparea!) in calea realizarii planului nostru.
     Stabilirea obiectivelor constituie un element vital in procesul de planificare a vietii. Acestea trebuie asternute pe hartie (nu spun o noutate,nu?), si sa cuprinda perioade scurte de timp, dar si perioade mai lungi. Obiectivele pe termen scurt vor reprezenta puncte de reper si vor constitui pietrele de temelie care ne vor ajuta sa ne realizam visurile si sa mentinem carma corabiei noastre pe drumul cel drept catre obiectivele pe termen lung, a caror atingere ne va ajuta sa savuram roadele eforturilor noastre!
     Totusi, partea cea mai importanta in procesul de planificare si stabilire a obiectivelor noastre este: VIZUALIZAREA cu ochiul mintii a telurilor primordiale pe care le urmarim! Aceasta este chintesenta curajului si ambitiei noastre, care ne determina sa mergem mereu tot mai departe.
Sa ne intoarcem la Disciplina si sa vedem ce rol are aceasta in realizarea visurilor noastre. Latura negativa a vietii are tendinta de a se infiltra in planurile, visurile si actiunile noastre, in incercarea de a prelua controlul asupra noastra. Optimismul are tendinta de a ceda locul in fata indoielii, asa cum un plan simplu are tendinta sa devina complicat. Curajul cedeaza adesea in fata fricii, iar increderea se lasa coplesita de grijile cotidiene.
     Numai cu ajutorul unei DISCIPLINE DE FIER putem inlatura aceste tendinte negative ale vietii, a caror misiune este distrugerea planurilor noastre. Odata cu trecerea timpului si obtinerea succesului, lasam garda jos. De aceea, oamenii care se afla in cautarea unei vieti mai bune trebuie sa invete sa aprecieze notiunea de
AUTODISCIPLINA si sa-si constientizeze actiunile si faptele.
     Putem sa realizam lucruri extraordinare, lucruri unice-din clipa in care ne-am hotarat sa ne insusim o disciplina de fier cu ajutorul careia ne putem remodela Atitudinea, Filozofia si Nivelul Actiunii.
     Putem alege orice zi ca sa pornim la treaba si sa inepem procesul Autodisciplinarii. Inspiratia care se naste din punerea in aplicare a acestui proces genereaza un alt proces pe care Jim Rohn il numeste "consolidarea respectului de sine". Fiecare disciplina pe care ne-o impunem ne ajuta sa mai urcam o treapta spre lumina, eliberandu-ne astfel din lanturile intunericului, greselilor, nemultumirii si confuziei generale, care ne-au caracterizat viata pana acum.
     Marile realizari in viata depind de arta de a stapani micile reguli de aur. "Muschii mentali, emotionali si spirituali, necesari sa redactezi un raport, sa-ti faci o tema, sa platesti facturile sau sa-ti faci ordine pe birou sunt aceeasi cu cei implicati in conducerea unei companii sau a unui departament important".
     Cuvintele intelepte ale unui profet:
               " Nu te obosi prea tare sa dobandesti belsugul,
                 caci la timpul potrivit il vei culege,
                 de vei sti cum sa o faci!"
ne determina sa ne punem cateva intrebari:
     - Putem conduce un oras daca nu ne stapanim spiritul?
     - Putem conduce o natiune daca nu ne putem conduce pe noi insine?
     - Ne putem concepe viitorul fara sa ne remodelam obiceiurile?
     - Ne putem bucura de bunatatile vietii daca nu ne impunem un nivel inalt al inteligentei implicate in actiunile noastre?

    
     Constientizand faptul ca AUTODISCIPLINA este una din cele mai mari provocari ale destinului, trebuie sa ne impunem sa dobandim cat mai multe cunostinte, caci niciodata nu sunt suficiente. Trebuie sa ne autoimpunem mentinerea unei atitudini pozitive, caci suntem inconjurati de nenumarate surse negative, care ne pot eroda imediat atitudinea pe care ne-am luptat din greu sa o dezvoltam. Si trebuie sa ne impunem sa transformam visurile in planuri, planurile in obiective, obiectivele in mici activitati zilnice, care ne vor conduce - pas cu pas - spre un viitor mai bun.
     Si in sfarsit,trebuie sa nu uitam de puterea imaginatiei! Trebuiesc gandite toate posibilitatile si trebuie legiferata ideea ca - pentru a realiza TOATE lucrurile posibile - este necesar sa infruntam imposibilul!

"Este mai bine sa-ti indrepti sulita spre luna si sa lovesti vulturul decat sa tintesti vulturul si sa nimeresti o stanca!", razboinic din Antichitate

Adaptare dupa Ghidul succesului personal al lui Jim Rohn 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu